tromaktiko: Επικίνδυνη Κυβέρνηση!

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Επικίνδυνη Κυβέρνηση!



Από πού ν’ αρχίσω και που να τελειώσω. Γίνονται τόσα πολλά αυτό το διάστημα που έχουμε χάσει τον μπούσουλα.



1. Εργασιακές σχέσεις, ένα πανηγύρι του παραλόγου, με δηλώσεις απ’ όλες τις πλευρές ακαταλαβίστικες, έτσι ώστε να μην ξέρει κανείς τι συμβαίνει. Μπορεί να πιστέψει κανείς τον Παναγόπουλο, ότι λειτουργεί με γνώμονα το συμφέρον των εργαζομένων? Ο ίδιος είναι μέρος του συστήματος της υπόδουλης κυβέρνησης, συνομιλεί κρυφά και ιδιαίτερα με τον πρωθυπουργό και προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να μην του χαλάει τα σχέδια. Τόσα έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι κι’ αυτός πέρα βρέχει. Διαδηλώσεις διαμαρτυρίας γίνονται παντού εκτός απ’ την Ελλάδα που έχουμε και το μεγαλύτερο πρόβλημα, ίσως επειδή αποβλέπει να γίνει κι αυτός μέλος της κυβέρνησης στο μέλλον και τυπικά, γιατί ουσιαστικά είναι μέλος της, είναι ο 49ος υπουργός της κυβέρνησης. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ.
Και σ’ όλον αυτόν τον συρφετό των δηλώσεων για τα εργασιακά ήρθε και ο Ξυνίδης, για να δικαιολογήσει την παρουσία του ως υπουργού, να δηλώσει τα κάτωθι:
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Σωκράτης Ξυνίδης, στάθηκε ιδιαίτερα στα προτάσεις Δασκαλόπουλου, για την ανάπτυξη και στα εμπόδια που υπάρχουν, ενώ απέρριψε τις ιδέες για απόλυτη απελευθέρωση τιμών και τις αλλαγές στα εργασιακά.
“Περιέχει κάποιες προτάσεις οι οποίες είναι εύλογες, έχουν ενδιαφέρον. Εχουν άλλωστε περιληφθεί και σε θέσεις και πολιτικών φορέων κατά καιρούς, αλλά υπάρχει και μια αρκετά μεγάλη δέσμη από τις προτάσεις, οι οποίες, κατά την προσωπική μου άποψη, στην ουσία ακυρώνουν την παρουσία του κράτους και οδηγούν σε μια εντελώς ανεξέλεγκτη κατάσταση αγορών, που νομίζω ότι δεν μπορεί να εκφράσει σήμερα τις ανάγκες του τόπου”, τόνισε ο κ. Ξυνίδης.
άρες μάρες κουκουνάρες, δηλαδή και ο σκύλος χορτάτος και η πίτα αφάγωτη.
2. Πρωθυπουργός, μας δουλεύει ψιλό γαζί, δεστε δηλώσεις:
Επίθεση κατά των συντηρητικών αλλά και των τραπεζών εξαπέλυσε ο Γ. Παπανδρέου μιλώντας στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Πολωνία.
Χαρακτήρισε ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας να διαφυλάξει με κάθε κόστος τα εργατικά δικαιώματα και πρόσθεσε ότι είναι κοινωνικά ανεύθυνο να διασώζονται τράπεζες εις βάρος του λαού.
«Οι συντηρητικοί είδαν την κρίση σαν χρυσή ευκαιρία να εξασθενίσουν το κοινωνικό κράτος, να μειώσουν τα εργατικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν μετά από σκληρούς αγώνες. Ευθύνη μας είναι να τα διαφυλάξουμε με κάθε κόστος. Πρέπει να βοηθήσουμε τα εκατομμύρια των άνεργων νέων Ευρωπαίων να βρουν δουλειά, να βοηθήσουμε τα εκατομμύρια των Ευρωπαίων που ζουν στη φτώχεια», τόνισε.
Πρόσθεσε ακόμη πως «το να διασώζουμε τις τράπεζες εις βάρος των φτωχότερων πολιτών δεν είναι μόνον οικονομικά μη βιώσιμο, είναι κοινωνικά και ηθικά απαράδεκτο».
Αυτός δεν είναι που δίνει άλλα 25 δις ευρώ στις τράπεζες?
Άρχισα να χάνω τα λογικά μου, νιώθω βλάκας.
Μήπως δεν κατάλαβα καλά? Τι συμβαίνει βρε παιδιά?
Αυτόν τον άνθρωπο, με τα τόσα ανεδαφικά και με τα τόσα ψέματα που έχει πεί μέσα σε ένα χρόνο, τον κατάταξαν στην 79η θέση, στη λίστα των 100 ατόμων με την μεγαλύτερη επιρροή στις παγκόσμιες εξελίξεις. Έχουν δίκαιο, γιατί άλλος δεν θα μπορούσε να εφαρμόσει μια τόσο καταστροφική πολιτική για τον λαό και ευνοϊκή και συμφέρουσα για τους παγκόσμιους τοκογλύφους.
3. Συναίνεση.
Για ποια συναίνεση μας μιλάει και από ποιους την ζητάει?
Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Την συναίνεση του λαού δεν θα την έχει και δεν πρέπει να την έχει ποτέ, έτσι θέλω να πιστεύω. Ποιος σώφρων άνθρωπος θα συναινέσει στους παραλογισμούς του?
Την πολιτική συναίνεση την έχει και με το παραπάνω. Έχει την συναίνεση της Ντόρας, του Καρατζαφέρη, του Κουβέλη και των συνδικάτων και με δηλώσεις και με πράξεις. Επίσης έχει και την σιωπηρή συναίνεση και των άλλων κομμάτων με την απραξία τους, με το που μένουν στα στενά κομματικά τους συμφέροντα και στο πως θα κερδίσουν πέντε ψήφους παραπάνω. Αυτοί που διαφωνούν σ’ αυτήν την πολιτική του μνημονίου, θα διαφωνούσαν ουσιαστικά, εάν εκτός από δηλώσεις έκαναν και πράξεις.
Να μία πράξη. Έχουν ένα κοινό σημείο, διαφωνούν, αν διαφωνούν, με το μνημόνιο, άς λοιπόν ενώσουν τις δυνάμεις τους (μόνο γι αυτό τον σκοπό) και τον λαό και να μας ξεσηκώσουν, ώστε να απελευθερωθούμε απ’ αυτήν την λαίλαπα.
ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΩ, ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!