tromaktiko: Λάρνακα: Άγνωστο πότε θα ανοίξει η "ανηφόρα της Δεκέλειας"

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Λάρνακα: Άγνωστο πότε θα ανοίξει η "ανηφόρα της Δεκέλειας"



Ο δρόμος που συνδέει την κοινότητα Ξυλοτύμπου μέσω του αστυνομικού σταθμού Δεκέλειας και του κυκλικού κόμβου στην είσοδο των βρετανικών Βάσεων με τον παραλιακό δρόμο Λάρνακας-Δεκέλειας παραμένει κλειστός εδώ και έναν περίπου χρόνο.
Η διοίκηση των Βάσεων επικαλείται το υψηλό κόστος επιδιόρθωσης των καθιζήσεων που δημιουργήθηκαν. Ωστόσο, ο δρόμος αυτός είναι σημαντικός για τις κοινότητες Ξυλοτύμπου, Δάσους Άχνας, Βρυσούλων, Αυγόρου και Ορμήδειας, που παραμένουν εν μέρει εγκλωβισμένες και οι κάτοικοι τους ταλαιπωρούνται.


Επισημαίνεται ότι η λειτουργία του δρόμου αποτελεί συμβατική υποχρέωση της Βρετανίας.
Υπό το φως των πιο πάνω,ο βουλευτής Λάρνακας Τάσος Μητσόπουλος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας ενημέρωση από τον αρμόδιο Υπουργό, αναφορικά με τα διαβήματα στα οποία το κράτος προβαίνει, προκειμένου να επαναλειτουργήσει ο εν λόγω δρόμος και κατά πόσο υπάρχει πρόθεση συμβολής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην επιδιόρθωσή του.
Ο υπ. Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού, σε απαντητική του επιστολή αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το υπουργείο του εγείρει διαρκώς το ζήτημα με τη βρετανική πλευρά, λαμβάνοντας κάθε φορά την ίδια απάντηση περί του υψηλούκόστους επιδιόρθωσης του δρόμου, γι’ αυτό και ζήτησε τη σχετική μελέτη, η οποία είχε ετοιμαστεί από ιδιωτική εταιρεία. Ακολούθως, το Σεπτέμβριο του 2010, την προώθησε προς το Τμήμα Δημοσίων Έργων για να τη μελετήσει και να δώσει τις απόψεις του.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!