tromaktiko: Στο Ισραήλ και Σαουδική Αραβία για τα ενεργειακά ο κ. Μανιάτης

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Στο Ισραήλ και Σαουδική Αραβία για τα ενεργειακά ο κ. Μανιάτης



Όπως έγινε γνωστό σήμερα, με τον υπουργό Εθνικών Υποδομών του Ισραήλ, αρμόδιο για την Ενέργεια, Ούζι Λαντάου αναμένεται να συναντηθεί την Κυριακή ο υφυπουργός Ενέργειας, Γιάννης Μανιάτης.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση “θα τεθούν προς συζήτηση όλα τα ενεργειακά ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας των δύο κρατών”.
Οι συζητήσεις Ελλάδας - Ισραήλ για την ενέργεια περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τις δυνατότητες συμμετοχής της χώρας μας στη διαμετακόμιση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα στην Ανατολική Μεσόγειο, προς την Ευρώπη.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μανιάτης θα μεταβεί την Κυριακή στην πόλη Ελιάτ του Ισραήλ, με σκοπό να συμμετάσχει στη Διεθνή Διάσκεψη για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας που θα πραγματοποιηθεί εκεί και θα συναντηθεί επίσης με τον υπουργό Περιβαλλοντικής Προστασίας του Ισραήλ Γιλάντ Ερντάν, για θέματα περιβαλλοντικής πολιτικής, με έμφαση στη προστασία και διαχείριση των υδατικών πόρων, σε συνέχεια της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει η υπουργός ΠΕΚΑ Τίνα Μπιρμπίλη για την προώθηση διακρατικών συνεργασιών.

Την Τρίτη ο κ. Μανιάτης θα μεταβεί στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, προκειμένου να εκπροσωπήσει τη χώρα στην Υπουργική Διάσκεψη του Διεθνούς Ενεργειακού Φόρουμ (I.E.F), στην οποία διάσκεψη θα συμμετάσχουν υπουργοί αρμόδιοι για την ενέργεια και το πετρέλαιο από 70 χώρες περίπου και στην οποία θα συζητηθούν θέματα ρύθμισης των ενεργειακών αγορών, ανάλυσης των τάσεων και της κατάστασής τους, αλλά και της διαφάνειας στην αγορά πετρελαίου με βάση σχετική Κοινή Πρωτοβουλία για τα Δεδομένα Πετρελαίου (JODI).
greekfinanceforum.com

 
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!