tromaktiko: Σχετικά με τους ομοφυλόφιλους

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Σχετικά με τους ομοφυλόφιλους



Σχετικά με το θέμα των ομοφυλόφιλων, δεν μπορώ να καταλάβω προς τι τόσο μένος και αντιπάθεια. Είμαι γυναίκα και ετερόφυλη, για να το δηλώσω εξ' αρχής.
Πραγματικά, ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω του γιατί αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να παντρευτούν, να διεκδικήσουν ή ακόμα και να υιοθετήσουν παιδιά.


Να τα πάρουμε ένα ένα τα πράγματα. Σχετικά με τον γάμο και γενικότερα τις σχέσεις τους. Όπως όλοι οι άνθρωποι, φαντάζομαι ότι παντρεύονται γιατί θεωρούν τον άλλον, τον ένα και μοναδικό.Ε ωραία!Ο Ένας και μοναδικός είναι άνθρωπος του ιδίου φύλου. Τι να κάνουμε τώρα;Αυτός τους αρέσει, αυτόν θα πάρουν. Μην παραλογιζόμαστε. Γιατί δηλαδή πρέπει να τους στερείς αυτό το δικαίωμα; Φόνο θέλουν να κάνουν; Εάν δεν θες να τους παντρέψεις σε εκκλησία, μπορούν κάλλιστα να παντρευτούν στο δημαρχείο.Είναι ζευγάρια αυτοί οι άνθρωποι, απλά επιλέγουν να έχουν σύντροφο ιδίου φύλου. Αυτό τους έλκει στο κάτω κάτω τις γραφής. Ποίος είναι ο καθένας μας, για να μπλεχτεί στο κρεβάτι του αλλουνού απ'την στιγμή που δεν βλάπτει το κοινωνικό σύνολο.Πραγματικά ΠΟΤΕ δεν με ενόχλησε η εικόνα του να φιλιούνται ή να κρατιούνται από το χέρι στον δρόμο.Ποτέ δεν έχω δει ομοφυλόφυλλο, είτε σε παρέα είτε στον δρόμο να είναι προκλητικός.Σε αντίθεση, έχω δει ετερόφυλα ζευγάρια να κοντεύουν να βγάλουν τα μάτια τους, μπροστά σε ένα σωρό κόσμο. Δηλαδή αυτό είναι αποδεκτό γιατί είναι γυναίκα και άντρας; Βρες δωμάτιο,καλέ μου άνθρωπε!


Με το θέμα της διεκδίκησης τώρα. Ένας αναγνώστης το έθεσε πάρα πολύ σωστά το θέμα (καταλαβαίνω από το κείμενο του, ότι είναι παθών). Ζεις με τον άλλον 20 χρόνια, η οικογένεια του τον έχει ξεχάσει γιατί ΤΟΛΜΗΣΕ να βγει ο άνθρωπος ομοφυλόφιλος (που τέτοιες οικογένειες θέλουν σκότωμα. Εδώ φονιάς/βιαστής/παιδεραστής είναι ο άλλος και είναι δίπλα του.Αλλά ομοφυλόφιλος στην ελληνική κοινωνία, είναι χειρότερο από όλα αυτά μαζί). Τυχαίνει κάτι στον άνθρωπο σου και στο νοσοκομείο σε θεωρούν σαν φίλο, επομένως δεν μπορείς να είσαι εκεί,να τον φροντίσεις. Αν καταλήξει ο άνθρωπος, δεν μπορείς να διεκδικήσεις την περιουσία που μαζί κάνατε,τα 20 χρόνια που είσαστε μαζί. Εμφανίζονται τα κοράκια τότε και κλαίνε για να πάρουν αυτά που θα έπρεπε να είναι δικά σου. Πόσο ξεφτιλισμένος είναι ο νόμος εδώ.Δοκίμασε να το κάνεις αυτό σε ετερόφυλο ζευγάρι και θα γίνει σφαγή.Ακόμα και να μην ήταν μαζί στα χαρτιά υπάρχει τρόπος, να διεκδικήσεις αυτό που σου αναλογεί εάν έχεις αποδείξεις.


Και πάμε και στο θέμα με το παιδί. Γιατί κύριοι;Γιατί να μην υιοθετούν; Δεν είναι σωστό παράδειγμα και τα παιδιά θα βγουν ομοφυλόφιλοι; Να σας θυμίσω ότι οι ομοφυλόφιλοι προέρχονται από οικογένειες ετερόφυλων; Ότι μεγάλωσαν με τα πρότυπα του ετερόφυλου ζευγαριού αλλά βγήκαν ομοφυλόφιλοι;Εάν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, έχουν τα μέσα και το κουράγιο να μεγαλώσουν ορφανά παιδιά και να τα βγάλουν από το ρημαδοσύστημα, που ως επί το πλείστον είναι απρόσωπο και δεν βρίσκουν την αγάπη που τους αρμόζει γιατί να μην το κάνουν; Θα μου πεις να βρουν μια παρένθετη μητέρα, να κάνουν εξωσωματική. Ξέρεις εσύ άνθρωπε μου, εάν δεν το έχουν ψάξει; Λες να είναι πολλές γυναίκες διατεθειμένες να κυοφορήσουν 9 μήνες και μετά να παραδώσουν το παιδί και να μην θέλουν να το μεγαλώσουν οι ίδιες;Γιατί εγώ δεν ξέρω, η αλήθεια είναι.

Κλείνοντας να πω ότι πιστεύω στην διαφορετικότητα στον καθένα.Δεν είμαστε όλοι ίδιοι.Ίδιοι είμαστε μόνο στα δικαιώματα μας. Ας λασκάρουμε λίγο και ας μην είμαστε με παρωπίδες. Οι καιροί αλλάζουν είτε το θέλουμε είτε όχι.

Υ.Γ. Παρακαλώ αν απαντήσει κάποιος,μην μπλέξει την θρησκεία μέσα. Είναι το λιγότερο γελοία τα επιχειρήματα που βασίζονται εκεί.

Αναγνώστρια

-----------------------------------------------------





αναφορικά με την απάντηση στο
Σχετικά με το σχόλιο για τους γάμους των γκέι
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/02/blog-post_9371.html

@».....Τόσος χλευασμός και τόση ειρωνεία? ΓΙΑΤΙ? Επειδή κάποιοι συνάνθρωποι ΜΑΣ θέλουν να αποκτήσουν (επιτέλους!)...
ΝΟΜΙΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ?
Πως θα σου φαινόταν αν μετά από 10 χρόνια σχέσης και 6 συμβίωσης αποκτούσατε περιουσία ΜΑΖΙ, βάζοντας ΕΣΥ τα χρήματα, παίρνοντας ΕΣΥ τα δάνεια, φτιάχνοντας όμως ΔΙΚΗ ΤΟΥ - ΔΙΚΗ ΤΗΣ επιχείρηση (γιατί ΕΣΥ δεν μπορούσες βάσει νόμου να έχεις επιχείρηση στο όνομά σου) και μετά χωρίζατε, ενώ ακόμα σου χρωστούσε τα χρήματα? Νομίζεις ότι υπάρχει δικαστήριο το οποίο θα σε δικαιώσει? Εάν πας να διεκδικήσεις το αυτονόητο, θα πας και μέσα γιατί θεωρείσαι ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΣ! Αυτά ως προς το ΝΟΜΙΜΟ της υπόθεσης.»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!
Μετά από 10 χρόνια συμβίωσης με ποιον?
Εάν ήμουνα νομίμως παντρεμένη θα πήγαινα στα δικαστήρια να αναζητήσω το δίκιο μου και θα φερόμουνα εναντίον του συζύγου μου για να διεκδικήσω μέρος της περιούσιας που μου νομίμως μου αναλογεί!
Πάντα προσκομίζοντας τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία.

Τώρα,
Εάν ήμουνα παράνομη και βάση νόμου δεν μπορούσα να έχω επιχείρηση στο όνομα μου και έβαζα τα λεφτά στο όνομα κάποιου άλλου, χωρίς να κατοχυρώνομαι...ας πρόσεχα!
Δεν έχω να φοβηθώ τίποτε εάν είμαι νόμιμη, παντρεμένη η όχι!



@»Προσπάθησε να επικεντρωθείς στη ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ της ΟΜΟΙΟΤΗΤΑΣ
και να αποδεχθείς ότι υπάρχουν ΠΑΝΤΟΥ και χωρίς να το ξέρεις, τους κάνεις παρέα, τους έχεις φιλήσει, τους έχεις σφίξει το χέρι και μπορεί να συνεργάζεσαι ή να τους έχεις και προϊσταμένους.»


ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Να εξηγήσω ότι δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με τους gay , στο κρεβάτι σας μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε , δεν μας αφορά!
Απλά το σύνολο της κοινωνίας δεν συμφωνεί με την ιδέα του γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων !
Το ότι θέλει κάτι μια μικρή μερίδα της κοινωνίας δεν σημαίνει ότι πρέπει οπωσδήποτε να γίνει και αποδεκτό από το σύνολο της.

Κάντε ιδιωτικά συμφωνητικά για να κατοχυρώνεστε, κάντε μαϊμού πολιτικούς γάμους κάντε ότι δεν προκαλεί το γενικό σύνολο.
Αλλά θα μας βρείτε αντίθετους στο ότι δεν μας βρίσκει σύμφωνους και σε μια δημοκρατική χώρα ισχύει η άποψη της πλειοψηφίας .





@«Συνεχίσε λοιπόν να τους κάνεις παρέα και να απολαμβάνεις τις στιγμές ΜΑΖΙΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ όπως και ΕΣΥ, αλλά ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ όπως ΟΛΟΙ ΜΑΣ άλλωστε... Συνεχίσε να (συν)εργάζεσαι ΜΑΖΙ τους, γιατί απλά ΘΕΛΕΙΣ τη ΔΟΥΛΕΙΑ και το ΜΟΝΟ που σε νοιάζει για τη ΔΟΥΛΕΙΑ, είναι η καλή ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. Αλλά τι γίνεται όταν εάν ένας σημαντικός ΑΝΘΡΩΠΟΣ που έχεις στη ζωή σου, γυρίσει και σου πει κάποια στιγμή ότι έχει ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΕΓΕΙΡΕΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ και είναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ από το τι κάνεις ΕΣΥ? Κατ' ευθείαν λοιπόν η "ταμπέλα&qu! ot; του "ΑΝΩΜΑΛΟΥ"? Από πότε το διαφορετικό, ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΜΑΛΟ??
Και στην τελική, ποιος είμαι ΕΓΩ που θα κρίνω τη ΔΙΚΗ ΣΟΥ σεξουαλική διέγερση, απόλαυση και επιθυμία? Ποιος είμαι ΕΓΩ που θα κρίνω το συναίσθημά σου, το σκίρτημα της καρδιάς σου? ΕΣΥ μπορείς να κρίνεις τη σεξουαλική διέγερση του οποιουδήποτε ανθρώπου, αλλά και να την χαρακτηρίσεις? Που θα το στηρίξεις?
H διαμόρφωση της προσωπικότητας ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ είναι βάσει αυτών που έψαξε και έμαθε, αυτών που έζησε και τα έκανε δικά του, από μόνος του. Η οικογένεια αυτά που έμαθε από τη δική της οικογένεια, αυτά κατά κάποιο τρόπο μαθαίνει στα παιδιά της, όμως δίνοντας τις βάσεις. Εμείς μετά, με την κρίση μας, με τις εμπειρίες μας, με τα βιώματά μας, με τις ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ, καθώς και με την εξέλιξή μας, διαμορφώνουμε τη ΔΙΚΗ ΜΑΣ προσωπικότητα, με βάσεις που στηρίζονται σε ΕΜΑΣ.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Σεβάσου λοιπόν την απόφαση της πλειοψηφίας που 7 ΣΤΟΥΣ 10 ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ ΤΩΝ GAY ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 8 ΣΤΟΥΣ 10 ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΙΟΘΕΣΙΑ
(Δημοσκόπηση της RASS)
Και επιπλέον οι γάμοι μεταξύ ετεροφυλόφιλων είναι νόμιμοι επειδή έχουν ως σκοπό την οικογένεια και τα παιδιά. Για αυτό άτεκνα ζευγάρια όπως οι γκέι δεν μπορούν να παντρευτούν νόμιμα γιατί ο κόσμος χρειάζεται και περισσότερα παιδιά .
Άρα με τους γκέι το δημογραφικό πρόβλημα μεγαλώνει.
Και αυτό το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο στην Ελλάδα.


Αναγνώστρια

----------------------------------------------------------------

Καλησπέρα! Θα ήθελα να αναφερθώ στο θέμα των γάμων μεταξύ ομοφυλόφιλων...
Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω την εμπάθεια μερικών απέναντι σε κάποιους ανθρώπους που έχουν διαφορετικές προτιμήσεις (εδώ σεξουαλικές) από αυτούς.
Προσωπικά, δεν έχω κανένα πρόβλημα ούτε με τους ομοφυλόφιλους ούτε με το γάμο αυτών ιδιαίτερα από τη στιγμή που καθημεριμά έρχονται αντιμέτωποι με κολλήματα νομικά, περιουσιακά κλπ. Δεν είμαστε όλοι πολίτες του ίδιου κράτους? Άρα, πρέπει να έχουμε τόσο τις ίδιες υποχρεώσεις όσο και τα ίδια δικαιώματα.
Υπάρχουν άνθρωποι, είτε είναι ομοφύλόφιλοι είτε ετεροφυλόφιλοι, που είναι διακριτικοί, με αρχές και ήθος, άνθρωποι αξιόλογοι, που δεν δίνουν δικαίωμα σε κανέναν...Αυτοί οι άνθρωποι αξίζουν και έχουν κερδίσει την εκτίμηση των συνανθρώπων τους.
Τι με νοιάζει για τις σεξουαλικές προτιμήσεις κάποιου ανθρώπου? Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η ποιότητά του..Γι'αυτό λοιπόν, πιστεύω ότι οι βωμολοχίες απέναντι στους ομοφυλόφιλους δεν ταιριάζουν στους ανθρώπους που θέλουν να αποκαλούνται πολιτισμένοι.....Αρκετά προβλήματα έχουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή τη στιγμή στη χώρα μας (οικονομικη κρίση, απωλήσεις, μειώσεις μισθών)..Ας ασχοληθούμε με αυτά.......

Φιλικά, μία αναγνώστρια από τη Θεσσαλονίκη


------------------------------------------------------

Λοιπόν εσύ που λες για τα δικαιώματα σου ως πολίτης μάθε ότι ένα από αυτά είναι τα συμφωνητικά,και οι διαθήκες επίσης..
Αν προσπαθούσα να βιδώσω μια βίδα σε μία άλλη βίδα θα μαι έλεγες Πόντιο,όμως να μέσα από ένα ποντιακό ανεκδοτο βγαίνει η αλήθεια.το νορμάλ είναι η βίδα να βιδώνει σε κάποια οπή..αν δεν μπορείς να δεις το ανώμαλο?είναι κάτι όπως κανένας τρελός δεν παραδέχεται την τρέλα του..μήπως τελικά δεν υπάρχουν και τρελοί??το τι κάνεις στην προσωπική σου ζωή είναι δικαίωμά σου,μην προκαλείς όμως εμένα και τους ομοίους μου καθώς και τα παιδιά μου με την συμπεριφορά σου γιατί και εμένα δικαίωμα μου είναι να σε χτυπήσω και επειδή ακριβώς το κράτος πρόλαβε! να σε υπερασπιστεί κατήργησε την ποινή της τιμής.
επίσης η τηλεόραση δικαίως κατακλύζεται από άτομα σαν και εσένα εφόσων ταϊζει σκουπίδια και προπαγάνδα επί χρόνια...
Άλλος ένας Πόντιος από ανέκδοτο και από καταγωγή..
Υ.Γ.
Ο Θεός μας έκανε άντρες και τοις γυναίκες γυναίκες για κάποιον λόγο...

Αναγνώστης

-------------------------------------------


Κατ' αρχάς δεν θα χρησιμοποιήσω τη λέξη πιπίλα για τους κίναιδους Αγγλιστί αλλά αφού δεν μου επιτρέπει ο χώρος να εκφραστώ και αλλιώς θα τους ονομάζω Π.
Αν με τον όρο "γάμος" εννοούμε τη νομικά κατοχυρωμένη (δε νομίζω κανείς σόφρων να εννοεί τη θρησκευτικά) συμβίωση, τότε καλώς οι εν λόγω Π ζητούν τα δικαιώματά τους.
Όμως κι εγώ θα θεωρήσω ότι μου προσβάλλεται η προσωπικότητα αν δε με αφήσετε να συζώ με μικρά παιδιά, με κότες, σκυλιά και δε μου παράξετε τα πλήρη δικαιώματα μιας νόμιμης συμβίωσης.
Δηλαδή το δικαίωμα να υιοθετήσω εγώ και ο σκύλος μου -πάντα με τη βοήθεια κοινωνικών λειτουργών- ένα φυσιολογικό παιδάκι σαν κι εμάς, ή να αγοράσω μια εταιρεία σεκιούριτυ στη γάτα μου για να την προστατέψουν όταν θα θέσει υποψηφιότητα για πρωθυπουργός.
Δε σοβαρευόμαστε λέω γω;.

Αναγνώστης

-----------------------------------------

Δεν ειμαι gay και μετα απο 3 χρονια συναναστροφης με το χωρο τους ξερω και οτι δεν θα γινω και ποτε. Αυτο που θελει για να καταλαβεις οτι ειναι απλα μια επιλογη και ουτε μοδα ουτε τιποτε αλλο, ειναι να σκεφτεις τι σε κανει να νιωθεις καλα, ποιος σε κανει να εχεις συναισθηματα.
Η κολλητη μου ειναι λεσβια και για να μου το πει της πηρε 4 μηνες απο φοβο πως θα το παρω. Γιατι θα πρεπει να το παρω καπως? εδω υπαρχουν μελετες που αποδεικνυουν οτι σε μεγαλο ποσοστο το χαρακτηριστικο αυτο ειναι κληρονομικο. αν υπαρχει στη φυση (και οχι μονο στο ανθρωπινο ειδος) εγω γιατι πρεπει να πω οτι δεν το θελω?

Ο καθε ενας ΠΡΕΠΕΙ να εχει το δικαιωμα να ειναι με τον ανθρωπο που αγαπαει. Ζουμε σε εναν κοσμο που ολοι δυσκολευομαστε να βρουμε και να μεινουμε με τον ανθρωπο μας και παρολα αυτα μας ενοχλει να κατανοησουμε οτι καποιοι ανθρωποι με τη δικη τους διαφορετικοτητα εχουν ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ.

Η κολλητη μου ειναι ο ανθρωπος που με εκανε να μαθω οτι οσο εχεις μυστικα οι γυρω σου δεν θα ειναι ποτε πραγματικα δικοι σου ανθρωποι και εσεις ζητατε απο καποιους ανθρωπους να κρυβονται πισω απο το δαχτυλο τους για να μην σας χαλανε τον κοσμο οπως τον μαθατε. Αν ολοι μας ειμασταν οκ με τη μοναδικοτητα του καθενος, καμια τηλεοραση και κανενα μεσο δεν θα χρειαζοταν να προβαλει κατι σε μια προσπαθεια εξοικιωσης του κοσμου με αυτο (γιατι οσο και αν το θεωρειτε μοδα, οσα δεν αναφερονται στο θεμα ως καρικατουρα ειναι γιαυτον ακριβως το σκοπο).
Ολοι πρεπει να εχουμε το δικαιωμα να αναγνωριζεται η μοναδικοτητα μας αν και εφοσον δεν κανουμε κακο στους γυρω μας και ενα gay ζευγαρι δεν κανει κακο σε κανεναν. αντιθετα εχει ακουσει τα χιλια μοιρα οσα στη ζωη του αν εχει το σθενος να αγωνιστει γιαυτο που θελει. Παιδια δεν μιλανε με τους γονεις τους και αλλοι κρυβονται απο ολους μη και μαθευτει τιποτα και χασουν τους φιλους τους.

Ναι, το λιγοτερο που πρεπει να απαιτει ενα τετοιο ατομο ειναι να εχει ΝΟΜΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

Αναγνωστρια

-----------------------------------------

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!