tromaktiko: Απορίες Έλληνα πολίτη

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Απορίες Έλληνα πολίτη



Μερικές από τις απορίες ενός Έλληνα πολίτη, φορολογούμενου, εργαζόμενου…


- Πώς γίνεται, για παράδειγμα, το πόρισμα της Siemens να βγαίνει στις 20 Ιανουαρίου, που αφορά ολίγους και το νομοσχέδιο για τα εργασιακά που αφορά εκατομμύρια εργαζόμενους, να ψηφίζεται την προσεχή Τρίτη με τη μορφή του κατεπείγοντος;
Γκρεμίζονται δικαιώματα που πάλεψαν δεκαετίες οι λαοί σε μια νύχτα και κρατούν μήνες οι εξεταστικές και να πιαστούν αυτοί που έφαγαν δισεκατομμύρια.

- Πώς γίνεται να υπάρχει κρίση, αλλά οι τράπεζες να μην την νιώθουν, μόνο οι εργαζόμενοι. Από την στιγμή που έγιναν με βίαιο τρόπο μειώσεις μισθών και συντάξεων, μήπως οι πολίτες που χρωστούν δάνεια θα έπρεπε να γίνουν αναπροσαρμογές στα επιτόκια.
Αν εγώ, για παράδειγμα, παίρνω μισθό 1.500 ευρώ και έχω ένα στεγαστικό δάνειο για 25 χρόνια και δίνω 500 ευρώ το μήνα, μήπως θα έπρεπε η τράπεζα να μην εισπράξει τα επιτόκια για όσο η κυβέρνηση αναπροσαρμόζει προς τα κάτω τους μισθούς λόγω κρίσης; Ή έχουμε κρίση ή δεν έχουμε.
Για να μη βιαστεί κάποιος να πει ότι,α αυτός καίγεται γιατί έχει στεγαστικό. Όχι δεν έχω.

- Πώς γίνεται να μιλάει η κυβέρνηση ότι οι απολύσεις, μετατάξεις, μειώσεις μισθών κ.λπ στο Δημόσιο Τομέα να είναι για το καλό του Έλληνα πολίτη και φορολογούμενου και να μην είναι καλό και η μείωση στον αριθμό των Βουλευτών. Ρώτησε ο πρωθυπουργός αν μπορούμε να τον… πληρώνουμε μαζί με τους άλλους 299; Ή μήπως ξέχασαν ότι… εργοδότης τους είναι ο λαός; Όχι κύριοι δεν αντέχουμε να πληρώνουμε 300. «Καλλικράτης» και στη Βουλή.

Υ.Γ.: Ένα μήνυμα προς στους εργοδότες. Όσον και να μειώσετε τους μισθούς δεν πρόκειται να κερδίσετε. Αν ο πολίτης δεν έχει να αγοράσει, δεν κινείται η αγορά, άρα δεν πωλούνται τα προϊόντα που βγαίνουν. Θα πρέπει ο Έλληνας εργαζόμενος και φορολογούμενος να σταματήσει να «τρώει» τη μια σφαλιάρα μετά την άλλη για να βγει από το «καβούκι» του που τον έχετε χώσει από τον «τρόμο» που του έχετε δημιουργήσει, ώστε να πάρει λίγο τα πάνω του και να βγει να ψωνίσει κ.λπ. Φυσικά αυτό αφορά και την κυβέρνηση…

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!