tromaktiko: Για τους ιατρικούς επισκέπτες

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Για τους ιατρικούς επισκέπτες



Δεν ξέρω πόσοι είναι οι σωστοί ιατρικοί επισκέπτες και πόσοι είναι οι "πωλητές"
Ξέρω μόνο τα εξής γεγονότα:

- Πολλοί γιατροί συνταγογραφούν φάρμακα για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το μέγιστο προτεινόμενο. Γνωρίζω άτομα που παίρνουν με συνταγή γιατρού αντικαταθλιπτικά πάνω από 15 χρόνια. Θεραπεία είναι αυτό ή εξάρτηση;
- Προσωπικά είχα μια απλή δερματική πάθηση και μου έγραψε ο γιατρός μια σακούλα φάρμακα. Ενώ τα αγόρασα, δεν τα χρησιμοποίησα όλα ούτε για το χρονικό διάστημα που είπε ο γιατρός και πάλι μου πέρασε.
- Πολλοί γιατροί συνταγογραφούν αντικαταθλιπτικά για την ερωτική απογοήτευση ή την μοναξιά. Είναι γνωστό ότι τα αντικαταθλιπτικά προκαλούν ΜΕΙΩΣΗ της ερωτικής διάθεσης, πως στο καλό θα θεραπευτούν αν δεν έχουν διάθεση να βρουν κάποιον σύντροφο;
- Έχω δει ανθρώπους που ενώ ήταν μια χαρά μετά από λίγους μήνες με το ζόρι μπορούσαν να περπατήσουν και τα χέρια τους τρέμανε. Σε μια κυρία που είχε το πρόβλημα και είχα την άνεση να της μιλήσω, την ρώτησα αν παίρνει ψυχοφάρμακα. Μου απάντησε ότι δεν με αφορά και πήρα το θάρρος να πάρω τα φάρμακα από την τσάντα της. Διάβασα τις αντενδείξεις και της έδειξα ότι ήταν παρενέργεια ενός φαρμάκου. Μετά από ένα μήνα με ευχαρίστησε επειδή ήταν όντως αυτός ο λόγος. Πήγε σε άλλον γιατρό και της το είπε και εκείνος.
- Οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται επειδή οι γιατροί γράφουν τις εμπορικές ονομασίες και όχι τις συνταγές των φαρμάκων. Οι διαφορές στην τιμή της μιας μάρκας από την άλλη συχνά δεν είναι αμελητέες και κατά σύμπτωση ο γιατρός έχει γράψει την ακριβότερη.
- Συνήθως οι ΙΕ απασχολούν τους γιατρούς την ώρα υπηρεσίας κατά την οποία άνθρωποι με πρόβλημα υγείας περιμένουν στην ουρά για διάγνωση.
Τέτοια γεγονότα είναι που μας έχουν σε αρνητική άποψη για τους ΙΕ. Αν οι ΙΕ δεν ήταν και "πωλητές" δεν θα παίρνανε bonus ανάλογα με τις πωλήσεις στους γιατρούς που επισκέφτηκαν και στο κάτω κάτω υπάρχουν οι ημερίδες και τα σεμινάρια όπου πολλοί γιατροί μπορούν να ενημερωθούν ταυτόχρονα, δεν χρειάζεται να ενημερώνεται ο καθένας χωριστά.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!