tromaktiko: Απάντηση στο: "Θρησκευτικά της Α' Γυμνασίου!"

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Απάντηση στο: "Θρησκευτικά της Α' Γυμνασίου!"



Σχετικα με το ποστ http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/02/blog-post_8277.html θα ηθελα να ενημερωσω οτι αυτα που λεει δεν εχουν καμια σχεση με τη πραγματικοτητα και οτι ειναι αρκετα μπερδεμενη...
φυσικο βεβαια με τοσα που ακουμε καθε μερα η αληθεια εχει διαστραφει.
Αρχικα τα θρησκευτικα ειναι μαθημα επιλογης μπορεις να πας να καταθεσεις υπευθυνη δηλωση μαζι με το συζηγο σου οτι αρνεισαι το παιδι σου να διδαχτει θρησκευτικα στην αρχη της καθε σχολικης χρονιας για τους δικους σου λογους τους οποιους αναφερεις στην υπευθυνη δηλωση,οπως και πολυ καλα θα κανεις.
Τα θρησκευτικα διαδασκονται για να γνωρισουν τα παιδια τοσο τη δικια τους θρησκεια που αρκετοι ελληνες Ορθοδοξοι δυστυχως δεν ξερουν τι πιστευουνε και μετεπειτα να μαθεις τι πιστευουν αλλες θρησκειες για να εχεις αποψη.Βεβαια ειναι φαουλ να λεγεσαι χριστιανος ορθοδοξος η οτιδηποτε αλλο θρησκευμα οταν δεν γνωριζεις τπτ γιαυτο και γινεται νηπιοβαπτισμος και στη συνεχεια το εχεις μονο να το γραφει η ταυτοτητα η να σε εχουν βαφτισμενο και να εχεις γινει στη μετεπειτα πορεια αθεος βουδιστης η οτιδηποτε αλλο.
Μετα ο Χριστιανισμος δεν ειναι παρθενογεννεση αλλα η Παλαια Διαθηκη δειχνει την εξελιξη των Εβραιων μεσα στα χρονια μεσα απο τους οποιους προηλθε ο Χριστος,αν διαβασεις θα δεις οτι ο Ιησους Χριστος ειναι απογονος της Δαβιδικης γραμμης 2ου Βασιλια του εθνους Ισραηλ.Γι αυτο ειναι Παλαια και Καινη, η Καινη ειναι συνεχεια της Παλαιας δεν υπαρχει μονο η Παλαια. Επισης ο χριστιανισμος δεν εχει καμια σχεση με δωδεκαθεο, το οτι διαφορες εκκλησιες πηρανε γιορτες απο οπου τους βολευε και τις κανανε χριστιανικες δε σημαινει οτι ειναι και σωστο. Αν ψαξεις να βρεις πως προηλθαν τα χριστουγεννα και το Πασχα θα δεις οτι δεν εχουν καμια σχεση με τη γεννηση η το θανατο του Ιησου αλλα με αλλες ειδωλολατρικες εορτες. πουθενα δεν υπρχει η ημερομηνια 25 Δεκεμβρη μεσα στη καινη διαθηκη, και αναφερει οτι οταν γεννηθηκε ο ιησους χριστος οι ποιμαινες εβοσκαν τα ποιμνια τους εξω,επομενως φθινοπωρο γεννηθηκε ο Χριστος και οχι χειμωνα γιατι στη Βηθλεεμ 25Δεκεμβρη εχει πολυ κρυο και τα προβατα ειναι μεσα προστατευμενα απο το κρυο, ενημερωτικα η 25η Δεκεμβριου εχει σχεση με τα αρχαια ρωμαικα Κροναια που γιορταζονταν προς τιμη ενος καισαρα δε το θυμαμαι το ονομα του τωρα.. Οπως επισης το ιδιο ισχυει και για το πασχα,δεν ειναι δυνατον να πεθαινει παρασκευη καθε χρονο εφοσον δεν ειναι σταθερη ημερα και μετρουσαν με σεληνιακους μηνες τοτε.
Ο χριστιανισμος σημερα ειναι ενα μειγμα αρχαιων εορτων, παραδοσεων και οτιδηποτε αλλο αποφασιζαν αρχαιοι ρωμαιοι αυτοκρτατορες και οι οικουμενικες συνοδοι,καθε αλλο παρα χριστιανισμος λεγεται αυτο.
Ενημερωτικα διαβασε τη γραφη η παλαια και η καινη διαθηκη αγοραζοντας μια Αγια Γραφη σε δημοτικη γλωσσα απο καποιο καλο βιβλιοπωλειο που δεν ειναι νοθευμενη για να μαθεις την αληθεια.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!