tromaktiko: Ανοικτό ενδεχόμενο νέας παράτασης για τους ημιυπαίθριους

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Ανοικτό ενδεχόμενο νέας παράτασης για τους ημιυπαίθριους



Η κ. Μπιρμπίλη απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο ρύθμισης ή νομιμοποίησης για τα αυθαίρετα
Ανοιχτό ενδεχόμενο για την παράταση της προθεσμίας σχετικά με την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων, άφησε τη Δευτέρα η...
 υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου για την πολιτική του ΥΠΕΚΑ στον τομέα των υδάτων.

Θα αξιολογήσουμε, είπε χαρακτηριστικά η κ. Μπιρμπίλη, «εάν θα δώσουμε παράταση, με δεδομένη τη σημαντική προσέλευση των πολιτών.

Πάντως, τόνισε, δεν μπορεί να υπάρξει ρύθμιση ή νομιμοποίηση για τα αυθαίρετα κτίσματα, αναφερόμενη στην απόφαση του ΣτΕ για τα αυθαίρετα.

Σημειώνεται ότι ήδη έχει παραταθεί, μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου, η προθεσμία υποβολής με συστημένη επιστολή στην Πολεοδομία, των δικαιολογητικών για τους ημιυπαίθριους χώρους.

Επίσης, παρατάθηκε η προθεσμία καταβολής του ειδικού προστίμου διατήρησης, ενώ αυξήθηκε ο αριθμός των δόσεων καταβολής, ανά κατηγορία ακινήτων.

Στη συνέντευξη παρουσιάστηκαν οι σκέψεις του υπουργείου για πρόγραμμα εξοικονόμησης νερού στα σπίτια, στα πρότυπα του προγράμματος εξοικονόμησης ενέργειας.

Όπως ανέφερε ο ειδικός γραμματέας υδάτων, Ανδρέας Ανδρεαδάκης στις σκέψεις που έχουν κατατεθεί είναι η αξιοποίηση του βρόχινου νερού (γκρι) ή του νερού του πλυντηρίου μέσα στο 2011.

Οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν με βάση την εμπειρία ανάλογων προγραμμάτων στην Αυστραλία και την Κύπρο

in.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!