tromaktiko: Ο Άη Βασίλης είναι σκέτη λέρα*

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Ο Άη Βασίλης είναι σκέτη λέρα*



Από το Μαρικάκι
Ήρθε, τα είπε και απήλθε ο Ντομινίκ. Την παραμονή και ανήμερα της επισκέψεώς του, οπότε είχε γίνει και ο σχετικός αφιονισμός των οργάνων της τάξης (που έρχεται το αφεντικό), έπεσε και μπόλικο σοσιαλιστικό ξύλο, έτσι για να πάρουμε μια γεύση.

Ως άλλος Αη Βασίλης κι ευεργέτης μας μεγάλος μας έφερε χριστουγεννιάτικο «δώρο», μια επιμήκυνση να! με το συμπάθειο, τζάμπο μέγεθος, να το αξιοποιήσουμε κατά πως νομίζουμε, να το βάλουμε όπου θέλουμε βρε αδερφέ, όπου μας τρώει. Βέβαια το συγκεκριμένο δώρο δεν είναι τζάμπα (άρα δεν είναι και δώρο) αλλά αυτό δεν το είπε, τουλάχιστον όχι έτσι ακριβώς, το έκανε σοσιαλγαργάρα, γιατί προείχε η ανάδειξη των «φιλελληνικών» του αισθημάτων (που μας αγαπά και μας παρέχει πόρους για να μην πτωχεύσουμε).
Για την ακρίβεια και μάλλον επειδή προ Γιώργου είχαμε τη ρετσινιά του κλεφτοκοτά και του αδιόρθωτου τεμπελχανείου μας ζήτησε όλα τα ανταλλάγματα προκαταβολικά φοβούμενος ότι θα τονε κοροϊδέψουμε: άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, διαρθρωτικές αλλαγές, πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών και κυρίως υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων, σύνδεση μισθών – παραγωγικότητας (και στο δημόσιο;) περικοπές δαπανών σε όλα τα κοινωνικά αγαθά (κοιν. ασφάλιση, υγεία, παιδεία). Αυτό δεν ήταν επίσκεψη, ο Εγκέλαδος ήτανε! Ολοκληρωτική διάλυση του κοινωνικού κράτους και της κοινωνίας η οποία στο εξής θα έχει την ευκαιρία να αγιάσει: να απαρνηθεί την εξαθλίωσή της και να τον μιμηθεί κηνυγώντας την δική του αξιοζήλευτη παραγωγικότητα χάρη στην οποία βάζει τους λαούς της Ευρώπης στο γύψο (με τη συναίνεση πάντα «πρόθυμων» κυβερνήσεων, καλή ώρα). Βαρβάτη (εξαιρετικά μπρουτάλ) παραγωγικότητα, άξιος ο σοσιαλιστικός μισθός του.
Δύο πράγματα εγώ κρατώ από την ομιλία του και τις επίσημες δηλώσεις του:
Τη διαβεβαίωση νούμερο ένα «ότι το ΔΝΤ θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει την Ελλάδα να πετύχει το στόχο της». Όσο και να το καλωπίσεις το παρελθόν (το ταυτισμένο με τη στήριξη δικτατορικών καθεστώτων) ξεπροβάλλει.
Και τη διαβεβαίωση νούμερο δύο - προειδοποίηση ότι αν και «πολλοί θεωρούν ότι είμαστε οι κακοί», εμείς οι ΔΝΤούδες, «πηγαίνουμε σε μια χώρα που μας προσκαλεί για να βοηθήσουμε, να παρέχουμε πόρους. Μη μάχεστε εναντίον του γιατρού».
Δόκτωρ, έχεις ακουστά τη φράση «η εγχείρηση πέτυχε, ο ασθενής απέθανε»; Βέβαια όταν ο γιατρός είναι και νεκροθάφτης ταυτόχρονα, ουδέν πρόβλημα...
* το φωτομοντάζ, από το μπλογκ:
http://logoplokies.blogspot.com/



http://www.topontiki.gr/article/12129




     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!