tromaktiko: Περί παραπόνων των φοιτητών για τη σίτιση

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Περί παραπόνων των φοιτητών για τη σίτιση



Για τον κύριο που εξαπέλυσε θεούς και δαίμονες κατά των φοιτητών που απαιτούν δωρεάν σίτιση στα ΑΕΙ - ΤΕΙ.
Δεν είδα αυτές τις απαντήσεις κάποιων "φοιτητών" που λές οτι τα ζητάνε όλα τζάμπα και μετά τα σπάνε και τα καίνε (κακώς το κάνουν) και για τα κομματόσκυλα που λές έχεις δίκιο. Αλλά επειδή από τον τίτλο του σχολιού σου και μερικώς από αυτά που γράφεις δίνεις λίγο την εντύπωση οτι απευθύνεσαι σε όλους τους φοιτητές και με προκαλούν θα ήθελα να σου πώ τα εξής.

Για τα βιβλία και τα συγγράματα δεν με απασχολεί να είναι τζάμπα ή όχι αλλά η σίτιση πρέπει να είναι δωρεάν γιατί δεν είναι δυνατόν όταν εγώ έχω ημερίσιο πρόγραμμα στο ΤΕΙ από της 8 το πρωϊ μέχρι το απόγευμα και μερικές φορές λίγες βέβαια καθόμασταν από 8 το πρωϊ μέχρι 9 το βράδυ να μας λές εσύ οτι δεν δικαιούμαστε να απαιτούμε δωρεάν σίτηση επειδή ο φοιτητής δεν δουλεύει ενώ εσύ πληρώνεις εφορία. Εξάλλου η σίτιση στις σχολές για αυτόν τον λόγο υπάρχει, για τους φοιτητές που κάθονται στη σχολή πρωϊ-μεσημέρι-βράδυ.

Δηλαδή θα μας αναγκάζει η σχολή με το έτσι θέλω να καθόμαστε τόσες ώρες και να πρέπει να πληρώνουμε κιόλας στις καφετερίες που δεν δίνουν απόδειξη και φοροδιαφεύγουν ?. Και μην ακούσω να ζητάμε εμείς απόδειξη.

Είμαι φοιτητής που θέλω να τελειώσω την σχολή μου ακριβώς στην ώρα μου και αν δεν παρακολουθεί κάποιος τις θεωρίες αλλά και τα εργαστήρια είναι αδύνατον να μπορέσει να ολοκληρώσει τις σπουδές του αν όχι ακριβώς σε 4 έτη τότε σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά τα 4 έτη. Οι περισσότεροι κάνουνε 6-7 χρόνια. Οπότε όταν καθόμαστε τόσες ώρες στη σχολή πρέπει οπωσδήποτε να μπορούμε να φάμε 2 γεύματα την ημέρα αλλιώς δεν θα αντέξουμε τόσες ώρες.

Επίσης για να πάρει κάποιος κάρτα σίτισης πρέπει να έχουν οι γονείς του από ένα εισόδημα και κάτω δεν βγάζουνε όλοι. Σε άλλες σχολές το εισόδημα αυτό είναι αρκετά υψηλό οπότε πρακτικά σχεδόν όλοι μπορούνε να τρώνε δωρεάν στην τραπεζαρία αλλά σε άλλες σχολές είναι πολύ αυστηρότερη η χορήγηση κάρτας σίτισης

Αναγνώστης

-------------------------

Σιγουρα κυριε μου στη χουντα ησουν πρωτοπαλικαρο ετσι; Το δικαιωμα στην δωρεαν παιδεια και εκπαιδευση ειναι απο τα σημαντικότερα κυριε μου και δεν ειναι εις βαρος του ελληνα φορολογουμενου γιατι απο την παιδεια προωθειται η αναπτυξη και η προαγωγη του τοπου. Οσο για τα εξοδα που χαλανε για τα κοπροσκυλα τους φοιτητες ειναι πολυ λιγα σε σχεση με τα εξοδα που χαλιουντε για μιζες, για την εκκλησια, για αχρηστες πολεμικες χρηματοδοτησεις κλπ. Για το αν οι φοιτητες που ζητησαν δωρεαν σιτηση, κατι που ειναι θεσμοθετημενο στα εκαστοτε πανεπιστημια σε πειραξαν, τοτε θα επρεπε να σε πειραζει περισσοτερο που ο καθε βουλευτης, υπουργος, τσιρακι κλπ διοργανωνει γευματα για διαφορους σαχλους λογους τα οποια κοστιζουν το καθενα οσο δεκα συσιτια πανεπιστημιου. Φοιτητης δεν σημαινει μονο μελετη ωστε να βγει καποιος σε 4 χρονια στη κατακερματισμενη αγορα εργασιας.φοιτητης σημαινει αναπτυξη ιδεων , διευρυνση οριζοντων, ωριμανση χαρακτηρα,ανταλλαγη αποψεων και προωθηση νεου ανανεωτικου πνευματος στη κοινωνια Μη τρωγεστε με τα ρουχα σας. Ανωτατη παιδεια σε ενα κρατος σημαινει αυτοματα και ευημερια σε αυτο!

------------------------

Αυτο που σκεφτηκες είναι πολυ πονηρό, το ότι σκέφτεσαι ΕΣΥ έτσι δεν σημάνει πως όλοι λειτουργούν με αυτο τον τροπο. Σίγουρα υπεθεσες πως βαριουνται να δουλεύουν συνεχόμενα και για αυτο βάζουν χαρτάκια γιατι έτσι θα λειτουργουσες ΕΣΥ. Το ότι εξυπηρετη κάποιο συγκεκριμένο σκοπό και είναι εργαλείο για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις και αναρχεια στης ουρές δεν σου περνάει απο το μυαλό... Έλεος ας σταματήσουμε επιτέλους να κατηγορουμε και να σχολιάζουμε αρνητικά οτιδήποτε πέφτει στην αντίληψη μας και δημιουργούμε στο μυαλό μας  σενάρια.

Aαγνώστης

------------------------
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!