tromaktiko: Μαζικές αποχωρήσεις ξένων υπηκόων από τη Λιβύη

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Μαζικές αποχωρήσεις ξένων υπηκόων από τη Λιβύη



Οι Αρχές της Λιβύης επέτρεψαν σε δύο αιγυπτιακά μεταγωγικά αεροσκάφη να προσγειωθούν στη Λιβύη, για να...
 παραλάβουν Αιγύπτιους εργάτες. Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, Αχμέντ Αμπούλ Γέιτ, η Egyptair θα στείλει εντός της ημέρας τέσσερα αεροσκάφη, προκειμένου να παραλάβουν όλους τους Αιγύπτιους που βρίσκονται στη χώρα.

Από την πλευρά του, το γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι στέλνει τρία αεροσκάφη στην Τρίπολη, για να παραλάβουν τους Γάλλους που περιμένουν να εγκαταλείψουν τη Λιβύη.

Παράλληλα, αεροσκάφος της πορτογαλικής πολεμικής αεροπορίας έφθασε χθες στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Λιβύης και τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα αναχώρησε με επιβαίνοντες 114 Πορτογάλους και ξένους προς μια στρατιωτική βάση του ΝΑΤΟ στην Ιταλία, όπως μετέδωσε το πορτογαλικό πρακτορείο ειδήσεων Lusa, επικαλούμενο κυβερνητική πηγή.

Μεταξύ των επιβαινόντων ήταν 80 Πορτογάλοι και 34 αλλοδαποί που εργάζονται σε πορτογαλικές εταιρείες και στα Ηνωμένα Έθνη, σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα το Υφυπουργείο Πορτογαλικών Κοινοτήτων.

Ωστόσο, οι Αρχές δεν διευκρίνισαν αν το C-130 θα επιστρέψει, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, στη Βεγγάζη, όπου 50 Πορτογάλοι περιμένουν να φύγουν, ενώ η πόλη έχει καταληφθεί από τους εξεγερμένους διαδηλωτές.

Την ίδια ώρα, το Υπουργείο Άμυνας της Ιταλίας ανακοίνωσε ότι 100 Ιταλοί που βρίσκονται στη Βεγγάζη θα επαναπατριστούν σύντομα με αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

«Ένα C-130 είναι έτοιμο να αναχωρήσει από την Ιταλία, για να παραλάβει 100 Ιταλούς που βρίσκονται στη Βεγγάζη» δήλωσε ο υπουργός από το Άμπου Ντάμπι, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας στην ανακοίνωσή του τηρεί πιο επιφυλακτική στάση, αναφέροντας ότι ένα «μεταγωγικό αεροσκάφος θα αναχωρήσει σε μερικές ώρες, αλλά ακόμη δεν είναι γνωστό πού θα προσγειωθεί, καθώς αυτό θα εξαρτηθεί από την κατάσταση εκείνης της στιγμής», ενώ κλείνοντας διευκρινίζει ότι θα σταλεί και ένα πρόσθετο αεροσκάφος της Alitalia
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!