tromaktiko: Απάντηση σε αυτόν που καλεί τον Ιπποκράτη

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Απάντηση σε αυτόν που καλεί τον Ιπποκράτη



Αγαπητέ μου, καταρχήν θυμήσου ότι ο Ιπποκράτης, οι μαθητές του και ΟΛΟΙ οι θεράποντες εκείνης της εποχής ασκούσαν ιατρική ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ. Εξάλλου, όπως κάθε άνθρωπος, έτσι και ο γιατρός, δεν ζει με αέρα. Πρέπει να φάει και να φάνε και τα παιδιά του. Έχει ανάγκες που δεν καλύπτονται με 450 ευρώ το μήνα που θέλει να τους δώσει ο Λοβέρδος.
Μάθε επίσης ότι υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι γιατροί και σε αυτούς θα προστεθούν και άλλοι, με το νέο νομοσχέδιο που θα ψηφίσει το σοσιαλ(η)στικό ΠΑΣΟΚ.
Το μόνο που θα γίνει στο τέλος, αφού είναι πρόγραμμα της τροϊκανής κυβέρνησης, είναι να απαξιωθεί εντελώς το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και ο κόσμος να οδηγηθεί στον Ιδιωτικό Τομέα, κυρίως στα μεγάλα νοσηλευτήρια του και στις Ασφαλ(η)στικές Εταιρείες, κάνοντας ασφαλ(η)στήρια "ζωής", "υγείας" και "σύνταξης" (αφού όλοι θα ξέρουμε ότι δεν θα πάρουμε και σύνταξη). Εξάλλου γι' αυτό το λόγο, στο ίδιο νομοσχέδιο για την "Υγεία", η τροϊακανή κυβέρνηση του ΓΑΠ θα ψηφίσει, ως δώρο στα μεγαλοσυμφέροντα των μεγαλοκλινικαρχών, την άδεια επέκτασης των κλινικών και των ιδιωτικών νοσοκομείων τους από 10% ως 25%.
Κι εσύ "πτωχέ τω πνεύματι" και την τσέπη συνάνθρωπε, νομίζεις ότι όλα τα κάνει για το καλό σου.
Κούνια που σε κούναγε.
Πάλι οι πολλοί λίγοι θα φάνε τα πολλά και οι πολλοί θα πληρώνουν τους πολλοί λίγους.
Οι γιατροί απλά θα γίνουν υπάλληλοι των κλινικών και των ασφαλιστικών εταιρειών. Και δεν θα γράφουν αυτό που θα είναι καλό για την υγεία σου, αλλά αυτό που είναι κερδοφόρο για την επιχείρηση, γιατί θα φοβούνται μην χάσουν τη δουλειά τους. Και ας μην ξεχνάς ότι ο χώρος αυτός είναι ολιγοπωλιακός (ο Βγενόπουλος και ο Αποστολόπουλος τα έχουν σχεδόν όλα) και αν χάσεις τη δουλειά σου, έστω αυτά τα ψίχουλα που θα σου δίνουν...πάειιιιιιι......
Aναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!