tromaktiko: Μισθολογικά κλιμάκια χρονοεπίδομα,επιδόματα στην Ε.ΘΕ.Λ.

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Μισθολογικά κλιμάκια χρονοεπίδομα,επιδόματα στην Ε.ΘΕ.Λ.



ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ- ΒΑΣΙΚΟΙ ΜΙΣΘΟΙ
Η ένταξη του προσωπικού στα Μισθολογικά κλιμάκια γίνεται με βάση το άθροισμα του χρόνου υπηρεσίας και της στρατιωτικής θητείας.
Η ένταξη στα Μισθολογικά κλιμάκια και του Σταθμάρχη και του Επόπτη γίνεται με βάση τα χρόνια υπηρεσίας ως Οδηγός, ως Ελεγκτής Κίνησης ή Σταθμάρχης.

Στο προσωπικό της Εταιρείας, που του έχουν ανατεθεί καθήκοντα Σταθμάρχη ή Επόπτη πριν την 1-1-2005 και η ένταξη τους στα Μισθολογικά Κλιμάκια έγινε χωρίς να του υπολογισθούν τα χρόνια υπηρεσίας του ως οδηγού, εντάσσεται στα Μισθολογικά Κλιμάκια εξής:
1.Σε όσους με την αναγνώριση της υπηρεσίας τους ως οδηγοί, πρέπει να προωθηθούν έως τέσσερα (4) κλιμάκια, η ένταξη τους γίνεται σε μια δόση την 1-7-2005.
2.Σε όσους με την αναγνώριση της υπηρεσίας τους ως οδηγοί πρέπει να προωθηθούν έως οχτώ (8) κλιμάκια, η ένταξη τους γίνεται σε δυο δόσεις. Η πρώτη δόση την 1-7-2005 (τέσσερα κλιμάκια) και η δεύτερη την 1-1-2006 (τα υπόλοιπα έως τα οχτώ).

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

ΕΠΙΔΟΜΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ
Σε ποσοστό 10%, που υπολογίζεται στο άθροισμα του βασικού μισθού και του χρονοεπιδόματος.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Σε ποσοστό 16%, που υπολογίζεται στο άθροισμα του βασικού μισθού και του χρονοεπιδόματος. Αυτό το επίδομα δεν χορηγείται στους αποσπασμένους εκτός ΕΘΕΛ ΑΕ.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ
Σε ποσοστό 8%, που υπολογίζεται στο άθροισμα του βασικού μισθού και του χρονοεπιδόματος. Το επίδομα ειδικών συνθηκών αυξάνεται κατά 2% για τους ελιγμοδηγούς.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΔΙΑΚΕΚΟΜΜΕΝΗΣ ΒΑΡΔΙΑΣ
Σε ποσοστό 18% για τους Οδηγούς και 15% για τους Σταθμάρχες και Επόπτες, τα οποία υπολογίζονται στο άθροισμα του βασικού μισθού και του χρονοεπιδόματος και χορηγούνται σε όσους ανήκουν στις παραπάνω ειδικότητες και εργάζονται με το σύστημα της διακεκομμένης βάρδιας.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ
Σε ποσοστό 10% που υπολογίζεται στο άθροισμα του βασικού μισθού, του χρονοεπιδόματος και των επιδομάτων  χιλιομετρικής απόστασης, ανθυγιεινής εργασίας, ειδικών συνθηκών, διακεκομμένης βάρδιας, αυξημένης ευθύνης και του  αρθρωτού λεωφορείου (σε όσους χορηγείται). Το επίδομα αυτό, κατ΄ εφαρμογή σχετικών δικαστικών αποφάσεων, επαναχορηγείται από την ημερομηνία διακοπής του στους άγαμους γονείς, στους διαζευγμένους -ες και στους χήρους -ες.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΕΚΝΩΝ
Σε ποσοστό:
6% για το πρώτο παιδί
7% για το δεύτερο παιδί
10% για το τρίτο παιδί
12% για το τέταρτο και για κάθε παιδί πέραν του τετάρτου.
Αυτό το επίδομα υπολογίζεται στο άθροισμα του βασικού μισθού, του χρονοεπιδόματος και των επιδομάτων  χιλιομετρικής απόστασης, ανθυγιεινής εργασίας, ειδικών συνθηκών, διακεκομμένης βάρδιας, αυξημένης ευθύνης και του  αρθρωτού λεωφορείου (σε όσους χορηγείται).

Στις περιπτώσεις διακοπής του επιδόματος τέκνων, διακόπτεται η χορήγηση του αντιστοίχου επιδόματος που χορηγείτο για το παιδί που ενηλικιώθηκε.

Τα ποσοστά 6%, 7%, 10% και 12% αντίστοιχα για κάθε παιδί,  ακολουθούν πιστά την σειρά κατά ηλικία των τέκνων που βαρύνουν τους εργαζομένους, έστω και εάν κάποιο από αυτά έχουν ενηλικιωθεί πριν την πρόσληψη του εργαζομένου στην Εταιρεία. Συνεπώς το ποσοστό 6% δίνεται στο πρώτο ηλικιακά παιδί, το 7% στο δεύτερο ηλικιακά παιδί, το 10% στο τρίτο ηλικιακά παιδί και το 12% στο τέταρτο ηλικιακά παιδί και ομοίως για κάθε παιδί πέραν του τετάρτου.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑ
Επίδομα  1,47   ανά εργάσιμη ημέρα που χορηγείται μόνο στους Οδηγούς που απασχολούνται στην εκτέλεση των δρομολογίων και στους Ελιγμοδηγούς.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΑΘΩΝ
Σε ποσοστό 14%, που χορηγείται στο προσωπικό που απασχολείται κύρια στη πώληση εισιτηρίων ή κουπονιών. Αυτό το επίδομα υπολογίζεται στο βασικό μισθό που έχει κάθε φορά ο μισθωτός.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
Επίδομα  4,40   μηνιαίως, που χορηγείται σε όσους γνωρίζουν επαρκώς μια ξένη γλώσσα. Η επάρκεια πιστοποιείται από επιτροπή που συγκροτείται με απόφαση του Διευθύνοντος Συμβούλου.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ
Σε ποσοστό 5%, που χορηγείται στο προσωπικό που ορίζεται ως εκπαιδευτής σε εκπαιδευτικά προγράμματα, επεκτάσεις διπλωμάτων οδήγησης κλπ, για όσο χρόνο απασχολούνται ως εκπαιδευτές. Αυτό το επίδομα υπολογίζεται στο βασικό μισθό που έχει κάθε φορά ο εργαζόμενος.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΣΕΩΣ
α)Σταθερό επίδομα  25   μηνιαίως στους Σταθμάρχες και  40  στους Επόπτες. Αυτό το επίδομα χορηγείται και στο προσωπικό που ασκεί καθήκοντα Σταθμάρχη ή Επόπτη και για όσο χρόνο τα ασκεί.
β)Ποσοστιαίο επίδομα  8% επί των τακτικών αποδοχών στους Προϊσταμένους των Τμημάτων Κίνησης των Αμαξοστασίων παράλληλα με το ως άνω (α) σταθερό επίδομα.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΡΘΡΩΤΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ
Σε ποσοστό 10%,  που υπολογίζεται στο άθροισμα του βασικού μισθού και του χρονοεπιδόματος για τους Οδηγούς που εργάζονται σε κυκλώματα αρθρωτών λεωφορείων. Επίσης χορηγείται και σε όσους Οδηγούς κατόχους διπλώματος Ε΄ Κατηγορίας εργάζονται έστω και πέντε (5) ημέρες σε Αρθρωτά λεωφορεία. Το επίδομα αυτό υπολογίζεται από την ημερομηνία χορήγησης του όπως το επίδομα ειδικών συνθηκών, χιλιομετρικής απόστασης, αυξημένης ευθύνης, ανθυγιεινής εργασίας, διακεκομμένης βάρδιας και με ακριβώς τις ίδιες επιδράσεις που έχουν αυτά τα επιδόματα.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
Σε ποσοστό 17%, που υπολογίζεται στο άθροισμα του βασικού μισθού και του χρονοεπιδόματος, το οποίο χορηγείται μόνο στους Οδηγούς στην κίνηση που πράγματι απασχολούνται επί οχήματος. Ως πράγματι απασχολούμενοι επί οχήματος Οδηγοί και δικαιούχοι αυτού του επιδόματος νοούνται οι Οδηγοί, οι οποίοι απασχολούνται ως οδηγοί των λεωφορείων, τα οποία είναι δρομολογημένα για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού ή εκτελούν δρομολόγια μεταφοράς του προσωπικού και οι Οδηγοί που προγραμματίζονται ως Εφεδρικοί.

Σε ποσοστό 14%, που υπολογίζεται στο άθροισμα του βασικού μισθού και του χρονοεπιδόματος, στους Σταθμάρχες και τους Επόπτες.
Αυτό το επίδομα δεν καταβάλλεται στους:
Εργαζόμενους, που αποσπώνται ή μετατίθενται σε υπηρεσία εκτός κίνησης, είτε εντός της ΕΘΕΛ ΑΕ, είτε εκτός για οποιονδήποτε λόγο και για όσο χρόνο διαρκεί η απόσπαση ή η μετάθεση τους.
Εργαζόμενους, που πραγματοποιούν έστω και μια (1) ημέρα απουσίας για οποιονδήποτε λόγο, πλην των εξαιρέσεων που αναφέρονται παρακάτω. Σ΄αυτή την περίπτωση δεν καταβάλλεται για όλο τον μήνα, μέσα στον οποίο πραγματοποίησαν την απουσία. Απουσία λόγω απεργίας ή στάσης εργασίας ή εργατικού ατυχήματος δεν λογίζεται ως τέτοια και δεν επηρεάζει την χορήγηση του επιδόματος αυτού.

Επίσης το παραπάνω επίδομα δεν περικόπτεται σε περίπτωση αποδεδειγμένης νοσηλείας τουλάχιστον δυο (2) ημερών του εργαζόμενου σε Δημόσιο Νοσηλευτήριο ή ατυχήματος που τον κατέστησε προσωρινά ανίκανο να ανταποκριθεί στα καθήκοντα της θέσης εργασίας του και της συναφούς αναρρωτικής άδειας.

Επίσης το επίδομα αυξημένης ευθύνης δεν περικόπτεται στις δυο (2) πρώτες ασθένειες του εργαζόμενου, προσκομιζομένης της οικείας βεβαίωσης του ΙΚΑ και μέχρι σύνολο έξη (6) ημερών υπολογιζόμενες σε ετήσια βάση.

Σε περίπτωση που Οδηγός ικανός για την κίνηση, χωρίς δική του αίτηση απασχοληθεί λόγω υπηρεσιακών αναγκών με απόφαση του Διευθύνοντος Συμβούλου ως Ελιγμοδηγός για χρονικό διάστημα μέχρι ενός μηνός, δικαιούται του επιδόματος αυτού.
Διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση περικοπής του επιδόματος αυξημένης ευθύνης λόγω απουσίας, υπολογίζεται πρώτα το σύνολο των αποδοχών του εργαζόμενου και στη συνέχεια αφαιρείται το ισόποσο του επιδόματος αυξημένης ευθύνης.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΣΗΣ
α)Σε ποσοστό 23%, που υπολογίζεται στο εισαγωγικό μισθολογικό κλιμάκιο δικαιούται το προσωπικό κίνησης που απασχολείται στο Κέντρο Διαχείρισης Οχημάτων (ΚΔΟ) και στο Τμήμα Προγραμματισμού της Διεύθυνσης Εκμετάλλευσης Δικτύου (ΔΕΔ).
β)Σε ποσοστό 18%, που υπολογίζεται στο εισαγωγικό μισθολογικό κλιμάκιο δικαιούται το προσωπικό κίνησης που απασχολείται στα Τμήματα των Υποδιευθύνσεων κίνησης των Περιφερειακών Διευθύνσεων (Αμαξοστάσια) και που για την εκτέλεση εργασίας του χρησιμοποιεί P/C ή τερματικό Η/Υ.


ΚΕΦΑΛΑΙΟ  Δ

ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ
ΧΡΟΝΟΕΠΙΔΟΜΑ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ- ΒΑΣΙΚΟΙ ΜΙΣΘΟΙ
Η ένταξη του προσωπικού στα μισθολογικά κλιμάκια γίνεται με βάση το άθροισμα του χρόνου υπηρεσίας και προϋπηρεσίας.
.
ΧΡΟΝΟΕΠΙΔΟΜΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ                                    ΠΟΣΟΣΤΟ     13%
ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ               1 έτους    ΠΟΣΟΣΤΟ     15%
ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ               2 ετών     ΠΟΣΟΣΤΟ     17%
ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ               3 ετών   ΠΟΣΟΣΤΟ               21%
ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ               4 ετών   ΠΟΣΟΣΤΟ               23%
ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ               5 ετών   ΠΟΣΟΣΤΟ               29%
ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ               6 ετών   ΠΟΣΟΣΤΟ               33%
ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ              7 ετών   ΠΟΣΟΣΤΟ               37%
ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ               8 ετών   ΠΟΣΟΣΤΟ               39%
ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ               9 ετών   ΠΟΣΟΣΤΟ               41%
ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ               10 ετών                ΠΟΣΟΣΤΟ               45%
ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ              11 ετών                ΠΟΣΟΣΤΟ               48%
ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ               12 ετών                ΠΟΣΟΣΤΟ               51%
ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ               13 ετών                ΠΟΣΟΣΤΟ              53%
ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ               14 ετών                ΠΟΣΟΣΤΟ               55%
ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ               15 ετών                ΠΟΣΟΣΤΟ               57%
ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ               16 ετών                ΠΟΣΟΣΤΟ               59%
ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ               17 ετών                ΠΟΣΟΣΤΟ               63%
ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ               18 ετών                ΠΟΣΟΣΤΟ               65%
ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ               19 ετών                ΠΟΣΟΣΤΟ               67%
ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ               20 ετών                ΠΟΣΟΣΤΟ               69%
ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ               21 ετών                ΠΟΣΟΣΤΟ               71%
ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ               22 ετών                ΠΟΣΟΣΤΟ               73%
ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ               23 ετών                ΠΟΣΟΣΤΟ               75%
ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ               24 ετών                ΠΟΣΟΣΤΟ              76%
ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ               25 ετών                ΠΟΣΟΣΤΟ               77%
ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ               26 ετών                ΠΟΣΟΣΤΟ               78%
ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ               27 ετών                ΠΟΣΟΣΤΟ              79%
ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ               28 ετών                ΠΟΣΟΣΤΟ               80%
ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ               29 ετών                ΠΟΣΟΣΤΟ              81%
ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ               30 ετών                ΠΟΣΟΣΤΟ            82%
ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ               31 ετών                ΠΟΣΟΣΤΟ               83%
ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ               32 ετών                ΠΟΣΟΣΤΟ               84%
ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ               33 ετών                ΠΟΣΟΣΤΟ               85%
ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ               34 ετών                ΠΟΣΟΣΤΟ               86%
ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ               35 ετών                ΠΟΣΟΣΤΟ               88%


ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ
Σε ποσοστό 21%, που υπολογίζεται στο άθροισμα του βασικού μισθού και του χρονοεπιδόματος.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Σε ποσοστό 10%, στις Καθαρίστριες και στους Φύλακες, που υπολογίζεται στο άθροισμα του βασικού μισθού και του χρονοεπιδόματος.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ
Σε ποσοστό 10% που υπολογίζεται στο άθροισμα του βασικού μισθού, του χρονοεπιδόματος και των επιδομάτων ειδικών συνθηκών και ανθυγιεινής εργασίας. Το επίδομα αυτό, κατ΄ εφαρμογή σχετικών δικαστικών αποφάσεων, επαναχορηγείται από την ημερομηνία διακοπής του στους άγαμους γονείς, στους διαζευγμένους -ες και στους χήρους/ρες.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΕΚΝΩΝ
Σε ποσοστό:
6% για το πρώτο παιδί
7% για το δεύτερο παιδί
10% για το τρίτο παιδί
12% για το τέταρτο και για κάθε παιδί πέραν του τετάρτου.
Αυτό το επίδομα υπολογίζεται στο άθροισμα του βασικού μισθού, του χρονοεπιδόματος και των επιδομάτων  χιλιομετρικής απόστασης, ανθυγιεινής εργασίας, ειδικών συνθηκών, διακεκομμένης βάρδιας, αυξημένης ευθύνης και του  αρθρωτού λεωφορείου (σε όσους χορηγείται). Στις περιπτώσεις διακοπής του επιδόματος τέκνων, διακόπτεται η χορήγηση του αντιστοίχου επιδόματος που χορηγείτο για το παιδί που ενηλικιώθηκε.
Τα ποσοστά 6%, 7%, 10% και 12% αντίστοιχα για κάθε παιδί,  ακολουθούν πιστά την σειρά κατά ηλικία των τέκνων που βαρύνουν τους εργαζομένους, έστω και εάν κάποιο από αυτά έχουν ενηλικιωθεί πριν την πρόσληψη του εργαζομένου στην Εταιρεία. Συνεπώς το ποσοστό 6% δίνεται στο πρώτο ηλικιακά παιδί, το 7% στο δεύτερο ηλικιακά παιδί, το 10% στο τρίτο ηλικιακά παιδί και το 12% στο τέταρτο ηλικιακά παιδί και ομοίως για κάθε παιδί πέραν του τετάρτου.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
Επίδομα  4,40  μηνιαίως, που χορηγείται σε όσους γνωρίζουν επαρκώς μια ξένη γλώσσα. Η επάρκεια πιστοποιείται από επιτροπή που συγκροτείται με απόφαση του Διευθύνοντος Συμβούλου


ΚΕΦΑΛΑΙΟ  Ε

ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ
Στους Οδηγούς που εργάζονται στην εκτέλεση των δρομολογίων χορηγείται 15λεπτη πάγια υπερωριακή αποζημίωση, για λόγους παραλαβής-παράδοσης (Ν.2669/98). Αυτή η υπερωριακή απασχόληση αποζημιώνεται προσαυξημένη κατά 30%.
Ως υπερωριακή απασχόληση για το προσωπικό της κατηγορίας Κίνησης θεωρείται η απασχόληση του μετά την συμπλήρωση 8 ωρών εργασίας ημερησίως και αποζημιώνεται στο σύνολο της προσαυξημένη κατά 75%.

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΝΥΚΤΕΡΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Η νυκτερινή απασχόληση του Προσωπικού Κίνησης αποζημιώνεται ενιαία με ποσοστιαία προσαύξηση του συνόλου των αποδοχών του κατά 2%, που αναλογεί σε 25 ώρες νυκτερινής απασχόλησης. Η πάνω από 25 ώρες νυκτερινή απασχόληση αποζημιώνεται σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία.

ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΤΙΜΑΡΙΘΜΙΚΗ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ (ΑΤΑ)
Σε όλο το προσωπικό της παρούσας χορηγείται ΑΤΑ μειωμένη κατά  29,35  η οποία υπολογίζεται σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις στο άθροισμα του βασικού μισθού, του χρονοεπιδόματος, των οικογενειακών επιδομάτων και του επιστημονικού επιδόματος.

ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ
Το σύνολο των αποδοχών του προσωπικού της παρούσας, όπως αυτό διαμορφώνεται κάθε φορά προσαυξάνεται ως εξής:
Α. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΙΝΗΣΗΣ
α.15,59% για τους Οδηγούς
β.15,46% για τους Ελεγκτές Κομίστρου-Πωλητές εισιτηρίων
γ.13,20% για τους Σταθμάρχες και τους Επόπτες
Γ. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
25,68% για όλο το βοηθητικό προσωπικό

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ
Στους μισθωτούς της παρούσας, που αποχωρούν λόγω λήψεως πλήρους ή μειωμένης σύνταξης γήρατος ή σε περίπτωση αποχώρησης λόγω μερικής ή ολικής ανικανότητας, το ποσό της αποζημίωσης που αναλογεί με βάση τον Ν.2112/20, δεν μπορεί να υπερβεί το ποσό των 15.000   βάση του Ν.3144/03.

Αυτή η αποζημίωση εξισώνεται με την αντίστοιχη του ΗΛΠΑΠ από 1-1-2004.

Για τον υπολογισμό της αποζημίωσης λαμβάνεται υπόψη και το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την ημερομηνία απόλυσης από την τέως ΕΑΣ μέχρι και την ημερομηνία επαναπρόσληψης από τον ΟΑΣΑ.

Σε περίπτωση θανάτου του μισθωτού, περιοριστικά ο- η σύζυγος, τα παιδιά του και οι επιζώντες γονείς του κατά τα ποσοστά και την σειρά της εξ αδιαθέτου κληρονομικής διαδοχής που προβλέπουν οι διατάξεις του Αστικού Κώδικα, δικαιούνται να λάβουν την προβλεπόμενη αποζημίωση.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ
Οι πάσης φύσεως μισθολογικές μεταβολές, που επέρχονται από την 1η μέχρι την 20η  οποιουδήποτε μηνός, λογίζονται ότι πραγματοποιήθηκαν την 1η του αυτού μηνός, οι δε μεταβολές που επέρχονται από την 21η μέχρι την 31η οποιουδήποτε μηνός, λογίζονται ότι πραγματοποιήθηκαν την 1η του επομένου μηνός.

ΠΗΓΗ: http://www.etheldrivers.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!