tromaktiko: Παραιτούνται οι υπουργοί του Καντάφι

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Παραιτούνται οι υπουργοί του Καντάφι



Η παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης της Λιβύης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων που συγκλονίζουν την χώρα είναι η τελευταία εξέλιξη στο θρίλερ που βρίσκεται σε εξέλιξη. Σύμφωνα με την οργάνωση Human Rights Watch, τουλάχιστον 233 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του κινήματος διαμαρτυρίας την περασμένη εβδομάδα.


Πριν από αυτόν, ο Μοχάμεντ Μπαγιού, ο οποίος μέχρι πριν από ένα μήνα ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος, δήλωσε ότι η ηγεσία της Λιβύης πρέπει να αρχίσει διάλογο με τους αντιπάλους της για την κατάρτιση Συντάγματος. Μάλιστα, κάλεσε τον Καντάφι να αρχίσει συνομιλίες με την αντιπολίτευση ώστε να γίνουν αλλαγές στο λιβυκό πολιτικό σύστημα.

Παράλληλα, ο απεσταλμένος της Λιβύης στον Αραβικό Σύνδεσμο Μονεΐμ αλ-Χόνι, ανακοίνωσε ότι «θα συμμετάσχει στην επανάσταση», ενώ ανάλογες κινήσεις υπάρχουν και στους κόλπους των διπλωματών, αφού ο πρεσβευτής της Λιβύης στην Ινδία Αλί ελ Ασάουι δήλωσε στο BBC ότι παραιτείται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων.

star.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!