tromaktiko: Wikileaks: Η Ινδία ενημέρωσε τις Η.Π.Α. για τα στρατόπεδα στο Πακιστάν

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Wikileaks: Η Ινδία ενημέρωσε τις Η.Π.Α. για τα στρατόπεδα στο Πακιστάν



Η Ινδία ανέφερε στις Η.Π.Α. ότι υπάρχουν 43 στρατόπεδα ενόπλων στο Πακιστάν, μεταξύ των οποίων 22 στο πακιστανικό Κασμίρ και ότι έχουν γίνει ελάχιστα κινήσεις για το...

 μόνιμο κλείσιμό τους, σύμφωνα με τις τελευταίες διαρροές από τον ιστότοπο Wikileaks.

Η αναφορά στα 43 εναπομείναντα στρατόπεδα έγινε κατά τη διάρκεια συνομιλίας που είχαν τον περασμένο Ιούνιο ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας των Η.Π.Α., Τζιμ Τζόουνς, και ο Ινδός υπουργός Άμυνας, Α.Κ. Άντονι, σύμφωνα με τα διπλωματικά τηλεγραφήματα που αποκάλυψε το Wikileaks και δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα «The Guardian».

Ο αρχηγός του ινδικού Γενικού Επιτελείου Στρατού στρατηγός Ντιπάκ Καπούρ, ο οποίος ήταν παρών στη συνάντηση, τόνισε ότι το Πακιστάν πραγματοποίησε εφόδους στα στρατόπεδα μετά τις επιθέσεις στο Μουμπάι, αλλά ότι από τότε ορισμένα από τα στρατόπεδα αυτά επαναλειτούργησαν. Ο Καπούρ είπε ακόμα στην αμερικανική αντιπροσωπεία ότι ένοπλοι συνεχίζουν να διεισδύουν στο ινδικό Κασμίρ κατά μήκος της Γραμμής Ελέγχου και ότι αυτό δεν θα ήταν δυνατό χωρίς «κάποιο είδος υποστήριξης».

Για να κλείσει ο ίδιος, προσθέτοντας πως η Ινδία έχει βελτιώσει την ετοιμότητά της στα σύνορα και ότι το 15% με 20% αυτών που προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα το καταφέρνει.

«Εάν εμείς μπορούμε να τους πιάνουμε, γιατί δεν μπορεί να το κάνει ο πακιστανικός στρατός;» διερωτήθηκε.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!