tromaktiko: Σχετικά με το νηπιαγωγείο Λευκώνα Σερρων

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Σχετικά με το νηπιαγωγείο Λευκώνα Σερρων



Αγαπητοί συνδημότες και μη,
τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και κυρίως από τον Νοέμβριο του 2010 και μετά, το νηπιαγωγείο Λευκώνα Σερρων εξουσιάζεται από ένα καθεστώς παράνοιας, με τρομερό αντίκτυπο στην ψυχική ισορροπία των παιδιών μας.
Από την παραλαβή του νέου κτιρίου (Σεπτέμβριος 2009) κι έπειτα αντιμετωπίζαμε συνεχώς προβλήματα, αφού το νηπιαγωγείο μας κυριολεκτικά υπολειτουργούσε, λόγω έλλειψης σχολικού εξοπλισμού, καθαριστικών και κακής ή και καθόλου λειτουργίας της θέρμανσης. Η νηπιαγωγός μας κα Πιπερτζή Ελένη (υπεύθυνη του εν λόγω τμήματος), εργάστηκε υπέρμετρα για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων, απευθυνόμενη σε όλους τους φορείς (διοίκηση νηπιαγωγείου, πρωτοβάθμια εκπαίδευση, δήμο Λευκώνα), χωρίς όμως να βρει ανταπόκριση πουθενά. Αποτέλεσμα της ευαισθητοποίησής της αυτής ήταν να την απομακρύνουν απ’ το νηπιαγωγείο μας!




Παρά τις κινητοποιήσεις και τη συμμετοχή όλων των γονέων του τμήματός μας για την μη απομάκρυνση της κας Πιπερτζή από το νηπιαγωγείο μας, δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Όπου κι αν στραφήκαμε μας γύρισαν ευγενικά την πλάτη, λέγοντας πως δεν μπορούν να κάνουν τίποτα και πρέπει να “τηρηθούν κάποιες διαδικασίες”, για τις οποίες εμείς διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας αν είναι καθ’ όλα νόμιμες.




Δυστυχώς τα παιδιά μας είναι οι αποδέκτες όλης αυτής της αρνητικής κατάστασης που δημιουργήθηκε. Όταν από κάποιους γονείς άλλου τμήματος ζητήθηκε να αλλάξουν τα παιδιά αίθουσες, κρίθηκε από τους σχολικούς συμβούλους και τις εκπαιδευτικούς, εντελώς αντιπαιδαγωγικό να πραγματοποιηθεί στη μέση της χρονιάς. Ορμώμενοι από αυτό, ρωτάμε λοιπόν εμείς : δεν είναι εξίσου ή και περισσότερο αντιπαιδαγωγικό να αλλάζουμε εκπαιδευτικούς στη μέση της χρονιάς, που αποτελούν και το έμψυχο υλικό ενός σχολείου, κυρίες και κύριοι σύμβουλοι; Τα παιδιά δεν πρέπει να είναι πιόνια στα παιχνίδια των αντιπαραθέσεων κάποιων “ειδικών” και “καθ’ όλα αρμόδιων”, που θεωρούν ότι ξέρουν καλύτερα από τους ίδιους τους γονείς ποιο είναι το καλό των παιδιών τους. Όχι, δε θέλουμε νέα προσαρμογή για τα παιδιά μας, όχι δε θέλουμε τα παιδιά μας να χάσουν τη σειρά τους. Θέλουμε πίσω τη δασκάλα μας!




Ζητάμε τη συμπαράσταση και τη βοήθεια όσων από σας θα ήθελαν και θα μπορούσαν, έτσι ώστε να επιστρέψει η νηπιαγωγός μας κα Πιπερτζή Ελένη, στο νηπιαγωγείο Λευκώνα, όπου είναι και η οργανική της θέση, από το οποίο θεωρούμε ότι βιαίως και αδίκως απομακρύνθηκε.




Οι γονείς του τμήματος της κας Πιπερτζή Ελένης του νηπιαγωγείου Λευκώνα
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!