tromaktiko: Το σύστημα ξέρει να διαλύει οποιαδήποτε συγκέντρωση εν τη γεννέσει της

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Το σύστημα ξέρει να διαλύει οποιαδήποτε συγκέντρωση εν τη γεννέσει της



Με αφορμή ανάρτηση φίλου αναγνώστη αναφορικά με τη δράση των κουκουλοφόρων κατά τη διάρκεια της χθεσινής πορείας(http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/02/blog-post_4070.html) θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου από τις πορείες της περασμένης χρονιάς. Κάτι που πλέον αποτελεί ρουτίνα και γίνεται σχεδόν σε κάθε πορεία είναι καταρχήν η χωριστή πορεία του ΠΑΜΕ από όλα τα υπόλοιπα συνδικάτα, όπως φυσικά έγινε και αυτή τη φορά. Τουλάχιστον θα μπορούσαν φτάνοντ! ας στο σύνταγμα να περιμένουν να φτάσουν και οι υπόλοιπες πορείες προκειμένου να περάσει το μήνυμα προς τους κλέφτες… εεε συγνώμη τους κυβερνώντες ήθελα να πω, με τον πλέον ηχηρό τρόπο. Προτιμούν να μην το κάνουν. Επειδή όμως το ΠΑΜΕ είναι προσκείμενο στο ΚΚΕ με ό,τι αυτό συνεπάγεται εντύπωση θα μου έκανε το αντίθετο.
Το άλλο θέαμα που έχει γίνει ρουτίνα είναι στο Σύνταγμα να κάνουν την εμφάνισή τους οι κουκουλοφόροι από το πουθενά(;) και να αρχίζουν τις συνήθεις προβοκάτσιες τους με πέτρες, μολότοφ και άλλες ανοησίες προκειμένου να βρουν τη δικαιολογία που χρειάζονται οι αξιωματικοί των δυνάμεων καταστολής, όχι οι απλοί αστυνομικοί που, οι περισσότεροι τουλάχιστον, δε φταίνε σε τίποτα να δώσουν τη διαταγή να διαλυθεί η πορεία με δακρυγόνα, καπνογόνα, κλομπς κλπ… Άραγε ξεπροβάλλουν όντως από το πουθενά; Έτσι νόμιζα μέχρι που πριν ένα χρόνο σε αντίστοιχη πορεία βρέθηκα ακριβώς στο σημείο όπου ξεκίνησαν οι ταραχές μπροστά από τη βουλή στο σημείο που η Αμαλίας γίνεται Πανεπιστημίου. Εκεί ορισμένοι τύποι, κάποιους από τους οποίους είμαι σίγουρος ότι πριν λίγο τους είχα δει να συνομιλούν με τους αστυνομικούς, να ξεπροβάλλουν από την πορεία στην οποία είχαν παρεισφρήσει λίγο πριν βγούμε από τη Σταδίου και στη συνέχεια άρχισαν αν πετούν πέτρες αυγά και λίγες μολότοφ κατά των αστυνομικών οι οποίοι, κλασικά, τους αγνάντευαν δεχόμενοι αδιαμαρτύρητα τα βλήματα. Μόλις αυτοί αποχώρησαν προ! ς την Πανεπιστημίου ήταν λες και τα ΜΑT μόλις ξυπνούσαν και άρχισαν να πετούν δακρυγόνα και να μας επιτίθενται χτυπώντας αδιακρίτως όποιον έβρισκαν ανεξαρτήτως ηλικίας ή φύλου. Πόσο τυχαίο άραγε ήταν και αυτό; Δυστυχώς φίλοι μου, οφείλουμε όλοι πια να παραδεχτούμε ότι η κοινοβουλευτική δημοκρατία στη χώρα μας απέτυχε παταγωδώς και αυτό διότι οι ίδιοι εμείς με την ψήφο μας και οι πολιτικοί μας με τη δράση τους φρόντισαν για αυτό. Τώρα αυτό που έχουμε είναι μια ωραιότατη κεκαλυμμένη μορφή δικτατορίας, καλά κρυμμένης κάτω από το μανδύα της δημοκρατίας. Ναι, έχουμε το δικαίωμα! να ψηφίζουμε όποιον θέλουμε, αφού έχουμε όμως δεσμευτεί προς κάποιο κόμμα, που βόλεψε το παιδί μας ή τον/τη σύζυγό μας, ενώ οι επιλογές που έχουμε να κάνουμε ως προς την ψήφο μας κόμματα και βουλευτές είναι ήδη δοσμένοι και εξαγορασμένοι, άρα πάει στον αγύριστο το δικαίωμα της ψήφου.
Έχουμε δικαιώματα στην εργασία, εδώ γελάμε, στην υγεία, αν δεν απεργούν οι γιατροί και δεν δημιουργούν ελλείμματα δισεκατομμυρίων κάποιοι, δηλαδή ποτέ, στην εκπαίδευση, αφού κάνουμε τα παιδιά μας μορφωμένα πλην όμως άβουλα και ακαλλιέργητα μηχανάκια ανίκανα να σκεφτούν και να δράσουν αποτελεσματικά προς όφελος της κοινωνίας μας.
Το άλλο ανέκδοτο είναι το δικαίωμα του συνέρχεσθαι, καθώς θα έπρεπε να συμπληρώσουμε αρκεί να μην είστε πολλοί και όχι για πολλή ώρα και μόνο αν απεργούν και τα πολιτικά μαγαζάκια… εεε συγνώμη τα κανάλια ήθελα να πω.
Δυστυχώς ή ευτυχώς φίλοι μου η λύση βρίσκεται έξω από την τωρινή Ελληνική έννομη τάξη και αυτό όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε τόσο καλύτερα για εμάς.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!