tromaktiko: Περιπτεράδες...συνέχεια

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Περιπτεράδες...συνέχεια



Σχετικά με τους περιπτεράδες
(http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/02/blog-post_9003.html#more)
Για την κατάληψη των πεζοδρομίων τα περίπτερα πληρώνουν πρόστιμα στους Δήμους καθώς οι Δήμοι δεν εκδίδουν άδειες...
για καταλήψεις των πεζοδρομίων απλά γιατί με τα πρόστιμα παίρνουν περισσότερα.
Επίσης πληρώνουν κανονικά εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και ό,τι άλλο πληρώνουν όλες οι άλλες επιχειρήσεις.
Πως περιμένεις ένα μαγαζί των 2 τετραγωνικών να πουλάει το ίδιο με ένα super market όταν δεν μπορεί να αγοράζει στη χονδρική όσο το super market που παίρνει 100πλάσιες ποσότητες.
Πως περιμένεις να πληρώνεις το ίδιο με το super market, όταν το περίπτερο δουλεύει από 16 έως 24 ώρες ημερησίως, έως 7 ημέρες την εβδομάδα και έως 365 ημέρες το χρόνο χωρίς να γνωρίζει γιορτές και αργίες;
Γιατί θεωρείς λογικό να πληρώσεις την μπύρα στις 03:00 τα ξημερώματα το ίδιο με το super market ; Πληρώνεις για την ευκολία σου να βρίσκεις ό,τι από ΒΛΑΚΕΙΑ ΣΟΥ δεν φρόντισες να πάρεις έγκαιρα από το super market.
Όσο για τα τσιγάρα, κάνουν πολύ καλά και έβαλαν παραπάνω τιμή από την αναγραφόμενη γιατί είναι αυτοί που δουλεύουν σε 2 τετραγωνικά 16 ωρες την ημέρα για μηδαμινό όφελος. Το κράτος και οι βιομηχανίες φρόντισαν να πάρουν όσα χρειάζονται και μετά σκέφτηκαν και τον καταναλωτή ελαχιστοποιώντας το ήδη πενιχρό κέρδος του περιπτερά.
Με ξένα κόλλυβα κάνουν «κοινωνική πολιτική» και κρατούν «χαμηλά» τις τιμές.
Είναι δε τόσο προνομιούχοι οι περιπτεράδες που έχουν κλείσει χιλιάδες περίπτερα...
Καλά κάνεις και σε ενοχλεί η ακρίβεια αλλά στρέφεσαι σε λάθος κατεύθυνση. Μην παίζεις το παιχνίδι των super market που θέλουν να κλείσουν όλα τα μικρομάγαζα για να ανακάμψει ο τζίρος τους.
Εγώ, έστω και αν πληρώνω λίγα λεπτά του ευρώ παραπάνω, θα αγοράζω από τα περίπτερα και τα μικρομάγαζα της γειτονιάς μου γιατί θέλω να συνεχίσει να υπάρχει και να με εξυπηρετεί και γιατί θέλω να υπάρχουν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που θα ανταγωνίζονται σε όποιο βαθμό μπορούν τους μεγαλο-καρχαρίες.
Στηρίξτε τους μικρούς επιχειρηματίες και όχι τις μεγάλες επιχειρήσεις που μας θέλουν όλους υπαλλήλους των 500 ευρώ.
Αν δεν είσαι βαλτός των super market πρέπει να είσαι εντελώς ΗΛΙΘΙΟΣ.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!