tromaktiko: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΙΣΟΚΡΑΤΙΑ. Το πολιτευμά μας εδώ και καιρό...

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΙΣΟΚΡΑΤΙΑ. Το πολιτευμά μας εδώ και καιρό...



Πολλοί και πολλά ρεπορτάζ αναφέρονται στο πολίτευμά μας ως μια ευνομούμενη δημοκρατία.

- ΔΥΣΤΥΧΩΣ το πολίτευμά μας λέγεται ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΙΣΟΚΡΑΤΙΑ. (η δημοκρατία σε αυτή τη χώρα έχει πεθάνει εδώ και καιρό, και κάποιοι κάνουν ότι δεν το βλέπουν...)
- ΔΥΣΤΥΧΩΣ υπάρχει κοινωνική ανισότητα. Υπάρχουν πολίτες δυο ταχυτήτων (άλλος πεινάει και άλλος το γλεντάει..), και όσον αφορά το κοινωνικό κράτος, αυτό πλησιάζει τα όρια του ..ανεκδότου!
- ΔΥΣΤΥΧΩΣ είμαστε ένα κράτος όπου η λαμογιά βασιλεύει. Στα βάθη αυτής ...χάνεται και η λέξη "ευνομούμενη" , καθώς νόμοι υπάρχουν αλλά πολλοί από εμάς κάνουμε ότι δεν τους βλέπουμε, και τους παρακάμπτουμε. Όπως είναι φυσικότατο ..γι αυτή τη χώρα
- ΔΥΣΤΥΧΩΣ και πάλι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.Όχι δεν φταίει ο κ. Χατζηδάκης (είμαστε και πρέπει να είμαστε κατά της βίας),άσχετα εάν αυτός αποδείχθηκε το εξιλαστήριο θύμα! Φταίει ο πολιτικός κόσμος γενικότερα που εκπροσωπεί ο κ. Χατζηδάκης, ο οποίος από την περίοδο της μεταπολίτευσης και μετά "έφαγε, ήπιε και χώνεψε" , αφού πρώτα διόρισε κόσμο με το τσουβάλι! για να συνεχίσει να "τρώει, να πίνει και να χωνεύει" μέχρι που έφτασε την κατάσταση στο ..μη παραπέρα. Όλα αυτά πάντα από το υστέρημα του ταπεινού μεροκαματιάρη ο οποίος ιδρώνει κάθε μέρα για να βγάλει το ψωμί του γιατί ...
- ΔΥΣΤΥΧΩΣ ο Έλληνας δημόσιος υπάλληλος, δεν ίδρωσε (δεν θέλω όμως να τους αδικήσω όλους)  ποτέ σε αυτή τη χώρα όχι μόνο να διοριστεί αλλά και για να δουλέψει έντιμα και σωστά, και σήμερα ίσως να ζητάει και τα.. ρέστα!
- ΔΥΣΤΥΧΩΣ το φίδι  από την τρύπα θα το βγάλει πάλι ο ..ΗΡΩΑΣ εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα, αυτός που τρέχουν... τα λεφτά από τα μπατζάκια του!! Αυτός που σήμερα δουλεύει και αύριο μπορεί να μπει στο ταμείο ανεργίας.Αυτός που αντί για χριστουγεννιάτικο δώρο του επιφύλασσαν ένα εργασιακό σκοτάδι, γυρνώντας τον χρόνια πίσω και κόβοντάς του τα φτερά για να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία (ελέω Τραπεζών και Τρόικα). Ε μετά από όλα τα παραπάνω..
- ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν ήταν δυνατόν να μην τις ..αρπάξει ο κ.Χατζηδάκης. Δεν ήταν από κουκουλοφόρους, ούτε ήταν κάτι προβοκατόρικο όπως θα ήθελε ο κ.Σαμαράς ας πούμε.. ο οποίος με δηλώσεις του σχετικά συνεχίζει..(Duracell) την πολιτική ΦΑΥΛΟΤΗΤΑ της πολύπαθης Ελλάδας μας! Όλοι οι πολιτικοί που - ΔΥΣΤΥΧΩΣ και πάλι θα ξαναψηφίσουμε, έκαναν πως δεν κατάλαβαν πως το περιστατικό ονομάζεται ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ! και στέλνουν την κατά τα άλλα ..ανεξάρτητη δικαιοσύνη!! να ψάξει για τους υπαιτίους.. γιατι δυστυχώς και η δικαιοσύνη είναι χειραφετημένη για ..άλλα κόλπα! όπου τους βολέυει.
- ΔΥΣΤΥΧΩΣ το πράγμα είναι τόσο πολύπλοκο, για να μην πω "ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ". Αντε να βρεις άκρη..
- ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, άπειρα ΔΥΣΤΥΧΩΣ.. το έχουμε όμως και εμείς λίγο στο αίμα μας δεν νομίζετε (;), αφού άλλωστε "μαζί τα φάγαμε". Εγώ ήπια και σόδα για να χωνέψω!

P.S. - ΕΥΤΥΧΩΣ όμως "Λεφτά υπάρχουν..."

Εργαζόμενος προς το παρον των 660€.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!