tromaktiko: Σχετικά με: Ταρίφα παπάδων για βάπτιση

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Σχετικά με: Ταρίφα παπάδων για βάπτιση



Συμφωνώ εν μέρει με την άποψή σας πάτερ, αλλά έχω κάποιες ενστάσεις. Σαφώς ο καθένας που θα πάει να παντρευτεί ή να βαφτίσει το παιδί του δε θα έχει "άδεια" χέρια εκείνη την ημέρα και θα αφήσει το βαλάντιό του στην Ενορία. http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/02/blog-post_9450.html
Ομως πολλές Ενορίες έχουν κόψει ταρίφα και σε συνδυασμό και με τον υπόλοιπο εξοπλισμό που χρειάζεται για να τελεστεί ένα μυστήριο - ειδικά ο γάμος- αποτελεί τροχοπέδη για ένα νέο ζευγάρι και ειδικά σήμερα εν μέσω κρίσης. Αλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι έχουν αυξηθεί οι γάμοι στα δημαρχεία... Κακά τα ψέματα, η Εκκλησία έχει πάψει πολύ καιρό να είναι κοντά στο λαό και να δίνει το καλό παράδειγμα, αλλά πυκνά συχνά εμφανίζονται περιστατικά που αποδεικνύουν ότι πολλοί κληρικοί μάλλον προσκυνούν...το χρήμα! Αν ανατρέξετε στο κοντινό παρελθόν είμαι βέβαιος θα πείστειτε: υπόθεση Γιοσάκη, Μητροπολίτη Αθηνών με το περιβόητο 1,500,000,000 δρχ, Βατοπαίδι,η πρόσφατη υπόθεση στη Μαγνησία με τα γήπεδα γκολφ εν όψει Μεσογειακών Αγώνων κλπ.

Οσο για το κύριο με την Εκκλησία της Γλυφάδας θα ήθελα να προσθέσω το εξής. προχτές μόλις κολλητός φίλος που θα παντευτεί μετά το Πάσχα , πήρε η κοπέλα του τα δικαιώματά της από την Ενορία που ανήκει και πλην του σχετικού εκκλησιόσημου ο παπάς τους απαίτησε και 50 ευρώ,μιας και δε θα γίνει το μυστήριο εκεί θα έχει και απώλεια εσόδων π.χ κεριά! Αφού λοιπόν τα πλήρωσαν και αυτά - σε χάπια να τα φάει - , πήγαν σε Ενορία της Βαρυμπόμπης, έκλεισαν ημερομηνία για Μαιο και ο παπάς εκεί τους ξεστόμισε ...τη ταρίφα: 200 για γάμο και 150 για βάπτιση τους είπε ότι παίρνει και θα κόψει και απόδειξη! Αντί λοιπόν να ζητάτε αποδείξεις και ονόματα και επίσημες καταγγελίες, θα ήταν καλύτερα να κάνατε και εσείς ως Εκκλησία ελέγχους.Πως; αν βάλετε δικό σας άνθρωπο να εμφανιστεί ως υποψήφιος γαμπρός ή πατέρας που επιθυμεί να βαπτίσει το παιδί του στην εν λόγω Ενορία ή στη κάθε Ενορία που έχετε την υποψία ότι ζητούν συγκεκειμμένα ποσά, τότε θα έχετε τις αποδείξεις που ζητάτε. Για να μην αναφερθώ τι γίνεται στη Κυριακάτικη Λειτουργία, όπου βγαίνουν οι παπάδες και ζητούν τη βοήθεια των πιστών με επιμονή και σε ορισμένες περιπτώσεις γίνονται και φορτικοί <<διότι τα έξοδα είναι πολλά και υπάρχει κρίση,και πρέπει να βοηθήσετε και εσείς κλπ>>. Επειδή λοιπόν έχει ειπωθεί μερικές φορές ότι ο λαός έχει απομακρυνθεί ή απομακρύνεται από την Εκκλησία, η αλήθεια είναι ότι δεν απομακρύνεται από τη πίστη του στο Θεό, αλλά από την Εκκλήσια λόγω της κακής συμπεριφοράς και νοοτροπίας των κληρικών.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!