tromaktiko: "Ανάσα" από την εξοικόνομηση 140.000 ευρώ για ενοίκια

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

"Ανάσα" από την εξοικόνομηση 140.000 ευρώ για ενοίκια



Περισσότερα από 140.000 ευρώ θα εξοικονομήσει ετησίως η περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου από τα ενοίκια, που σήμερα δίνει σε διάφορα ακίνητα για τη στέγαση υπηρεσιών της, η πλειοψηφία των οποίων πλέον θα μεταστεγαστεί στο κεντρικό κτήριο της Π.Ε. Ρεθύμνου στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, την παλιά νομαρχία.
Η λύση του μισθώματος συγκεκριμένων κτηρίων θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί στο περιφερειακό συμβούλιο της προσεχούς Δευτέρας, όπου θα κατατεθεί η εισήγηση της αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου.

Τα κτήρια στα οποία θα σταματήσει η μίσθωση είναι τέσσερα ακίνητα που χρησιμοποιούσε μέχρι σήμερα η Διεύθυνση Πολιτισμού στις οδούς Ηγουμένου Γαβριήλ και Σήφη Βλαστού, καθώς επίσης και το γραφείο της Πολιτικής Προστασίας, επίσης στην οδό Σήφη Βλαστού. Σε αυτά τα ακίνητα το μηνιαίο μίσθωμα για την πρώην νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Ρεθύμνου ήταν 2.846 ευρώ.

Επίσης, θα λυθεί η μίσθωση στο κτήριο του πανεπιστημίου, στην οδό Δημητρακάκη, όπου μέχρι σήμερα στεγάζονται οι Διευθύνσεις Γεωργίας και Πολεοδομίας και έχουν μηνιαίο μίσθωμα 7.100 ευρώ!

Τέλος, την 1η Μαρτιου λήγει η σύμβαση μίσθωσης του κτηρίου, που σήμερα στεγάζει τη Διεύθυνση Ανάπτυξης, στην λεωφόρο Πορτάλιου, στην παλιά ΒΙΟ. Ήδη, η μεταστέγαση της υπηρεσίας προς το κεντρικό κτήριο της Π.Ε. Ρεθύμνου έχει ξεκινήσει. Το μηνιαίο μίσθωμα σε αυτό το κτήριο ήταν 1850 ευρώ.

Από την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου εκτιμάται ότι η εξοικονόμηση χρημάτων από τη λύση μίσθωσης θα είναι πολύ σημαντική, ενώ την ίδια στιγμή θα αξιοποιηθούν οι χώροι στο κτήριο της παλιάς νομαρχίας, που σήμερα είναι άδειοι.

goodnet.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!