tromaktiko: Επέζησε μέσα στον πάγο για 40 λεπτά

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Επέζησε μέσα στον πάγο για 40 λεπτά



Ένας Κινέζος είχε πάει για ψάρεμα σε μία παγωμένη θάλασσα όταν έπεσε μέσα στην τρύπα που είχε ανοίξει στον πάγο για να ψαρέψει και κατάφερε να διασωθεί μετά από σαράντα...
λεπτά από την πυροσβεστική.
Ο άντρας είχε πάει για ψάρεμα στην θάλασσα -η οποία είχε καλυφτεί από πάγο- ενώ η σύζυγός του τον περίμενε στην ακτή.
«Άκουσα ένα θόρυβο σαν σπάσιμο και μετά τον έχασα,» είπε η Yu Xiangyang. «Εν συνεχεία, τον είδα να ανεβαίνει στη επιφάνεια και να βυθίζεται ξανά στο νερό, κουνώντας τα χέρια του για βοήθεια.»
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να φτάσουν στο σημείο δέκα λεπτά μετά το ατύχημα.
«Η εμπειρία μας μάς έχει διδάξει πως ένας άνθρωπος μπορεί να επιζήσει μέσα στο παγωμένο νερό, μόνο για τριάντα λεπτά. Μετά τη μισή ώρα, το άτομο χάνει τις αισθήσεις του λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας του σώματος και τελικά σταματάει να αναπνέει,» είπε ο πυροσβέστης Zhang Zhaoquan.
Η τοπική πυροσβεστική υπηρεσία έστειλε 9 πυροσβέστες για την αποστολή.
«Η θερμοκρασία ήταν στους μείον δέκα βαθμούς Κελσίου, και έτσι φοβηθήκαμε μήπως ο πάγος σπάσει ξανά ενώ ήταν πάνω οι πυροσβέστες,» είπε ο πυροσβέστης και επικεφαλής της αποστολής Zhang Zhaoquan.
Αρχικά ο Zhang έστειλε δυο πυροσβέστες να συρθούν μέχρι την τρύπα με ένα φορείο. Παρόλα αυτά, όταν οι άντρες έφτασαν μέχρι την τρύπα, δεν μπορούσαν να φτάσουν τον άντρα, αφού ήταν στην μέση της τρύπας, η οποία είχε διάμετρο 3 μέτρων.
«Έπειτα αποφασίσαμε να κάνουμε το πιο επικίνδυνο, δηλαδή να περπατήσουμε πάνω στον πάγο και να τον τραβήξουμε έξω,» είπε ο Zhang.
Αφού επιβεβαιώσαμε πως το νερό είχε βάθος 1,2 μέτρων στο σημείο αυτό, οι πυροσβέστες περπάτησαν προς το σημείο και βοηθήθηκαν από τους άλλους πυροσβέστες να τραβήξουν τον άντρα και να τον τοποθετήσουν στο φορείο πριν να τον βγάλουν στην ξηρά.
Ο άντρας διασώθηκε από τα παγωμένα νερά μετά από σαράντα ολόκληρα λεπτά και κατά ένα μυστήριο τρόπο, ήταν ακόμα ζωντανός.
«Όταν φτάσαμε στην ακτή, τα πόδια και οι μπότες μας είχαν παγώσει,» είπε χαρακτηριστικά ο Zhang.
Quirky China

news.pathfinder.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!