tromaktiko: Γιατί κ. Δήμαρχε Αλίμου;

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Γιατί κ. Δήμαρχε Αλίμου;



Στις αρχές του 2010, οι κάτοικοι συγκεκριμένης περιοχής του Άνω Καλαμακίου του Δήμου Αλίμου, ξεκινήσαμε έναν μεγάλο αγώνα... προκειμένου ο Δήμος να επιλύσει το σοβαρότατο πρόβλημα της λαϊκής αγοράς (Άνω Καλαμακίου), που άνω των 30 ετών αντιμετωπίζουμε οι κάτοικοι συγκεκριμένων δρόμων. Προέβημεν τότε σε νόμιμες ενέργειες, όπως

1) συλλογή υπογραφών, στην οποία συμμετείχε η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της δικής μας περιοχής, που κάθε Τρίτη υφίστατο πανωλεθρία λόγω της λειτουργίας της λαϊκής, προκειμένου να μετακινηθεί η λαϊκή σε άλλη περιοχή

2) δυναμική παρουσία και παράσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλίμου, όπου με κατάθεση λογικών επιχειρημάτων απαιτήσαμε από την Δημοτική Αρχή του Αλίμου να αντιμετωπίσει το πρόβλημά μας δίνοντας δίκαιη και οριστική λύση σε αυτό.
Προς μεγάλη μας ικανοποίηση ο Δήμαρχος έλαβε τότε με πλειοψηφία την απόφαση 112/2010, με την οποία μας δικαίωνε, μεταφέροντας επιτέλους τη λαϊκή και σε άλλες περιοχές του Άνω Καλαμακίου. Βρεθήκαμε όμως οι κάτοικοι της περιοχής προ τεράστιας εκπλήξεως, όταν διαπιστώσαμε πως οι «λαϊκατζήδες» αρνούνταν πεισματικά να εφαρμόσουν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και κάθε Τρίτη έστηναν τους πάγκους τους και πάλι έξω από τα σπίτια μας, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες μας.

Η λαϊκή έπρεπε να είχε μετακινηθεί από την 1η Ιουνίου 2010 και μετά από συντονισμένες προσπάθειες όλων των κατοίκων αλλά και του Δημάρχου και της Ελληνικής Αστυνομίας (που ο ίδιος ο Δήμαρχος κάλεσε), κατορθώσαμε να τους απομακρύνουμε εκεί όπου όριζε η ανωτέρω απόφαση 112/2010 μόλις στις αρχές Ιουλίου 2010, αφού - και πρέπει να το σημειώσουμε αυτό - οι «λαϊκατζήδες», σε ένδειξη διαμαρτυρίας, κατέλαβαν τα οδοστρώματα της Λ. Βουλιαγμένης επί 3ωρο προκαλώντας έμφραγμα στην κυκλοφορία και των δύο ρευμάτων.

Εν τέλει οι αγώνες και οι προσπάθειες των κατοίκων θεωρήσαμε πως εστέφθησαν από επιτυχία και οι πάντες μας διαβεβαίωναν πως η λαϊκή δε θα επανέλθει στην περιοχή μας, η οποία σας υπενθυμίζουμε ότι την ανέχθηκε επί 30 και πλέον χρόνια - χωρίς καμία μετακίνηση, πράγμα πρωτοφανές - στους ίδιους δρόμους!
Στις δημοτικές εκλογές, σε σχετικές μας ερωτήσεις προς υποψηφίους Δημ. συμβούλους σχετικά με το μέλλον της λαϊκής, δεχόμαστε και πάλι καθησυχαστικές απαντήσεις. Και όλα αυτά εξαιτίας του πολέμου νεύρων που δεχόμαστε από τους «λαϊκατζήδες» κάθε Τρίτη, πως θα επανέλθουν και πάλι στη γειτονιά μας.
Κατόπιν όλων αυτών κρίναμε σωστό να τιμήσουμε με την ψήφο μας τον τότε Δήμαρχο Αλίμου διότι θεωρήσαμε πως και με τις δικές του προσπάθειες εδόθη μια δίκαιη και οριστική λύση στο πρόβλημά μας και επειδή, πάνω απ' όλα, διαπιστώσαμε πως ενέσκυψε στο πρόβλημά μας. Ο Δήμαρχος Αλίμου επανεξελέγη με το πολύ υψηλό ποσοστό 61% μέσα στο οποίο φυσικά περιλαμβάνονται και οι δικές μας ψήφοι.

Ωστόσο μάθαμε ότι στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτ. Συμβουλίου μετά τις εκλογές, στις 29 Νοεμβρίου 2010, ένα από τα θέματα ήταν η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ της λαϊκής και πάλι στη δική μας γειτονιά, κάτι το ανήκουστο, το ανήθικο και ανέντιμο. Πληροφορούμενοι πως θα γινόταν η σχετική συζήτηση στο Δημοτ. Συμβούλιο παρέστημεν προκειμένου να διατυπώσουμε τις αντιρρήσεις και τις ενστάσεις μας προς όλους τους για τον πρωτοφανή εμπαιγμό που όλοι οι κάτοικοι είχαμε υποστεί.
Παρά τα όσα είπαμε και υποστηρίξαμε μετά πάθους, αποκομίσαμε την εντύπωση πως μιλούσαμε σε ανθρώπους που είχαν ήδη προαποφασίσει την επαναφορά της λαϊκής και πάλι στους δρόμους μας. Στα αγωνιώδη μας ερωτήματα προς τι η κοινή προσπάθεια κατοίκων και Δημάρχου μόλις πριν 5-6 μήνες που έφερε αποτέλεσμα, απάντηση δεν πήραμε. Στην υπενθύμιση πως εμείς ζητήσαμε δίκαιη και οριστική λύση στο πρόβλημά μας ακούσαμε από τα χείλη του δημάρχου πως αυτός δεν υποσχέθηκε κάτι τέτοιο. Αντίδραση από την μεριά των Δημοτ. συμβούλων δεν είδαμε καμία. Και όταν πλέον τους κατηγορήσαμε ευθέως πως μόλις πριν λίγες ημέρες μάς υφάρπαξαν την ψήφο μας, ακούσαμε την απάντηση-ανέκδοτο πως όλο αυτό είχε πολιτικό κόστος για τον Δήμαρχο, που παρά ταύτα έλαβε 61%.

Τελικά με πλειοψηφία αποφασίστηκε να επαναφέρουν την λαϊκή και πάλι στους δρόμους μας από την 1η Φεβρουαρίου 2011, προκαλώντας την οργή και την αγανάκτησή μας.

Τα ερωτήματά μας παραμένουν:
Γιατί κ. δήμαρχε Αλίμου αυτοαναιρεθήκατε; Τι μεσολάβησε και μας

«αδειάσατε»;
Γιατί ικανοποιήσατε το αίτημα των «λαϊκατζήδων», που σας εξύβριζαν

και σας προπηλάκιζαν το καλοκαίρι;
Γιατί τελικά κ. Δήμαρχε Αλίμου μας κοροϊδέψατε;

Αντιλαμβάνεσθε όλοι σας πως όλοι μας μπορούμε να κάνουμε υποθέσεις και, πιστέψτε μας, δεν είναι καθόλου τιμητικές για σας και ορισμένους από τους συμβούλους σας.

Κλείνοντας απαιτούμε και μια απάντηση. Γιατί καταστρατηγήθηκε η τελευταία απόφαση του Δημοτ. Συμβουλίου Αλίμου, με την οποία η λαϊκή θα ερχόταν στην γειτονιά μας από 1-2-2011. Ήδη σήμερα, 14-12-2010, σας πληροφορούμε ότι οι πάγκοι των «λαϊκατζήδων» απλώθηκαν και πάλι μπροστά στα σπίτια μας.

Είχαμε καταγγείλει ήδη από τον χειμώνα την «κράτος εν κράτει» συμπεριφορά των «λαϊκατζήδων». Έχουμε μια επιπλέον απόδειξη περί αυτού. Παρά τις διαμαρτυρίες μας από χθες σε υπεύθυνους του Δήμου Αλίμου, η λαϊκή είναι και πάλι εδώ, προκαλώντας την δικαιολογημένη οργή και την αγανάκτησή μας.
Ας μην αναρωτιέσθε γιατί ο κόσμος σας έστρεψε τα νώτα του και στις τελευταίες εκλογές, στέλνοντας το ποσοστό της αποχής στα πρωτοφανή επίπεδα του 60% πανελλαδικά. Δεν θα θέλαμε να υιοθετήσουμε την άποψη των περισσοτέρων, πως σχεδόν όλοι σας είσθε ψεύτες, ανακόλουθοι, φθηνοί πολιτικάντηδες.
Για όλα αυτά, αντί να σας πούμε «ντροπή σας», θέλουμε να ρωτήσουμε ΓΙΑΤΙ, κ. ΔΗΜΑΡΧΕ;
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!