tromaktiko: Περί καπνίσματος και αφισών...

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Περί καπνίσματος και αφισών...



Τις τελευταίες μέρες το κέντρο της πόλης της Καρδίτσας έχει κατακλυστεί από αφίσες της ομοσπονδίας εστιατορικών & συναφών επαγγελμάτων με σλόγκαν όπως "to smoke or not to smoke?", "η επιλογή είναι δικαίωμα", "οι καθολικές απαγορεύσεις βλάπτουν σοβαρά τη Δημοκρατία" και άλλα παρόμοια, στα οποία απαντώ ότι...
αντιδημοκρατική δεν είναι η συγκεκριμένη απαγόρευση αλλά η επιθυμία του καπνιστή να επιβάλλει τα βλαβερά "θέλω" του επάνω μου, να αναγκάζει εμένα και πολλές φορές και τα παιδιά μου να καπνίζουμε μαζί του μέσα σε έναν κλειστό χώρο και να θεωρεί αυτό που κάνει αυτονόητο δικαίωμα. Αντιδημοκρατικό επίσης είναι να αντιδρά στις διαμαρτυρίες μου λέγοντας με περίσσιο θράσος "άμα δε γουστάρεις να τρως τον καπνό κάτσε σπίτι σου!"
Τη συγκεκριμένη αφίσα καλώς ή κακώς λοιπόν την έφτιαξαν οι καταστηματάρχες αφού αυτά είναι τα πιστεύω τους και αναρτώντας την έξω από τα μαγαζιά τους προσπαθούν να πάρουν και τον κόσμο με το μέρος τους. Τι δουλειά όμως έχει κύριε Δήμαρχε αυτή η αφίσα κολλημένη έξω από γραφείο όπου στεγάζεται υπηρεσία του Δήμου και μάλιστα ακριβώς δίπλα στη Δημοτική Αστυνομία;; Κάλλιστα θα σκεφτεί κανείς - και δεν χρειάζεται να είναι κακοπροαίρετος - ότι εφόσον η αφίσα αναρτήθηκε και παραμένει εκεί άθικτη τότε οι θέσεις των καταστηματαρχών εκφράζουν και τις δικές σας θέσεις. Έτσι είναι; Ότι οι έλεγχοι για το κάπνισμα στην πόλη είναι χαλαροί και περιορίζονται σε συστάσεις είναι γνωστό σε όλους που ζούμε εκεί. Να φτάνει όμως υπηρεσία του Δήμου να "φιλοξενεί" τόσο απροκάλυπτα θέσεις που εκφράζουν αντίθεση σε ψηφισμένο νόμο του κράτους αυτό είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!