tromaktiko: Καταγγελία: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ αδέσποτα (ή μη) στο Ρέντη

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Καταγγελία: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ αδέσποτα (ή μη) στο Ρέντη



Η κατάσταση είναι τραγική από τα επικίνδυνα σκυλιά που αλωνίζουν στην ευρύτερη περιοχή Ρέντη και Ταύρου. Είμαι αναβάτης μοτοσυκλέτας και φοβάμαι να περάσω με τη μηχανή μου τους δρόμους γύρω από το χώρο εργασίας μου, στο Ρέντη...

Πριν δύο εβδομάδες με πήραν στο κυνήγι 2 πραγματικά μεγαλόσωμα και άγρια σκυλιά σε μια κάθετη της Πειραιώς και μου δάγκωσαν την τσάντα ταχυδρόμου που είχα περασμένη στον ώμο μου. Για να σωθώ άνοιξα το γκάζι και το λουρί της τσάντας βρέθηκε τυλιγμένο γύρω από το λαιμό μου με κίνδυνο να πέσω από τη μηχανή μου και να γίνω βορά στα λυσσασμένα σκυλιά, αν δεν είχα πνιγεί πρώτα. Επίσης για να γλιτώσω, πέρασα ένα "Στοπ" χωρίς να κοιτάω καν, ρισκάροντας για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα τη ζωή μου.

Γύρω από το γραφείο στο οποίο εργάζομαι, πίσω από τη λαχαναγορά του Ρέντη, γυρνούν όλη μέρα 4, 5 σκυλιά, τα οποία όταν ακούνε μηχανή τρελαίνονται και ορμούν. Το τραγικό είναι ότι πολύ κοντά είναι μια παιδική χαρά στην οποία συχνά παίζουν παιδιά. Πολλοί συνάδελφοι έχουν πάρει απόφαση ότι θα κάνουν τον κύκλο για να προσεγγίσουν το γραφείο, ενώ ήδη τα σκυλιά αυτά έχουν δαγκώσει ουκ ολίγους συναδέλφους και μη.

Αυτό που έπραξα εγώ, ήταν να καλέσω το δημαρχείο Ρέντη άπειρες φορές σε έναν αριθμό που μου έδωσε το 11888. Κανείς ποτέ δεν απάντησε στο τηλ. Σήμερα πληροφορήθηκα (χωρίς να το έχω διασταυρώσει) ότι τα σκυλιά αυτά δεν είναι αδέσποτα και ανήκουν σε μια επιχείρηση με μάρμαρα πίσω από την εταιρία που εργάζομαι και ότι ο ιδιοκτήτης τους από το μεσημέρι και μετά που κλείνει η επιχείρηση τα αφήνει στο δρόμο μόνα και αδέσποτα...
Ό,τι κι αν είναι, όποια και να είναι η πραγματικότητα, το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να γίνει κάτι, να μαζευτούν με κάποιο τρόπο, αφού μόνο τρόμο σκορπούν στην περιοχή.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!