tromaktiko: Απάντηση στο: "Οι Τούρκοι δεν θέλουν πόλεμο"

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Απάντηση στο: "Οι Τούρκοι δεν θέλουν πόλεμο"



Με όλον τον σεβασμό στον φίλο αναγνώστη αλλα αυτά που έγραψε στην καλύτερη των περιπτώσεων είναι αφέλειες.

Ξεκινώντας απο την Κωνσταντινούπολη και όποιες απώλειες θα μπορούσε να υποστεί ο άμαχος πληθυσμός. Πρώτα απο όλα οι Κωνσταντινούπολη δεν είναι μια παραγκούπολη, τα κτίρια της δεν είναι ξύλινα και εύκολα να πάρουν φωτιά. Βομβαρδισμός ο οποίος θα προκαλούσε κύμα φυγής απο την πολη θα έπρεπε να είναι ογκώδης και βιαίος, η Ελλάδα δεν διαθέτει τέτοια δύναμη πυρός για τέτοιον σκοπό (ούτε η Πόλη είναι αρκετά κοντά για συμβάτικο βομβαρδισμό απο πυροβολικό), τα παράλια της μικρά ασίας είναι διπλά και θα μπορούσαν να αποτέλεσουν στόχο (μάλλον αυτά εννοούσες όταν έλεγε οτι τα νησία είναι δίπλα) αλλα η δύναμη πυρός που είναι στην περιοχή πρέπει πρωτίστως να χρησιμοποιηθεί για στρατιωτικούς στόχους.
Το βεληνεκές της αεροπορίας της Τουρκιας είναι αρκετο για να προκαλέσει αρκετή ζημίας, το F-16 που είναι το κύριο μαχητικό της Τουρκίας και τής Ελλάδος διαθέτει αρκετή εμβέλεια για να φτάσει έως την Αθήνα και να γυρίσει.
Η αναλογία 10 προς ένα που έγραψες είναι λάθος, το συμβατικό επιθετικό δόγμα λέει οτι για μία αποφασιστική επίθεση μια αναλογία 3 προς ένα είναι αρκετή και πάλι όμως οι Τουρκία έχει το ανθρώπινο δυναμικό για την αναλογία 10 προς 1 για επίθεση για όλες τής οδούς.
Ο Τουρκικός στρατός διαθέτει περίπου 1 εκατομμύριο ανδρές υπο τα όπλα καθέ στιγμή, απεναντίας έμεις διαθέτουμε γύρω στις 150 χιλιάδες, μέχρι να ολοκληρωθεί η επιστράτευση θα έχουν περάσει μέρες και εάν ο τακτικός στράτος δέν έχει καταστήσει ορισμένες αμυντικές νίκες δεν θα έχει σήμασια.

Περί ηθικού Τούρκων για την Αγία Σοφία... Όνειρα θερινής νυκτός.Για το 1987 και το 1996 έχουν γραφτεί πολλά, συμφωνώ με αυτά που γράφεις και δέν θέλω να βασιστώ σε αυτά.

Ο κύριος λόγος που η Τουρκία δεν θέλει πόλεμο είναι διότι Η Τουρκία δεν μπορεί να επιβιώσει απο έναν μακροχρόνιο πόλεμο φθοράς, για αυτό το σκοπό όλες οι πιθανές επιθετικές ενέργειες θα είναι τύπου αστραπής, όταν θα επιτεθούν θα θελήσουν να έχουν όλα τα χαρτιά με το μέρος τους και θα θελήσουν να τελειώσουν γρήγορα.
Σε περίπτωση μακροχρόνιου πολέμου ή Τουρκία θα έχει τους εξής κινδύνους:
1) Γελοιοποιήση του Στρατού μεσώ αιματηρών επιχειρήσεων, ο Τουρκικός στρατός αποτελεί τον κυρίο κορμό με τον οποίον η Τουρκία μένει ενωμένη, σε περίπτωση που αυτός χάσει το γόητρο του τότες βαθία ριζωμένες κοινωνικές εντάσεις θα βγούν στην επιφάνεια.
2) Μαζική εξέγερση των Κούρδων, εαν η κύρια προσοχή του στράτου πάει στην Ελλάδα τότες το μόνο σίγουρο είναι οτι οι Κούρδοι θα δούν την ευκαιρία για να εκβιάσουν διάφορες παραχωρήσεις πρός αυτούς.
3) Μαζική διεθνής κατακραυγή ενάντια τους, ότι μαλακίες να έχουν γίνει πρόσφατα και ότι και να λένε οι υπόλοιποι δυτικοί για εμάς, η Ελλάδα συνεχίζει να παραμένει μια απο τής πιο διπλωματικά ισχυρές χώρες στον κόσμο, κάτι η ιστόρια, κατί οι ναυτιλία και οι παντάχου Έλληνες, διαθέτουμε αρκέτο ειδικό βάρος στον δυτικό κόσμο για να αποκλείσουμε διπλώματικα μια επιθετική Τουρκία.
4)Ευρωπαϊκή ένωση, η ευρωπαϊκή ένωση αποτελεί τον κύριο πελάτη των τουρκικών εξαγωγών, ανοιχτός πόλεμος με μία χώρα της ένωσης θα σήμαινε καθολικό εμπάργκο για τα εμπορεύματα της, ένα ολιγοήμερο 'επεισοδίο' θα μπορούσε να γίνει 'ανεκτο' απο την Ε.Ε.
Μην προσπαθήσετε να ησυχάσετε για αυτό το θέμα, εάν η Τουρκία δεί την πορτα ανοιχτεί θα μπεί και έαν προσπαθήσει να την σπάσει θα πρέπει να την σταματήσουμε.
Αυτό που πρέπει να φοβόμαστε μαζί με τούς Τούρκους είναι η πέμπτη φάλαγγα που μας έχουν στείλει με του λαθρομετανάστες.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!