tromaktiko: Απάντηση στο: "Σχετικά με τους ιερείς"

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Απάντηση στο: "Σχετικά με τους ιερείς"



Όποιος και αν είσαι, βγάζεις μεγάλη ΕΜΠΑΘΕΙΑ για τους Ιερείς και την Εκκλησία.
Και μόνο αυτό σε κρίνει φίλε μου, σε κρίνει γιατί εμμετικές συμπεριφορές δε γίνονται αποδεκτές από την κοινωνία μας βάσει του κώδικα της κόσμιας συμπεριφοράς.
Αλλά επειδή τα σκατά όταν δεν τα βλέπουμε στο δρόμο, χρειαζόμαστε κάποιον να μας φωνάξει να τα αποφύγουμε, γι αυτό και θα σου απαντήσω σε 4-5 πράγματα που έθιξες.

1. Τα Ευαγγελία γράφτηκαν από τους Ευαγγελιστές με τη συνδρομή του Αγ. Πνεύματος... (Μάλλον θα αγνοείς ότι υπάρχει Άγιο Πνεύμα που συντηρεί τον κόσμο, κάνει έγκυρα Μυστήρια της Εκκλησίας, Αγιάζει τους αγωνιζόμενους χριστιανούς, Συγχωρεί τις Αμαρτίες μας)...

2. Φίλε μου, χριστιανική ζωή εκτός Εκκλησίας δεν υπάρχει! Αλλά επειδή δεν έχεις ιδέα από Εκκλησία και σκέφτεσαι τόσο στενόμυαλα, νομίζει ότι αυτή η φράση αναφέρεται στο ό,τι αν είσαι σπίτι σου είσαι εκτός εκκλησίας. Ε, μάθε λοιπόν ότι ο Αγ. Ιωάννη ο Χρυσόστομος αναφέρει πως αν απουσιάσεις δίχως λόγο για 3 συνεχόμενες Κυριακές από την Εκκλησία, τότε αυτομάτως έχει θέσει τον εαυτό σου εκτός Εκκλησίας. Δε μιλάμε για αρρώστους ή γενικότερα ανθρώπους που δεν μπορούν να πάνε στο Ναό. Επιπλέον, αυτή η φράση αναφέρεται στη ζωή που κάνουμε ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΑΝ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ Η' ΟΠΟΙΟΥ ΑΛΛΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΑΙ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΟΥΜΕ, ΘΑ ΣΥΓΧΩΡΗΘΟΫΜΕ. ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΘΕΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑ, ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΑ!!! ΠΛΑΝΙΕΣΑΙ ΑΔΕΡΦΕ ΜΑΣ!!! Στον ουρανό και στη Βασιλεία Του θα σε πάρει ο Χριστός απ το χέρι να σε πάει να το θες ΕΣΥ, διαμέσου κάποιου Λειτουργού-Ιερέα και ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΜΟΝΟ ΣΟΥ.

3. Αλλά είσαι τόσο Πορωμένος στη συνειδησή σου που από την παραπάνω φράση, έβγαλες όλα τα κόμπλεξ και τις εμπαθείς σκέψεις σου για Ιερείς, Εκκλησία, Θεολόγους...κτλ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΗ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ...

4. Αν ΕΙΧΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΒΙΟΥΣ ΑΓΙΩΝ τότε θα ντρεπόσουν για ό,τι λες και το λιγότερο θα ερχόσουν σε συναίσθηση να βάλεις ένα στόχο στη ζωή σου (από τους πολλούς που βάζουμε στις δουλειές μας (στοχοθεσία) για να πάρουμε τα ΠΡΙΜ), να κερδίσεις από αυτή τη ζωή την αιώνια. ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΜΗ ΣΠΑΤΑΛΑΣ ΤΟ ΔΥΝΑΜΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΟΞΥΔΕΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΑΠ ΤΟ ΘΕΟ, ΚΑΤ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ...είναι κρίμα...αργότερα θα ζητάς και δε θα βρίσκεις.

5. Γιατί κρίνεις το σχήμα κάποιων, που εσύ δε θα γινόσουν ποτέ; Ανήκεις στην ίδια συνομοταξία αυτών που υβρίζουν την αστυνομία, ενώ αυτοί δε θα γίνονταν ποτέ αστυνομικοί. Είσαι για λύπηση με αυτά που λες. Πήγαινε σε μια σωστή ενορία να δεις πόσες ανάγκες υπάρχουν, πόσα χρήματα χρειάζονται, πόσος κόπος από ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΡΗΣΚΟΠΛΗΠΤΟΥΣ, ποση Προσευχή και Πόση Υπερβαση του εαυτού τους πρέπει να κάνουν κάποιοι, Ποση Θυσία ΕΛευθερού τους Χρόνου, μόνο και μόνο για να υπηρετήσουν ανάγκες άλλων και δικές σου (πχ. αν δεν υπήρχαν τα συσίτια θα είχαν μπεί στο σπίτι σου οι πεινασμένοι). Κοίτα να διαβάζεις και να μετανοιώσεις για ό,τι λες γιατί σε διαφορετική περίπτωση καλό θα είναι για σένα τουλάχιστον ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙΣ. Αν ήσουν διαβασμένος, τότε θα είχες δυνατά επιχειρήματα και όχι αίολα.

ΛΟΙΠΟΝ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΒΟΛΕΜΕΝΕ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΙΩΠΗΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΖΗ ΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΣΟΥ, ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΓΛΥΤΩΣΕΙΣ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ, ΕΙΔΑΛΩΣ ΓΙΝΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ, ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ ΞΕΚΟΥΡΑΖΕΤΑΙ ΚΟΥΡΑΖΟΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΥΡΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΜΟΝΟ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ!!!
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!