tromaktiko: Λευκωσία: Νέος Επίτροπος Διοικήσεως διορίζεται την ερχόμενη βδομάδα

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Λευκωσία: Νέος Επίτροπος Διοικήσεως διορίζεται την ερχόμενη βδομάδα



Την ερχόμενη εβδομάδα διορίζεται κατά πάσα πιθανότητα ο νέος Επίτροπος Διοίκησης σε αντικατάσταση της Ηλιάνας Νικολάου, η θητεία της οποίας λήγει ουσιαστικά σήμερα και δεν ανανεώθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», ο Πρόεδρος Χριστόφιας θ’ ασχοληθεί με το θέμα με την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες και αναμένεται μετά από διαβούλευση με τον υπουργό Δικαιοσύνης ν’ αποφασίσει για τον νέο Επίτροπο. Δεν αποκλείεται την ερχόμενη εβδομάδα να κλείσει το θέμα, με επαφές με τα κόμματα ώστε να δώσουν την έγκρισή τους, η οποία είναι απαραίτητη πριν ορκισθεί ο νέος όμπουτσμαν. Αναμένεται ότι θα διορισθεί άτομο εγνωσμένου κύρους και όχι κομματικό στέλεχος του ΑΚΕΛ όπως απαιτεί και η θέση ενός ανεξάρτητου αξιωματούχου, ώστε τα κόμματα να δώσουν την έγκρισή τους.

Η Ηλιάνα Νικολάου έχει συμπληρώσει δύο εξαετείς θητείες στη θέση και παρόλο που επιθυμούσε να συνεχίσει, εντούτοις ο Πρόεδρος έκρινε ότι έπρεπε να γίνει ανανέωση.

Επί θητείας της κ. Νικολάου καταξιώθηκε ο θεσμός του Επιτρόπου στη συνείδηση του κοινού, τα παράπονα πολλαπλασιάστηκαν, ενώ αυξήθηκαν και τα πεδία δραστηριοτήτων με επέκταση πρόσφατα και στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σημειώνεται ότι ο διορισμός του Επιτρόπου Διοίκησης είναι ο μόνος για τον οποίο απαιτείται η έγκριση της Βουλής, ενώ για τους άλλους Επιτρόπους, απλά η ορκωμοσία τους στο Προεδρικό.
http://www.philenews.com/main/1,1,22,0,54272-.aspx
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!