tromaktiko: «Τώρα θα γίνει σεισμός στο Καραϊσκάκη»!

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

«Τώρα θα γίνει σεισμός στο Καραϊσκάκη»!



Ο Νίκος Αλέφαντος τα λέει «μαγικά», σχολιάζοντας τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Άρη και τονίζει πως ο Αβραάμ θα είναι το «κλειδί» των Πειραιωτών στο ντέρμπι των «Αιωνίων»!...
Καταρχήν για διαιτησία μην ακούω, αυτά είναι τα άλλοθι των παραγόντων. Εγώ μετά την ήττα του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό δεν είπα τίποτα για διαιτησία. Εγώ βλέπω τη μπάλα. Πού ήσουν κύριε Άρη στο γήπεδο; Είχες μια έδρα με τρομερή ατμόσφαιρα, προηγείσαι 1-0, όλα δείχνουν ότι μπορείς να πας σε επιτυχία, αλλά τι έκανες; Σε έπνιξε ο Ολυμπιακός!

• Ναι, θα μπορούσε να αποβληθεί ο Ιμπαγάσα, όμως θα μπορούσε να αποβληθεί και ο Γκιάρο για την αγκωνιά στον Ριέρα, όπως θα μπορούσε άνετα να δοθεί πέναλτι στον Ολυμπιακό. Το θέμα είναι ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού έτρεξαν πάρα πολύ, έπαιξαν δυνατά και με τσαμπουκά, πέρασαν ένα λάσο στον Άρη και τον έβγαλαν από το γήπεδο!

Είχα πει και στην τηλεόραση αλλά και εδώ στο σάιτ, τα εξής. Δεξιά υπάρχει το αρχείο, μπορούν να τα δουν όσοι δεν τα είχαν διαβάσει. «Έντεκα λέοντες θέλω να δω και τον Μιραλάς σέντερ φορ! Και τον Τζιμπούρ δεξιά. Ας κάνει ο Φουστέρ τη βρόμικη δουλειά, να δίνει βοήθειες δεξιά πίσω απ’ τον Τζιμπούρ στο μαρκάρισμα, ώστε να μην ξεθυμαίνει και κουράζεται. Πρέπει να έχεις δύο στράικερ στην περιοχή όταν η μπάλα έρχεται από τα πλάγια, η άμυνα του Άρη δεν είναι άτρωτη, πρέπει να την πιέσει ο Ολυμπιακός. Μπορεί οπωσδήποτε να σκοράρει ο Ολυμπιακός εκεί μέσα. Έχουμε καλή άμυνα, μπορεί να αντέξει πίσω».

Ο Βαλβέρδε λοιπόν το χειρίστηκε ωραία, ο Μιραλάς όσο έπαιξε ήταν πολύ καλός διότι αυτή είναι η θέση του, έδωσε ταχύτητα στην επίθεση του Ολυμπιακού και είναι απρόβλεπτος με τις ντρίμπλες του. Είδαμε επιτέλους τον Μιραλάς εκεί που πρέπει να παίζει. Όταν έγινε αναγκαστικά η αλλαγή του, σωστά ο Βαλβέρδε δεν έβαλε τον Πάντελιτς, σωστά συνέχισε με φορ κινητικό στο στιλ του Μιραλάς που είναι ο Τζιμπούρ γιατί τα σέντερ μπακ του Άρη δεν είναι γρήγορα. Ήταν και σε μεγάλη μέρα για εμένα ο Φουστέρ, μαζί με τον Ζαϊρί θα δημιουργούσαν ανακατωσούρα στα σέντερ μπακ του Άρη και το «τσαφ» αργά ή γρήγορα θα γινόταν. Το θεωρούσα βέβαιο ότι θα σκοράρει εκεί μέσα ο Ολυμπιακός.

• Οι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν λέοντες όπως ήθελα, ήταν σαν ορκισμένοι ότι δεν θα αποτύχουν σε άλλο ντέρμπι! Διότι δεν ήταν ένα, δεν ήταν δύο, είχαν μαζευτεί αρκετά μεγάλα ματς φέτος που ο Ολυμπιακός τα έχασε σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Επιτέλους οι παίκτες έπαιξαν όπως παίζει μια ζωή ο Ολυμπιακός. Όχι όπως στην άδεια Τούμπα που έχαναν τις κόντρες. Άσκησαν μεγάλη πίεση στον Άρη σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου, έδειξαν πολλές δυνάμεις. Πήραν μεγάλη νίκη με αντιξοότητες, αφού τραυματίστηκε ο Μιραλάς, ήταν μεγάλη και η απώλεια του Τοροσίδη- σας έχω πει ότι ο Μανιάτης δεν μπορεί να συγκριθεί μαζί του…

Ο Ιμπαγάσα παραδίδει μαθήματα στους νέους για το πώς πρέπει να είναι ο ποδοσφαιριστής! Να τον βλέπει ο Νίνης, να τον βλέπουν όλοι οι νέοι, τι τρέξιμο ρίχνει αυτός ο 35χρονος! Και ο Φουστέρ έτρεξε πολύ, και ο Μοντέστο και ο Ραούλ Μπράβο και ο Μέλμπεργκ μετά τη γκέλα του στο γκολ, καλά ο Αβραάμ δεν το συζητάμε, ήταν ο γνωστός.

Ο Φουστέρ είχα παράπονο παλιότερα ότι δεν πατάει περιοχή, αλλά εδώ και κάμποσα ματς έχω επισημάνει ότι πατάει πολύ περιοχή, έτσι τον θέλω.

• Έπαιξε έξυπνα ο Ολυμπιακός, εξουδετέρωσε κάθε ατού του Άρη, κι όταν αμυνόταν ο Ιμπαγάσα πέταγε τη μεγάλη πάσα επειδή είχε γρήγορους μπροστά. Δεν είδαμε τη σπουδαία μπάλα, αλλά μην ξεχνάμε τις ιδιαιτερότητες του ματς, άλλο είναι να ζητάς ωραία μπάλα σε ματς με την Ξάνθη και άλλο σε ένα κρίσιμο ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός τον έκανε να κρεμάσει τον Άρη.

Περιμένω το ματς της Άρσεναλ με την Μπαρτσελόνα πώς και πώς, θα δούμε μεγάλη μπάλα. Η Μπαρτσελόνα πρέπει να περάσει, είναι πολύ δυνατή, πιστεύω ότι θα προκριθεί. Δεν νομίζω ότι η Άρσεναλ μπορεί να τους πετάξει έξω. Θα γίνει μάχη στο πρώτο ματς, αλλά στη ρεβάνς πιστεύω ότι η Μπαρτσελόνα θα περάσει.

• Κάποιοι δεν μπορούν να καταλάβουν πώς πρέπει να βοηθάς μια ομάδα, πώς πρέπει να την τσιτώνεις, να την αφυπνίζεις όταν κινδυνεύει. Δεν το καταλαβαίνουν κάποιοι αναγνώστες διότι δεν έχουν ιδέα από αποδυτήρια και από μυρωδιά αγωνιστικού χώρου. Ο Ολυμπιακός πήγε πεισμωμένος στη Θεσσαλονίκη και πήρε ένα διπλό που το χρειαζόταν πάρα πολύ.

Και δεν υπάρχει μεγαλύτερη αδικία από το να λέει κανείς ότι εγώ εκθείαζα τον Παναθηναϊκό. Δίπλα είναι οι στήλες στο αρχείο, κάθε φορά, κάθε φορά, κάθε φορά έλεγα για τα προβλήματα του Παναθηναϊκού, για το ψεύτικο καλύτερο υλικό όλων των εποχών, για τους προπονητές του και για τους παίκτες του, όλη τη σεζόν οξύτατη κριτική στον Παναθηναϊκό έκανα. Όταν όμως είδα κάτι να αλλάζει, το είπα. Δεν είναι αυτό το χάλι που ήταν. Είδατε πώς δικαιώθηκα, 3 κολλητές νίκες έκανε σε 3 κολλητά ντέρμπι τις τελευταίες μέρες.

Ο προπονητής της ΑΕΚ εγκλημάτησε! Χωρίς λόγο έκανε την ομάδα άνω- κάτω, άφησε έξω τον Μπλάνκο και τον Σκόκο, ροτέισον λέει, τι ροτέισον ρε! Για να δικαιολογήσεις τις μεταγραφές σου; Γι’ αυτό τους άφησες έξω; Μέτρησα σε μια φάση 16 πάσες άλλαξαν οι παίκτες της ΑΕΚ, πού πας με αυτό το τέμπο; Με τον Μπαχά; Δεν είναι γρήγορος και είναι ανέτοιμος, με κιλά. Υπάρχει πιο αργός παίκτης από αυτόν τον Μίτσελ; Πάρτι γινόταν με τον Λέτο! Πού να τον πιάσει ο Γιάχιτς μόνος του, όποτε ήθελε τον πέρναγε. Τι μεταγραφές είναι αυτές, πώς κτίζουν έτσι τις ομάδες με αργούς παίκτες. Ο Μπαχά ούτε από τον Σαριέγκι δεν μπορούσε να ξεφύγει. Ήταν μια ΑΕΚ τραγική στο α’ ημίχρονο. Μια ανοργανωσιά στα χαφ και στην άμυνα απερίγραπτη.

Μόλις έβαλε τον Σκόκο, έπαθε πανικό ο Παναθηναϊκός πίσω. Η άμυνά του δεν πείθει, αυτή η άμυνα θα τρυπηθεί αν γίνουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη. Η ΑΕΚ αφού γλίτωσε το 3-0, πλησίασε πολύ κοντά στο 2-2. Η κλάση όμως του Σισέ ξελάσπωσε για μια ακόμα φορά τον Παναθηναϊκό. Στην κούρσα που έκανε, γύρναγαν σαν καρούτες οι της ΑΕΚ πίσω. Στο δε άλλο γκολ, ούτε κοντρόλ δεν έκανε, το κόλλησε με τη μία. Αν δώσεις χώρο στον Σισέ, σε καθάρισε. Μεγάλο σέντερ φορ, με ταχύτητα, γερά πόδια, καρδιά, γκολ άφθονα, αν δεν είχε τον Σισέ ο Παναθηναϊκός πού θα ήταν; Μόνος του τους κρατάει. Και ερχόταν από τραυματισμό, απροπόνητος. Ο δε Μανωλάς ήταν πηγή κινδύνων, δεν ήξερε πού πατούσε…

Τώρα θα γίνει σεισμός στο Καραϊσκάκη, ο λαός του Ολυμπιακού θα τον πνίξει τον Παναθηναϊκό στον Πειραιά! Ο προπονητής και οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν θα αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη, να γνωρίσουν την αποθέωση, πιστεύω ότι ζουν και αναπνέουν για αυτό το ματς. Τα του αγώνα θα τα πούμε αναλυτικά μεσοβδόμαδα. Από τώρα θα πω μόνο τούτο: Κλειδί για αυτό το ματς θα είναι ο Αβραάμ, πρέπει να πάρει ειδικό ρόλο…
http://www.katimagiko.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!