tromaktiko: Aπάντηση στον "κύριο" που βρίζει τους φοιτητές

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Aπάντηση στον "κύριο" που βρίζει τους φοιτητές



Προς τον εμπαθή, κομπλεξικό, γεμάτο μισος "ανθρωπο" που εξαπολύει χαρακτηρισμούς προς όλους τους φοιτητές..
Ενα εχω να σου πω μοναχα.. Πηγαινε να σε κοιταξει ενας γιατρος γιατι σιγουρα εχεις καποιο προβλημα.
Δεν ειναι δυνατον, να βαζεις ΟΛΟΥΣ τους φοιτητες στο ιδιο σακι, να τους μειωνεις ετσι και να τολμας να το παιζεις και ανωτερος.. Ποιος νομιζεις οτι εισαι? Ο Θεος, και τους κρινεις ολους? Δηλαδη μου λες οτι δεν υπαρχουνε παιδια που γουσταραν τη σχολη που περασαν? Γιατι εγω ξερω πολλους που μπηκανε στη σχολη τους, την γουσταρανε και την τελειωσανε στην ωρα τους. Μετα και μεταπτυχιακα κανανε και διδακτορικα και οτι θες. Το οτι τελειωνουνε σε 4-5-6-7 χρονια δεν ειναι παντα δικο τους προβλημα (καταληψεις, απεργιες, καθηγητες που κοβουνε οτι κινειται, μεθοδος του ανεμιστηρα κλπ). Το κρατος ειναι υποχρεωμενο να παρεχει δωρεαν εκπαιδευση, στεγαση, σιτιση γιατι πολυ απλα ΔΕΝ εχουνε ολοι τα λεφτα που εχεις εσυ. Το οτι υπαρχουνε καποια ζωντοβολα που σπανε δημοσια περιουσια, καινε σημαιες κλπ, δεν σημαινει οτι ολοι οι φοιτητες καταστρεφουνε και καινε.. Την ανυπαρκτη επιστημονικοτητα και την μεταδοτικοτητα γνωσεων, που την ειδες εσυ? Δηλαδη μας λες οτι τα πανεπιστημιακα ιδρυματα της χωρας σου δεν παραγουνε κανενα εργο? Εισαι σοβαρος? Αρα αφου ειναι ετσι ουτε εσυ που πηγες σε ελληνικο ΑΕΙ εισαι επιστημονας.
Ποσες φορες το ΕΜΠ εχει βγαλει πρωτιες απο φοιτητες του σε παγκοσμιους διαγωνισμους? Για κατσε ψαξε το. Ισως δεν ειναι ολοι διανοιες αλλα σιγουρα αυτοι που εχουνε φιλοτιμο (και πιστεψε με δεν ειναι η μειοψηφια) τελειωνουνε τη σχολη τους, γιατι δεν θελουνε να φορτωνουνε τους γονεις τους με επιπλεον εξοδα. Μπραβο θα επρεπε να τους πεις που παρ'ολα τα προβληματα που εχει η ελληνικη τριτοβαθμια εκπαιδευση, αυτοι τελειωνουνε και παιρνουνε πτυχιο. Ενα πτυχιο το οποιο Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ το αντιμετωπιζει σαν κωλοχαρτο λες και ο φοιτητης σκονταψε και επεσε πανω του, δε μοχθησε γι' αυτο. Το διδακτικο προσωπικο ποιος το διοριζει? Ποιος το πληρωνει? Οι φοιτητες μηπως? Η το κρατος, που εχει αφησει τα πανεπιστημια στη μοιρα τους και κοιταει να ξεπουλησει ολη τη χωρα στον οποιονδηποτε μπας και βαλουνε ορισμενοι λεφτα στην τσεπη? Οσο για τους διαπλεκομενους καθηγητες/πρυτανεις, αμα κατηγορεις τους φοιτητες γι αυτο, χρειαζεσαι ψυχιατρο. Λες και αυτοι τους εβαλαν εκει που ειναι τωρα!
Και ποιος εισαι εσυ που θα κρινεις αν καποιος εχει προσοντα η οχι? Με εξετασεις δεν μπηκες κι εσυ στην "τιμημενη" στρατιωτικη σχολη σου? Με εξετασεις μπηκανε κι αυτοι. Και ναι υπαρχουνε πολλοι που μπαινουνε σε σχολες με χαμηλους βαθμους, αλλα δεν μπορουνε ολοι να ειναι αστερια. Κι επισης, υπαρχουνε και πολλοι φοιτητες σε υψηλοβαθμες σχολες, αυτο δεν σου λεει κατι? Η μηπως κοιτας μονο την περιπτωση που σε συμφερει?
Και για να σου πω και την παροιμια που ελεγε η γιαγια μου "χεστηκε η φοραδα στ' αλωνι" που εσυ-εις, οι στρατιωτικοι ειστε "πτυχιουχοι πολιτικων ΑΕΙ καθως και μεταπτυχιουχοι και με διδακτορικα και μαστερ". Και στο κατω κατω, σιγα το λειτουργημα. Οι γιατροι ασκουν λειτουργημα, εσεις απλως κοκορευεστε οτι κατι κανετε. Πιο αχρηστο σωμα απο τους στρατιωτικους δεν υπαρχει. Λες και θα γινει πολεμος με οπλα, η θα πεσουνε οι Τουρκοι να μας φανε. Ενα πυρηνικο θα μας ριξουνε και χαθηκαμε, ουτε να ανοιγοκλεισεις τα ματια δεν θα προλαβεις καμαρι της πατριδος... Με κατι τετοια μας πουλανε τρομο και καποιοι σαν εσενα νομιζουνε οτι κανουν και κατι. Και για πες μου, τι σε κανει εσενα περισσοτερο επιστημονα απο αυτους? Βαζω στοιχημα οτι στο σχολειο ησουνα το φυτο που οι γονεις σου σε καταπιεζαν τοσο πολυ να μπεις στη στρατιωτικη σχολη, για να πουλας μουρη, και επειδη ησουνα ολη τη μερα πανω απο ενα βιβλιο και δεν εχεις ζησει τιποτα περα απο το σχολη δουλεια σχολη, βγαζεις αυτη τη χολη προς τους φοιτητες, που οσο κι αν σε πειραζει ΖΟΥΝΕ και λιγακι.
Δεν ειναι δυνατον να καθεσαι να λες (και να το πιστευεις κιολας) οτι ολοι οι φοιτητες ξενυχτανε και ολοι τους ξυνονται απο το πρωι ως το βραδυ. Τι πινεις και δε μας δινεις ρε φιλαρακι?
Φταινε οι φοιτητες που δουλευουνε σερβιτοροι ή οτι η ανεργια στους πτυχιουχους χτυπαει κοκκινο? Πως θα ζησουν αυτοι? Εσυ αν δεν ειχες λεφτα τι θα εκανες? Και στο κατω κατω, υπαρχουνε χιλιαδες ελληνες που πηγανε στο εξωτερικο και διεπρεψαν. Με πτυχιο απο την Ελλαδα!!!
Υπαρχουνε χιλιαδες παιδια που δουλευουνε παραλληλα με τη σχολη τους για να βγαζουνε τα εξοδα τους. Και γι' αυτο και καποιοι αργουνε να τελειωσουνε. Δεν αντιλεγω οτι υπαρχουνε και οι αργοσχολοι, με τους οποιους πιστευω ολοι εχουμε ενα ψιλοπροβλημα, αλλα στο κατω κατω, μετα δικα σου λεφτα καθονται στην καφετερεια? Τα λεφτα για τα πανεπιστημια ειναι συγκεκριμενα, δεν στα τρωει αυτος.
Κι ερχεσαι εσυ, ο τιμητης των παντων και το παιζεις ανωτερος και βριζεις και βγαζεις χολη και απιστευτη κακια και τους νεους ανθρωπους. Και ναι, προτιμω να με κυβερνησει αυτος που εχει ζησει τη ζωουλα του παρα το φυτο που το μονο που ξερει ειναι να βριζει τους αλλους και να διαβαζει. Απο κατι τετοιους σαν εσενα εφτασε η χωρα εδω που εφτασε. Κι αν δεν σ' αρεσει ο τροπος που λειτουργουνε τα πραγματα, τραβα στην Β. Κορεα που τα παιδια περνανε 12ωρα στο σχολειο και αλλο τοσο στη σχολη, και δουλευουνε απο το πρωι ως το βραδυ. Αν αυτο εσυ το λες επιστημονικοτητα και σωστο τροπο ζωης στο καλο και να μας γραφεις.
Ενας κομπλεξικος λιγοτερος σ' αυτο το χαος οπισθοδρομικων σ' αυτη τη χωρα..

Αναγνωστρια
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!