tromaktiko: Υπέβαλε μήνυση γιατί του έκλεψαν το διαδικτυακό ξίφος του

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Υπέβαλε μήνυση γιατί του έκλεψαν το διαδικτυακό ξίφος του




Καθημερινό φαινόμενο έχουν γίνει οι καταγγελίες για απόπειρα αυτοκτονίας από χρήστες του ίντερνετ στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Άλλες μπορεί να αφορούν ένα «κακό» αστείο πάνω σε νεύρα, άλλες μια παρεξήγηση αλλά αρκετές είναι και αυτές που αφορούν...



 χρήστες με προβλήματα οι οποίοι βρίσκονται ένα βήμα πριν πάρουν την απόφαση για το απονενοημένο διάβημα.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τα τελευταία δύο χρόνια έχει καταφέρει να εντοπίσει και να αντιμετωπίσει επιτυχώς αρκετά περιστατικά με νέους ανθρώπους που απείλησαν να βάλουν τέρμα στη ζωή τους επειδή μαράθηκαν τα διαδικτυακά τους φυτά ή έχασαν χρήματα από το δικτυακό τους θησαυροφυλάκιο.

Την ίδια ώρα σε αυξημένο συναγερµό βρίσκονται και οι εταιρείες που διαχειρίζονται διάσηµα διαδικτυακά παιχνίδια όπως το Farmville, το Lineage και το Warcraft.

Υπέβαλε μήνυση γιατί του έκλεψαν το διαδικτυακό ξίφος του!

Μέσα από όλο αυτό το σοβαρό θέμα που αρχίζει να αναδεικνύει τους κινδύνους της ανεξέλεγκτης χρήσης του διαδικτύου, δεν λείπουν και οι ιστορίες… καθημερινής τρέλας!

Από τη μία, η μητέρα που σε τηλεφώνημα της Δίωξης για απειλή αυτοκτονίας του γιού της, απάντησε πως "δεν είναι τίποτα, το έχει ξαναπροσπαθήσει. Θα πάρει ένα χάπι και θα του περάσει" και ,από την άλλη, ένας εθισμένος στο διαδίκτυο πολίτης ο οποίος κατέθεσε μήνυση (την πρώτη στην Ελλάδα) για... κλοπή «διαδικτυακού» ξίφους και χρυσών λιρών από άλλο χρήστη παιχνιδιού!

Ο μηνύων απαιτούσε να του επιστραφούν τα κλεμμένα αντικείμενα ενώ θεωρούσε φυσιολογικό να τιμωρηθεί και ποινικά ο δράστης για την "κλοπή" του!

Ο «κλέφτης» βέβαια εντοπίστηκε αλλά το θέμα σκάλωσε αλλού καθώς το δικαστήριο δήλωσε αναρμόδιο να εκδικάσει υπόθεση κλοπής άυλου αντικειμένου…

Η διείσδυση, βέβαια, του ίντερνετ ολοένα και εντονότερα στην καθημερινότητα μας (με υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, ακόμη και στο αυτοκίνητο) ίσως μας οδηγεί στην κατεύθυνση που κάποια μέρα τέτοιου είδους μηνύσεις και αγωγές θα αποτελούν φυσιολογικό, καθημερινό φαινόμενο…

Star.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!