tromaktiko: Απάντηση στο πρόβλημα της οικονομίας είναι ο ιδιωτικός τομέας

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Απάντηση στο πρόβλημα της οικονομίας είναι ο ιδιωτικός τομέας



Άντε και πάλι φτου σου και από την αρχή.Αντιπαλότητα ανάμεσα στο ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα...
Δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι αυτό εξυπηρετεί τα "μεγάλα κεφάλια" αυτού του κράτους;Τα βάζεις σύσωμα με τους δημόσιους υπάλληλους.Φίλε δεν είμαστε όλοι ίσοι στο δημόσιο τομέα.Είμαι εκπ/κός με 2 πτυχία και ένα μεταπτυχιακό , εγγαμη με 2 παιδιά και 22 χρόνια υπηρεσίας.Ξέρεις πόσα παίρνω;1350 ευρώ.Εφάπαξ:48.000
Μην μου κάνει λοιπόν τους υπολογισμούς σου επί 100.000 ευρώ.Δεν έχεις άδικο για τις ΔΕΚΟ.Είναι απαράδεκτο άτομα του γυμνασίου και του λυκείου να παίρνουν μέχρι και 7.000ευρώ το μήνα βάζοντας πλασματικές υπερωρίες.Και εγώ μέσα είμαι εκεί.
Πάντως για να πούμε και για τον ιδιωτικό τομέα θα σου φέρω ένα παράδειγμα.Μου χάλασε μια συσκευή και κάλεσα την αντιπροσωπεία .Ο υπάλληλος δούλευε στην εν λόγω εταιρεία 10 χρόνια 8 με 5.Πόσα παίρνει;1300 ευρώ.Κάνει και το απογευματάκι και δικές του δουλίτσες .Άρα φοροδιαφυγή.
Εμείς οι δάσκαλοι δεν μπορούμε να κρύψουμε ένα ευρώ.Δεν είμαστε καθηγητές με ιδιαίτερα για να κάνουμε και να κρύβουμε από εκεί.
Γιατί δεν μιλάς για τους υπαλλήλους της τράπεζας της Ελλάδας-που πληρώνονται από τον κρατικό προυπολογισμό , από μένα και από σένα-Δεν τους έχει κοπεί ούτε ένα ευρώ γιατί λέει έχουν υπογράωει όλοι οι αντίστοιχοι υπάλληλοι Ελλάδας και κρατών Ευρώπης όπου απαγορεύεται η μείωση του μισθου.Ο μισθός δε , ξεκινά από 3.500 και φτάνει τα 8.000 το μήνα.Εφάπαξ ξεπερνά τα 200.000 ευρώ.Εδώ λοιπόν σιωπή για αυτούς.Ωράριο από 8 ως 4.
Αλλά μην ανησυχείς θα το ευχαριστηθείς τώρα τα Χριστούγεννα.Θα πάρω αντι για 1000 ευρώ δώρο, καθαρά 365 ευρώ-όπως όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι ενώ εσύ παραπάνω , το κανονικό γιατί δεν σας το κόβει.
Μόνο που θα υπάρξει ένα μικρό προβληματάκι.Κανένας δημόσιος υπάλληλος δεν πρόκειται να ξαμολυθεί στα μαγαζιά για να αγοράσει.Μήπως αυτό όμως έχει κάποιο αντίκτυπο και σε σένα;Μήπως ο εργοδότης σου δει τα έσοδά του να φτάνουν στα τάρταρα και σου πει τον άλλο μήνα μείωση μισθού ή αντίο;Γιατί σε πολλούς θα συμβεί.Για σκέψου λοιπόν καλύτερα πριν γράφεις τι εύχεσαι γιατί οι ευχές γυρίζουν μπούμεραγκ!!
αναγνώστρια
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!