tromaktiko: Έδιωξαν 150 συμβασιούχους για να προσλάβουν άλλους στο Δήμο ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ.!

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Έδιωξαν 150 συμβασιούχους για να προσλάβουν άλλους στο Δήμο ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ.!



Αν και η Δημ. Αρχή γνώριζε ότι θα παρέλυαν ΚΑΠΗ – Παιδ. Σταθμοί…
Έδιωξαν 150 συμβασιούχους για να προσλάβουν άλλους στο Δήμο!• Χρησιμοποιώντας πρακτικές που η ίδια ως αντιπολίτευση συνήθιζε να καταγγέλλει με πολύ έντονο τρόπο, δηλαδή προχωρώντας στην πρόσληψη δεκάδων διμηνιτών συμβασιούχων, επιχειρεί η Δημοτική Αρχή του Φίλιππα Φίλιου να καλύψει τα μεγάλα κενά που δημιουργήθηκαν στις δομές του Δήμου Ιωαννιτών, λόγω της απομάκρυνσης από τις θέσεις τους των 150 περίπου συμβασιούχων της πρώην ΑΔΕΙ.
Την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής για πρόσληψη διμηνιτών, ο αριθμός των οποίων ανέρχεται στους 96 (!), χωρίς να αποκλείεται μελλοντικά η αύξησή του, αποκάλυψε κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκος Γκόντας, ο οποίος της καταλόγισε ότι απολύει και προσλαμβάνει συμβασιούχους με αδιαφανείς μεθόδους.
Η αποκάλυψη αυτή προκάλεσε έντονη νευρικότητα και σύγχυση στη Δημοτική Αρχή. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι απαντώντας στον κ. Γκόντα ο δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος είπε ότι δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση για την πρόσληψη διμηνιτών, ενώ αμέσως μετά ο πρόεδρος του ενιαίου Νομικού Προσώπου ΚΑΠΗ και Παιδικών Σταθμών Φίλιππας Τσουμάνης έκανε γνωστό ότι ήδη από την περασμένη Παρασκευή η διοίκηση του νέου Φορέα αποφάσισε την πρόσληψη διμηνιτών, οι οποίοι θα απασχοληθούν σε ΚΑΠΗ και Παιδ. Σταθμούς.
Η ΔΗΛΩΣΗ Ν. ΓΚΟΝΤΑ
Μιλώντας χθες στον «Π.Λ.» για το συγκεκριμένο θέμα ο κ. Γκόντας εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά της Δημοτικής Αρχής. Όπως υπογράμμισε, «με μεθόδους που λυσσαλέα κατήγγειλαν στο παρελθόν, δηλαδή ετοιμάζοντας δεκάδες δίμηνες συμβάσεις, 96 στον αριθμό και έπεται πιθανώς και συνέχεια, προσπαθούν να καλύψουν το κενό των δεκάδων συμβασιούχων συμπολιτών μας που για ρεβανσιστικούς λόγους και με πρωτοφανή επίδειξη κοινωνικής αναλγησίας στέλνουν στο σπίτι τους».
150 ΑΤΟΜΑ ΣΤΟΝ… ΑΕΡΑ!
Στο μεταξύ, την ίδια ώρα που ο Δήμος Ιωαννιτών ανακοινώνει, έστω και υπό την πίεση του Ν. Γκόντα ότι θα προσλάβει αρκετές δεκάδες συμβασιούχων με δίμηνες συμβάσεις, οι 150 περίπου συμβασιούχοι της πρώην Α.Δ.Ε.Ι, (ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΛΥΣΗ)) με αρκετά χρόνια θητείας σε διάφορες υπηρεσίες του Δήμου, παραμένουν χωρίς δουλειά και το εργασιακό τους μέλλον εξακολουθεί να είναι μετέωρο. Οι ίδιοι θα μπορούσαν βέβαια να υποβάλλουν αιτήσεις για τις δίμηνες συμβάσεις, όμως αυτό ίσως σήμαινε αυτόματα και την απώλεια των δικαιωμάτων που έχουν σήμερα από την προηγούμενη υπηρεσία τους στο Δήμο Ιωαννιτών. Έτσι, παραμένουν εγκλωβισμένοι στο δίλημμα: Να δουλέψουν για δύο μήνες αποποιούμενοι κάθε δικαίωμα ή να μείνουν χωρίς δουλειά μέχρι… νεωτέρας;
Προ ημερήσιας διάταξης το Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ομόφωνα αποδεκτή την πρόταση του Δημάρχου για την λήψη απόφασης, προκειμένου να καταβληθούν οι μισθοί που οφείλονται, μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010 στους συμβασιούχους της πρώην Α.Δ.Ε.Ι και να πληρωθούν οι οφειλές της επιχείρησης στο Ι.Κ.Α. Το συνολικό ποσό ανέρχεται περίπου στο ένα εκατομμύριο ευρώ.

ΠΡΩΪΝΟΣ ΛΟΓΟΣ
...........ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ Ο.Τ.Α. Α.Δ.Ε.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.................
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!