tromaktiko: Κατάληψη Νομικής Κομοτηνής

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Κατάληψη Νομικής Κομοτηνής



Λιγο πριν κλεισει το 2010 οι εξελιξεις στην μικρη κοινωνια της Κομοτηνης μας αποστομωσαν!
Την Παρασκευη 26/11 πραγματοποιηθηκε η συναντηση του γενικου γραμματεα του Εθνικου Ιδρυματος Νεοτητας (ΕΙΝ)...
με τα μελη του Συλλογου Οικοτροφων Φοιτητων της Κομοτηνης (ΣΟΦΕΚ). Η ειδηση ηταν μια και μοναδικη: στην πανεπιστημιακη λεσχη της πανεπιστημιουπολης θα εχουν δικαιωμα σιτισης πλεον μονο οι οικοτροφοι φοιτητες, ενω θα απαγορευεται η σιτιση για τους υπολοιπους φοιτητες της πολης.
Δυστυχως ομως το προβλημα δεν θα σταματησει εδω. Η δευτερη λεσχη της πολης, η οποια δεν βρισκεται μεσα στην πανεπιστημιουπολη αλλα μεσα στην πολη( συνεπως δεν εξυπηρετει την πληθωρα των φοιτητων), θα υπερχειλισει. Το μονοπωλειο τωρα θα βρισκεται στα χερια ενος και μονο ιδιωτη, εν ονοματι Χουτος, ο οποιος θα πλουτισει απο τις τσεπες των φοιτιτων αφου πλεον θα εχει καθημερινα τη δυνατοτητα να επιβαλλει την τακτικη της "ταμιακης μηχανης" , τακτικη την οποια καταφερε το φοιτητικο κινημα του 2005 να σταματησει.
Η ζωσα πολιτικη πραγματικοτητα μας διχνει το δρομο προς την ανατροπη. Και ολοι οι πολιτες, οχι μονο οι φοιτητες, που θελουν να σεβονται τα ελαχιστα κεκτημενα με πολλους αγωνες δικαιωματα τους, εχουν αντιδρασει εντονα απεναντι στο νομοσχεδιο της κας Α.Διαμαντοπουλου. Η σημερινη υπουργος παιδειας δεν δυσταζει να δηλωσει ρητως πως οι παροχες οπως η στεγαση και η σιτιση δεν μπορουν πλεον να ειναι κοινωνικα δημοσια και δωρεαν αγαθα στα Πανεπιστημια αλλα εμπορευματοποιημενα.
Την Δευτερα 29/11 πραγματοποιηθηκε η καταληψη της Πρυτανειας της Πανεπιστημιουπολης απο μελη της ΣΟΦΕΚ και την Τριτη 30/11 της Νομικης Σχολης. Αναμφισβητητα ο χωρος του πανεπιστημιου ειναι ενας χωρος ιερος αλλα ισως αυτος ο τροπος καλλιεργησει μια κοινωνικα και πολιτικα ορθοτερη παιδεια της γενιας μας.
Καλουμε στον αγωνα οχι μονο τους συμφοιτητες και τις συμφοιτητριες μας, αλλα και μαθητες,μαθητριες,καθηγητες πανεπιστημιου, εργαζομενους του και οχι μονο, καθως και ικοποιονδηποτε αντιλαμβανεται της ζωτικης σημασιας προσπαθεια μας για ενα δημοσιο, δωρεαν πανεπιστημιο, χωρις ιδιωτικα συμφεροντα, διακρισεις. Θελουμε εναν χωρο ελευθερου και δημοκρατικου πνευματος με στοιχειωδεις παροχες.
Η φραση "ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" μοιαζει πιο επικαιρη απο ποτε!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!