tromaktiko: χετικα με Πλασιέ φαρμάκων και ιατροί - Έλεος πια!

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

χετικα με Πλασιέ φαρμάκων και ιατροί - Έλεος πια!



Δεν άκουσα κανέναν ΙΑΤΡΟ να παίρνει θέση που είναι και ο άμεσα εμπλεκόμενος με τους ιατρικούς επισκέπτες η όπως αλλιώς τους λένε! ΑΛΛΑ έρχονται ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ! (αφορά: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/12/blog-post_6426.html )
Μάλλον οι καλοί μας ιατροί ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ το IPHONE 4 δωράκι απο τον άγιο ιατρικό επισκέπτη γιατί το IPHONE 3GS που τους κάνανε δώρο πέρυσι οι άγιοι αντιπρόσωποι των φαρμακευτικών δεν του αρέσει ποια!
Θα θελα να ξέρα πως γίνετε όλοι οι ιατροί να έχουν IPHONE κινητό? Από τον μισθό του ικα το περνούν? Και εγώ iphone ΕΧΩ αλλα δεν δηλώνω 700ευρω το μηνά! Ο ΜΙΣΘΟΣ είναι μικρότερος αν δεν κάνω λάθος από την αξία του συγκεκριμένου κινητού! Η μήπως τους το κάνουν δώρο οι άγιοι ιατρικοί επισκέπτες που θίγονται κιόλας! Λες και ζουν σε αλλο κόσμο! Ρε ποιους κοροϊδεύετε?

Η λύση είναι μια! Να απαγορευτεί η είσοδος σε όλους τους ιατρικούς επισκέπτες στον χώρο των ιατρείων, νοσοκομείων, κλινικών, μια εντολή που είχε στείλει στη αρχή τους έτους ο υπουργός αλλά φυσικά πέρασε στα ψηλά γράμματα γιατί είναι πολλά τα λεφτά αρη! Η ενημέρωση των ιατρών πρέπει να γίνετε στο αμφιθέατρο η σε κάποιον άλλο χώρο εκτός ιατρείου απ όλους τους ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ των φαρμακευτικών μαζί για να υπάρχει διαφάνεια! 2 Φόρες το μηνά είναι υπέρ αρκετές! Δεν υπάρχει λόγος να έρχεται κάθε βδομάδα στον ίδιο ιατρό, ο ίδιος ιατρικός επισκέπτης και να λέει ακριβώς τα ίδια πράγματα! Το βρίσκω στη καλύτερη γελοίο αυτό που γίνετε! Αλήθεια εσείς πως νιώθετε που παπαγαλίζετε την ίδια καραμέλα ξανά και ξανά? Δεν το βρίσκετε γελοίο και προσβλητικό για την ηθική και τίμια προσωπικότητα σας αυτό που κάνετε και σας ενοχλούν χαρακτηρισμοί του τύπου Πλασιέ? Πιστεύετε πως είστε ανώτεροι άνθρωποι απο κάποια άλλα παιδιά που λένε ότι είναι πλασιέ με υπερηφάνεια και ΙΔΡΩΝΟΥΝ να βγάλουν τίμια το ψωμί τους πουλώντας ταπερ? Η μήπως θέλετε να διαφοροποιηθείτε από αυτούς τους "βλάκες για εσάς" γιατί εσείς είστε λαμόγια που έχουν να κάνουν με το τσιμπούσι των χρημάτων μας μεσώ ταμείων? Μήπως ειστε λίγο κομπλεξικοί και θέλετε να δείξετε οτι δεν είστε οτι και οτι πλασιέ και είστε πλασιέ που έχουν πάρε δώσε με ιατρούς? ΜΗΠΩΣ πρέπει να αρχίσετε να τρώτε καμιά ψιλή για να ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ λίγο?

ΛΟΙΠΟΝ ιατρικοι επισκέπτες δεν έχουν καμιά απολύτως δουλειά στα ιατρεία την ώρα που περιμένουν ουρές απ έξω με τις ώρες και πολλοί ασθενείς δεν προλαβαίνουν πότε να εξεταστούν γιατί πόλοι από σας μπαίνουν σφήνα ανάμεσα τους! Αν κάποιον ιατρό τον απασχολήσουν από 5 λεπτά 10 ιατρικοί επισκέπτες έχει χάσει 1 ώρα από τον χρόνο εξέτασης! Και πολλοί ασθενείς δεν θα εξεταστούν πότε εξαιτίας σας! Άνθρωποι που μπορεί να είναι η μάνα, ο πατέρας, ο αδερφός σας!
Σε κάποια νοσοκομεία οι Security στην είσοδο πήραν εντολή από τον ΔΙΟΙΚΗΤΗ να απαγορευτεί η ειδοδος στους φαρμακάδες και ΕΠΡΕΠΕ να δείτε τους κυρίους αυτούς που υπερασπίζονται τον κλάδο τους να πηδάνε από τα κάγκελα με το κουστούμι για να μπούνε μέσα και να γίνονται περίγελος! ΑΛΛΟΙ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΟΥΣΑΝ με αθλητικές φόρμες και διαφημιστικά φιλάδια μέσα στο μπουφάν για να μη γίνονται αντιληπτοί! ΞΕΦΤΙΛΕΣ εντελώς! ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ δεν κράτησε για πολύ! Η πίεση από πάνω ήταν τόσο μεγάλη που μετά απο λίγες μέρες συνέχισαν να μπαινοβγαίνουν ανενόχλητοι! Είναι ΠΟΛΛΑ τα λεφτά είπαμε! Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΝΤΑΙ όταν όλοι τους θεωρούν πλασιεδες και γιατί θέλουν με τον ορο ιατρικός επισκέπτης να διαφοροποιηθούν έναντι άλλων πλασιέ που πουλάνε βιβλία η ταπερ. Δεν αντιλαμβάνομαι σε τι διαφέρει ο πλασιέ της φαρμακευτικής από τον πλασιέ τάπερ ή τον πλασιέ καλλυντικών. Κι αυτοί κοιτάνε να σου δείξουν πόσο χρήσιμο είναι το προϊόν τους για να σε κάνουν να το παραγγείλεις κάποια άλλη στιγμή. Απλά αντί για γιατρούς, απευθύνονται σε κοινούς θνητούς. "ΑΠΛΑ" αντι για την υγειά μας πουλάνε ίσως κάτι που δεν θα αγοράζαμε ποτέ! ΑΛΛΑ δεν μας βλάπτουν οτι πολυτιμότερο εχουμε! Την ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ! Στην εποχή της κατακλυσμιαίας και αστραπιαίας πληροφόρησης από το διαδίκτυο, οι ιατροί μας έχουν την ανάγκη ενημέρωσης επί των εξελίξεων στην επιστήμη τους από παπαγαλάκια που αποστηθίζουν ιατρική ορολογία και με το πρόσχημα της εξειδικευμένης γνώσης και επιδίδονται σ' ένα ανευ προηγουμένου τσιμπούσι με τα χρήματά μας! Άλλα είπαμε, είναι πολλά τα λεφτά!

Και λίγα λόγια από έναν πρώην συνάδελφο σας!
"Αυτή η δουλεία είναι ό,τι πιο πρόστυχο, αισχρό, αχρείο και κοινωνικά εγκληματικό έχω κάνει στη ζωή μου, καθώς έχει τύχει να δουλέψω και σε άλλες άσχετες δουλειές.Δεν υπήρχε μέρα, μετά το πρώτο σοκ της προσαρμογής, που να μην αισθανόμουν απαίσια με τον εαυτό μου με αυτά που μας βάζουν να κάνουμε και με αυτά που μάθαινα για το πώς δουλεύουν οι εταιρείες (εννοείται όλες ανεξαιρέτως).Αισθανόμουν καθίκι και βρώμικος, ένας ελεεινός αλήτης μισθοφόρος με γραβάτα που με εκπαίδευση και ψυχρό βλέμμα χειραγωγούσα τα πάντα για να πουλάω όλο και περισσότερα ΦΑΡΜΑΚΑ!
Φαντάσου να σε ανταμείβουν που ρουφάς τα λεφτά των Ταμείων και να παίζεις με την Υγεία των συνανθρώπων σου. Αυτές είναι οι εταιρείες αγαπητοί φίλοι.
Πάντως δεν υπάρχει χειρότερη μ@λ@κι@ από το να προωθείς φάρμακο που και συ ο ίδιος ξέρεις οτι είναι μούφα του κερατά.Κατι ελλεϊνά φασόν που πάνε να πλασαριστούν ως "αξιόπιστα generics" ,τραγικές καταστάσεις.Οι αντιπρόσωποι τους το ξέρουν οπότε η μόνη λύση ειναι "τόσα ? το κουτί",πραγματικά ξεφτίλα όμως.
Ο ιατρικός επισκέπτης πάντως είναι τρισάθλια δουλειά στην Ελλάδα. Ουσιαστικά κάνεις το λάδωμα και τη διαφθορά επάγγελμα. Καταλαβαίνω τα παιδιά που το κάνουν από ανάγκη, αλλά ειλικρινά στενοχωριέμαι γι' αυτά.
Έχει τύχει να γνωρίσω άτομο που του άρεσε να μιλάει κιόλας για τη δουλειά του, για το πόσα ευρώ σκάει στους γιατρούς ανά κουτί, για το σε πόσα συνέδρια τους στέλνει κτλ. Το ίδιο άτομο που είχε δουλέψει σε κέντρο αδυνατίσματος και έλεγε φόρα παρτίδα ότι κορόιδευαν τους πελάτες και τους έπαιρναν ως και 5 χιλιάρικα για προγράμματα-μούφες.
Δεν είναι ανάγκη να είναι μούφα το φάρμακο για να τα χώσεις στο γιατρό, τα χώνεις έτσι κι αλλιώς , είναι απλή συνδιαλλαγή. Οταν υπάρχουν 15 ίδια φάρμακα που κάνουν την ίδια δουλειά τα χώνεις για να προτιμήσουν το δικό σου.
Ο μόνος που βγαίνει αυτονόητα χαμένος από την συναλλαγή είναι ο ασθενής, ο οποίος θα λάβει ακριβότερα και συχνά υποδεέστερα φάρμακα."
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!