tromaktiko: Μετατάξεις και 5:1 = Αριστοτεχνική εξαπάτηση

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Μετατάξεις και 5:1 = Αριστοτεχνική εξαπάτηση



Η αναλογία των προσλήψεων 5:1 δημιουργεί μια τεράστια αδικία αφού στερεί το δικαίωμα εργασίας από πολλούς κλάδους που... η μοναδική τους διέξοδος είναι το δημόσιο (π.χ. εκπαιδευτικούς κ.λ.π).

Η αναλογία του 5:1 κατοχυρώνει το "δικαίωμα" της ανεργίας σε όσους άξιους δεν προσκύνησαν βουλευτάδες, δεν παρακάλεσαν δημάρχους, κομματάρχες και συνδικαλισταράδες. Κατοχυρώνει και το δικαίωμα όσων προσλήφθηκαν με κομματικά κριτήρια να συνεχίσουν να φοράνε το καπέλο τους στραβα, να καυχώνται για την τύχη τους και να αισθάνονται πλεονεκτικά απέναντι στους μίζερους διεκδικητές κάποιων εκ των προνομίων που αυτοί έχουν κατοχυρώσει γιατί "χτύπησαν" τη σωστή ώρα με τον ενδεδειγμένο τρόπο. Δεν εννοώ τη συλλογή πτυχίων, βέβαια. Τόλ! μησε κανείς ποτέ να συγκρίνει το ποιοτικό επίπεδο των ανέργων με αυτό των εργαζομένων που προσλήφθηκαν την τελευταία δεκαετία? Μπορεί κανείς να απαντήσει γιατί αυτός που προσλήφθηκε αναξιοκρατικά και μονιμοποιήθηκε αναξιοκρατικότερα, έχει περισσότερα δικαιώματα από τους άξιους ανέργους?

Το κρτάτος λοιπόν, εμφανίζεται να ανγωνρίζει το "δικαίωμα" των συβμασιούχων να μονιμοποιηθούν - με τη νέα δημοκρατία του Πάκη και την απαίτηση όλων των κομμάτων της αριστεράς. Χωρίς κανείς να τολμήσει να ψελίσει ότι η μονιμοποιήσεις αυτές εξασφαλίζουν την ανεργία στους υπολοίπους. Και τώρα μιλάμε για αξιοκρατία για ανύπαρκτες θέσεις. Κοροϊδία.

Και η αριστερά? Η μεγαλύτερη συντήρηση πλέον σε αυτή τη χώρα. Υπερασπίζεται τα "δικαιώματα" των βολεμένων, αγνοώντας πως βολεύτηκαν, και αγνοώντας τα δικαιώματα των ανέργων? Ακούσατε καμια πορεία για τους ανέργους? Μα αυτοί δεν εκπροσωπούνται από κανένα συνδικαλιστικό-κλαδικό κίνημα. Δεν τους υπερασπίζεται επί της ουσίας κανείς - αντίθετα, δεν τους αφήνουν ψίχουλο.

Κι όμως, δεν φτάνουν όλα αυτά. Έρχονται οι μετατάξεις και εμφανίζονται ως μέτρο κοινωνικής δικαιοσύνης. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαπάτηση των τελευταίων δεκαετιών.
Έχουν διασφαλιστεί όλοι όσοι εξυπηρέτησαν και εξυπηρετήθηκαν από τα κόμματα, όλοι όσοι τα έφαγαν μαζί με τον Παγκαλο - οι υπόλοιποι στον Καιάδα.
Μήπως δεν ξέρουμε τι γίνεται στους Δήμους, στη διοίκηση σε όλους τους δημόσιους τομείς του ΥΠΕΣ? Γιατί όλοι οι μπαγάσηδες (όχι δεν είναι όλοι μπαγάσηδες) τα κατάφεραν και πάλι. Μα, γιατί μπαγάσηδες από την ίδια ρίζα είναι και όλοι όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν την Ελλάδα. Μπαγάσηδες που αναδείχθηκαν από την αναξιοκρατία, την οικογενειοκρατία και τη διαπλοκή με τους ψηφοφόρους τους.

Ένας εργαζόμενος
Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!