tromaktiko: Απορίες ενός νέου...

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Απορίες ενός νέου...



Μας λέτε κύριοι πολιτικοί να βάλουμε πλάτη για να σωθεί η χώρα. Λένε πολλοί μαζί τα φάγαμε και όλοι θα πληρώσουμε. Η σημερινή κυβέρνηση έχει σκοπό λέει τη διαφάνεια παντού, πολύ ωραία. Τον περασμένο Δεκέμβριο η ανεξάρτητη βουλευτής...
κα Σακοράφα πρότεινε στη Βουλή και ΜΠΡΑΒΟ ΤΗΣ την δημιουργία επιτροπής λογιστικού ελέγχου του δημόσιου χρέους απο το 1974 εως σήμερα. Ποιοί μας δάνειζαν ποιοί υπέγραφαν,ποιοί είχαν προσωπικά κέρδη απ! ο τα δάνεια αυτά και που αυτά εξυπηρετούσαν. Ανέφερε επίσης ότι μεγάλο μέρος του χρέους είναι απεχθές και άρα δεν το αναγνωρίζουμε.Όντως περίπου 60% του χρέους είναι σε ομόλογα άρα στην ουσία δεν είναι χρέος.ΑΠΟΡΙΑ 1η:Αφού θέλετε τη διαφάνεια γιατί δεν προχωράτε σε μια τέτοια απόφαση; Τι ποιό δίκαιο απο αυτό.Την αλήθεια θα μάθουμε και θα μπουν καιπάρα πολλοί στη φυλακή.

Για αυτό λοιπόν έχετε κρυφτεί πίσω απο τη φράση τα φάγαμε μαζί.Για αυτό στα MEGAλοκάναλα έχετε απομονώσει αυτούς που έχουν έστω μια αντίθετη άποψη απο εσάς θέλοντας να μας πείσετε ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος. Εσείς τώρα που ήρθατε να μας σώσετε δεν είσασταν στις πρώην κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ; Όταν ο Σημίτης δανείζονταν υπέρογκα (τα τοξικά ομόλογα)και ερήμην του λαού ήταν ωραία; Που πήγαιναν όλα αυτά τα χρήματα γιατί δεν νομίζω να ήταν όλα προς όφελος του λαού.Όταν παίζατε τα λεφτά των ασφαλισμένων στο χρηματιστήριο ήταν ωραία; Όταν ξεπουλήσÎ! �τε όλο το χρυσό της Ελλάδας στους Γερμανούς ήταν ωραία; Όταν μας βάλατε παράνομα στο ευρώ ήταν ωραία; Όταν οι μίζες της Ζίμενς πήγαιναν για την υπερκοστολόγηση των έργων υπερχρεώνοντας το λαό ήταν ωραία; Όταν κάποιοι μεγαλοπρομηθευτές του δημοσίου όπως ο Μπόμοπλας και ο Κόκκαλης ρήμαζαν κρατικούς πόρους ήταν ωραία; Όλοι αυτοί διέλυαν τις ΔΕΚΟ.Μην πούμε με τον ΟΤΕ τι έγινε.Που είσασταν τότε κύριε Ρέππα; Και τώρα βέβαια τα πουλάτε όλα όπως έχετε αποφασίσει εδώ και χρόνια.Να χαρώ εγώ κάτι σοσιαλ(η)στές.Να χαρώ κάτι λεβέντες.

ΑΠΟΡΙΑ 2η: Λέτε παίρνουμε βοήθεια απο το ΔΝΤ τα 110 δις δάνειο.Οι δόσεις αυτές που πάνε; Όχι φυσικά στους μισθούς και στις συντάξεις όπως μας λένε τα παπαγαλάκια αλλά κατευθείαν στους τοκογλύφους δανειστές πάνε.Τα έχουν πεί και βουλευτές όπως ο κ. Καμμένος της ΝΔ και μάλιστα με σιγουριά.Πάει και αυτό το παραμύθι σας που δεν θα είχαμε δήθεν να φάμε χωρίς μνημόνιο.


ΑΠΟΡΙΑ 3η: Κύριοι της ΝΔ όταν ανεβήκατε στην εξουσία το 2004 γιατί δεν καταγγείλατε τα τοξικά ομόλογα του Σημίτη;

ΑΠΟΡΙΑ 4η: Το μνημόνιο το ψήφισαν 172 βουλευτές. Είναι λοιπόν αντισυνταγματικό, πως ισχύει;Σε μια φράση όμως θα σταθώ, η Ελλάδα λέει παραιτείται απο καθεστώς ασυλίας της εθνικκής κυριαρχίας.Νομικά που στέκει αυτο; Η χώρα μας απο πότε έγινε αποικία και δεν το γνωρίζουμε; ΄Ενας εισαγγελέας ας καλέσει κάποιους.Και όχι μόνο πολιτικούς και αυτούς που είχαν συμφέρον τη προσφυγή μας στο ΔΝΤ.Κάποιες ερωτησούλες να τους κάνει μόνο,απλές ερωτησούλες.

ΑΠΟΡΙΑ 5η: Όλα αυτά που κάνετε τώρα από ποιόν έχετε εξουσιοδότηση;

ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
ΤΟ 1938 Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΜΕΤΑΞΑΣ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΤΕ ΒΕΓΛΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.ΣΕ ΑΥΤΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΒΑΣΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΟΠΟΥ ΤΟ 2003 ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΗΣ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΤΗ ΜΑΦΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.
ΤΟ 2010 Ο 'ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ' ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΄ΠΑΤΡΙΩΤΗ΄ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ ΕΝ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝΑ ΧΡΕΟΣ ΤΟΞΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ.ΤΩΡΑ ΘΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ 'ΔΩΡΑΚΙ' ΤΟΥ.ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΤΕ, Η ΙΣΟΤΡΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΓΡΑΨΕΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΘΑ ΤΟΝ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΜΕ ΠΑΝΤΑ.ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΜΕ ΤΙ ΛΑΟ ΤΑ ΒΑΛΑΤΕ.ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ.......ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΠΟΛΗ ΟΙ ΟΧΤΡΟΙ,ΕΞΩΩΩ..


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!