tromaktiko: Επιχείρηση Σαμαρά να πείσει ότι η Ν.Δ. είναι λαϊκό κόμμα

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Επιχείρηση Σαμαρά να πείσει ότι η Ν.Δ. είναι λαϊκό κόμμα



Με επισκέψεις σε χώρους εργασίας, περιοδείες στην επαρχία, πολλές κομματικές δραστηριότητες, όπως η αυριανή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής και έντονη παρουσία στη Βουλή με συχνές παρεμβάσεις, όπου θα στοχεύει και προσωπικά κατά του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου θα...
 συνεχίσει την αντιπολιτευτική του δράση ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαράς που πιστεύει ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει εκλογές και δεν αποκλείει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Εξάλλου, όπως έχει πει και ο ίδιος «δεν μπορεί να εμπιστευθεί την κυβέρνηση» και άρα, κινείται με προεκλογικούς ρυθμούς. Αυτό αναδείχθηκε και με τη σημερινή του επίσκεψη στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, μια κίνηση που παραπέμπει και σε πρωτοβουλίες που έχουν, συνήθως τα κόμματα της Αριστεράς, που «παίζουν το χαρτί» της συμπόρευσης με πιο λαϊκά στρώματα.

Ο κ. Σαμαράς αξιοποίησε την επίσκεψή του, την οποία προετοίμασε ο γραμματέας Συνδικαλισμού της Ν.Δ. κ. Ι. Μανώλης που έχει εισηγηθεί και θα γίνουν και άλλες παρόμοιες ενέργειες συμβολικές και εκτός Αθηνών, για να τονίσει ότι για μια ακόμη φορά «είναι κοντά στον απλό εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα, σε μια βαριά βιομηχανία, σε μια σκληρή δουλειά».

Η φράση αυτή έρχεται να ενισχύσει το κεντρικό επιχείρημα, ότι «η Ν.Δ. είναι λαϊκό κόμμα, στηρίζεται στον λαό, αγωνίζεται για τον λαό και απευθύνεται σε όλο τον λαό και μόνο σε αυτόν». Γι’ αυτό ο κ. Σαμαράς είπε στη δημόσια δήλωσή του: «Βρίσκομαι κοντά σε ανθρώπους που αγωνίζονται για το μεροκάματο και δίνω από εδώ το δικαίωμα σε κάθε έναν να ελπίζει για κάτι καλύτερο».

Ο κ. Σαμαράς έστειλε μήνυμα από τα Ναυπηγεία, στην κυβέρνηση να εγκαταλείψει το «μονότονο και λαθεμένο» δρόμο «της ασφυξίας και των λουκέτων», ώστε να μπει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο κ. Σαμαράς ενημερώθηκε για τις προσπάθειες που γίνονται ώστε να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εξέφρασε τη στήριξή του και σημείωσε ότι ανεργία έχει χτυπήσει «κόκκινο» σε κάθε σπίτι και είπε χαρακτηριστικά:

«Πρέπει να μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης», τόνισε, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα μπορεί, με το προσωπικό της και τους τεχνίτες της, να προοδεύσει, αρκεί να της δοθεί η ευκαιρία.

Στη συνέχεια υπήρξε ανταλλαγή απόψεων με το Σωματείο των Εργαζομένων και το προεδρείο της ζήτησε τη συνδρομή του κ. Σαμαρά, ώστε να παρέμβει στην κυβέρνηση και στους έλληνες εφοπλιστές για να στηρίξουν τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη.

Ο κ. Σαμαράς, που έχει τακτική επικοινωνία με τους Έλληνες Εφοπλιστές, τους οποίους και συνάντησε πρόσφατα, δεσμεύτηκε να παρέμβει, ώστε να τους τονίσει την ανάγκη για στήριξη των ελληνικών ναυπηγείων και άρα διατήρησης των θέσεων εργασίας.

«Είμαστε σε κρίσιμο σταυροδρόμι, είμαστε αντιμέτωποι με το φάσμα του λουκέτου και της πτώχευσης» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων κ. Αθ. Δανούσης που άκουσε τον κ. Σαμαρά να λέει ότι πρέπει να υπάρξει μια στρατηγική κλαδικών τομέων που να σχετίζονται με τη γεωγραφία της χώρας

tovima.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!