tromaktiko: ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ



Θέλω να εκφράσω την συμπαράστασή μου στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Ανατολικής Αττικής,για την αποτροπή κατασκευής ΧΥΤΑ δίπλα απο τα σπίτια τους όπως καταγγέλλουν.

Γνωρίζουν πολύ καλά φαίνεται την ελληνική νοοτροπία,και τις επιπτώσεις απο την υγειονομική ταφή (εδώ γελάμε) των απορριμάτων.
Δέν θέλουν να καταντήσουν σαν την Δυττική Αττική των πλειβίων.
Καλά κάνουν και μπράβο τους.
Εχω όμως και μια ένσταση - πρόταση.
Αγαπητοί συνέλληνες της Κερατέας και όπου αλλού,περιφρουρήστε την πόλη σας,και μήν επιτρέψετε στα απορριματοφόρα σας να μεταφέρουν τα σκουπίδια της πόλης σας στην υπόλοιπη Αττική, την δική μας γειτονιά!
Κι εκεί μένουν παιδιά, κι εκεί δεκαετίες τώρα δηλητηριάζεται ο αέρας η γή των προγόνων μας,η ιερή γή της Δήμητρας, το Θριάσιο πεδίο και η δοξασμένη θάλασσα
του κόλπου της Ελευσίνας, απο τις υπέργειες και υπόγειες εναποθέσεις των στερεών και υγρών αποβλήτων, εκατομμυρίων τόνων σκουπιδιών ολόκληρου του λεκανοπεδίου.
Εσείς έχετε ηγέτες που αντιστέκονται, και σας στηρίζουν.
Εμείς σταθήκαμε μοιραίοι και άβουλοι και πληρώνουμε τις επιλογές μας, φταίχτες και μή, όλοι στον ίδιο βούρκο.
Ως πότε όμως θα ανεχόμαστε αυτήν την κατάσταση;
Κατανοώ του φόβους και τους προβληματισμούς σας, σεβαστείτε και το δικό μας δικαίωμα για καθαρότερο περιβάλλον να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας.
Διαχειριστείτε τα σκουπίδια σας στα δικά σας διοικητικά
όρια, με τον ποιό σύγχρονο τρόπο.
ανακυκλώστε στον μέγιστο δυνατό βαθμό,τα απορρίμματα σας, και ελάτε όλοι μαζί να αγωνιστούμε για ένα καθαρότερο περιβάλλον με αναβάθμιση των δημοτικών υπηρεσιών αυτοοργάνωση και ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών,εκπαίδευση των παιδιών μας μέσα απο την οικογένεια και το σχολείο.
Όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά για να μας παίρνουν και οι άλλοι στα σοβαρά και να μας υπολογίζουν ώς Έλληνες και Ευρωπαίους πολίτες,κι όχι να μας χλευάζουν αδιαμαρτύρητα ενώπιον των εθνικών αντιπροσώπων μας (τρομάρα μας)διαμαρτυρόμενοι αυτοί,ότι στερούνται την ψυχαγωγίας τους καιτο foot ball τους για χάρη μας.
Ναί τόσο χαμηλά έχουμε πέσει..Δέν υπάρχει πιό χαμηλά, απο την απόλυτη υποδούλωση.
Άς μήν το επιτρέψουμε στο όνομα των παιδιών μας και άς αλλάξουμε μυαλά.
Άς πνίξουμε τον εγωκεντρισμό μας πρίν μας πνίξουν τα σκουπίδια,οικιακά και πολιτικά..
Καλούς κοινωνικούς αγώνες!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!