tromaktiko: Ο Ούγο Τσάβες στηρίζει δημόσια την κυβέρνηση του Μουαμάρ Καντάφι στη Λιβύη

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Ο Ούγο Τσάβες στηρίζει δημόσια την κυβέρνηση του Μουαμάρ Καντάφι στη Λιβύη



Μετά από αρκετές ημέρες σιωπής και μετά από τις φήμες που κυκλοφόρησαν περί της υποτιθέμενης φυγής του Μουαμάρ Καντάφι στη Βενεζουέλα, ο πρόεδρος της λατινοαμερικάνικης χώρας Ούγο Τσάβες αποφάσισε να μιλήσει για τα δραματικά γεγονότα στη Λιβύη ενώ δεν δίστασε να εκφράσει την υποστήριξη του προς τον Καντάφι....


"Κρατήσαμε σιωπή απο σεβασμό"
"Εγώ δεν μπορώ να πω ότι στηρίζω ή ότι είμαι με το μέρος του ή ότι χειροκροτώ την απόφαση οποιουδήποτε κυβερνήτη, γιατί υπάρχει μεγάλη απόσταση, αλλά εμείς, ναι, στηρίζουμε την κυβέρνηση της Λιβύης, την ανεξαρτησία της Λιβύης και θέλουμε την ειρήνη για τη Λιβύη και για όλους τους λαούς του κόσμου" δήλωσε. Σύμφωνα με την βενεζολάνικη εφημερίδα El Universal αλλά και το ισπανικό πρακτορείο EFE, ο κ. Τσάβες είπε επίσης ότι δεν έχει καταφέρει να μιλήσει με τον Καντάφι και οτι όλο αυτο το διάστημα δεν μιλούσε από σεβασμό. "Έχουμε κρατήσει μια συνετή σιωπή από σεβασμό και επειδή κατ αρχήν υπάρχει παραπληροφόρηση και όχι μόνο στην περίπτωση της Λιβύης αλλά και στην περίπτωση της Αιγύπτου, ήμασταν πολύ συνετοί γιατί γνωρίζουμε την παγκόσμια ενδιάμεση διαχείριση που γίνεται σε αυτα τα θέματα". Οι δηλώσεις του προέδρου της Βενεζουέλας έγιναν σε κυβερνητική σύσκεψη με τη συμμετοχή των υπουργών του στο Καράκας την οποία κάλυψε η κρατική τηλεόραση.

"Και εμένα με είχαν κατηγορήσει ότι διέταξα δολοφονίες αμάχων"

"Αυτοι που καταδικάζουν αμέσως τη Λιβύη σιωπαίνουν έναντι των βομβαρδισμών και των σφαγών που διέπραξε το Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη και των ΗΠΑ στο Ιράκ και το Αφγανιστάν και για αυτό δεν έχουν το ηθικό για να καταδικάσουν κανέναν" τόνισε ο Ούγο Τσάβες. Σχετικά με τις δολοφονίες που φέρεται να διέταξε ο Καντάφι εναντίον των αντιπάλων του ο Τσάβες δήλωσε: "Και εμένα με καταδίκασαν τον Απρίλιο του 2002 όταν με ανέτρεψαν για δυο μέρες επειδή δήθεν είχα διατάξει να πυροβολήσουν εναντίον των αντιπάλων μου. Μιλούσαν τότε για τον δολοφόνο Τσάβες που έστειλε να σκοτώσουν τον άμαχο πληθυσμό". Ο Ούγο Τσάβες μόλις πριν από λίγες μέρες έγραφε στο Twitter: "Ζήτω η Λιβύη και η Ανεξαρτησία της! Ο Καντάφι αντιμετωπίζει έναν εμφύλιο πόλεμο!"
americalatina.com.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!