tromaktiko: ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ; (no.2)

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ; (no.2)



Σε συνέχεια της ανάρτησης: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/02/blog-post_6926.html ένα έχω να πω στον φίλτατο συν-δημοτη Αμαρουσίου...Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι....
Δυστυχώς, μετά τις εκλογές ο κ. Δήμαρχος έχει σταματήσει τα πάντα από πλευράς έργων στο δήμο.


Χαρακτηριστικά με Δελτίο Τύπου στις 3 Νοεμβρίου 2010 στο site του Δήμου Αμαρουσίου έλεγε τα εξής:

"Την πορεία των έργων στην οδό Ευκαλύπτων επίβλεψε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα στην οδό Ευκαλύπτων, στο πλαίσιο της εφαρμογής των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην πολεοδομική ενότητα των Αναβρύτων. Στόχος του έργου είναι να μην επιβαρύνεται κυκλοφοριακά η περιοχή από τη διέλευση χιλιάδων οχημάτων που προέρχονται από όμορους Δήμους, η μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και η ασφαλής μετακίνηση πεζών.

Η Δημοτική Αρχή με τα έργα αυτά δίνει λύση στο πάγιο αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής για διακοπή της διαμπερούς κυκλοφορίας των οχημάτων από την οδό Ευκαλύπτων, καθώς σε καθημερινή βάση υπολογίζεται ότι διέρχονται τουλάχιστον 12.000 χιλιάδες οχήματα απ’ αυτήν.

Τα έργα γίνονται στη βάση μιας ολοκληρωμένης κυκλοφοριακής μελέτης που εκπονήθηκε από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Σύμφωνα με τη μελέτη, η οδός Ευκαλύπτων μονοδρομείται με ανοδική κατεύθυνση, πάνω από στο ύψος του 5ου Γυμνασίου & 6ου Λυκείου.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, επισκέφθηκε σήμερα την περιοχή, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά την εξέλιξη των εργασιών που υλοποιούνται, καθώς και την τήρηση του χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσής τους."

Τότε λοιπόν, ο δήμαρχος τοποθέτησε απλά κάποια πορτοκαλί πλαστικά κολωνάκια στην άκρη στου δρόμου μόνο και μόνο για το θεαθήναι και έκοψε και μια βόλτα για τις απαραίτητες προεκλογικές φωτογραφίες (δες Τύπου: http://www.maroussi.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=RESOURCE&cresrc=3711&cnode=323)

Από τότε (4 μήνες μετά!!) δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε..Απλά, τα κολωνάκια έχουν παραμείνει εκεί δυσκολεύοντας την στάθμευση για όσους πάνε στο άλσος Συγγρού, ειδικά τα Σαββατοκύριακα αλλά και την διέλευση των οχημάτων...Περάν τούτου, ουδέν ! Ούτε «μονοδρόμηση με ανοδική κατεύθυνση», ούτε ενημέρωση για το περιβόητο «χρονοδιάγραμμα». Απλά κάθε μέρα μια ουρά μπαρκαρισμένων αυτοκινήτων, σχολικών, φορτηγών μήκους 1 χλμ. -από το Άλσος Συγγρού μέχρι το φανάρι της Ευκαλύπτων με την Πεντέλης- και σπασμένοι καθρέπτες στα οχήματα των κατοίκων της Ευκαλύπτων. Έχουμε αποστείλει επανειλημμένα e-mail στο info@maroussi.gr αλλά «φωνή βοώντος εν τη ερήμω»...

Προφανώς ο δήμαρχος μας είναι πολύ απασχολημένος με τα θέματα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και τον αγώνα του ενάντια στον κ. Λοβέρδο και δεν έχει χρόνο για εμάς τους δημότες του Αμαρουσίου. Και γιατί να έχει άλλωστε; Αφού έχει άλλα 3,5 χρόνια θητεία ακόμα...

Aναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!