tromaktiko: Περί τσιγάρου...

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Περί τσιγάρου...



Κατ’ αρχάς να σας συστηθώ. Καπνιστής περί το 1,5 πακέτο την ημέρα και για 25 χρόνια αλλά με πλήρη επίγνωση για τις βλαβερές συνέπειες του τσιγάρου στους «παθητικούς καπνιστές».
Από την πρώτη εγκυμοσύνη της γυναίκας μου και βλέποντας πόσο την ενοχλεί ξαφνικά, ενώ μέχρι τότε ποτέ, κι ενώ κάπνιζε και η ίδια! είπα τέρμα το παφ-πουφ σπίτι, πόσο ειδικά μετά τη γέννηση του παιδιού, που όσο ήταν μωρό το πρώτο, έβγαινα μες τα κρύα, στο μπαλκόνι για να ξεχαρμανιάσω. Τώρα πλέον με τρία παιδιά και ποτέ τσιγάρο μπροστά τους. Και για λόγους υγείας αλλά και «παιδευτικούς».Μάλιστα ούτε καν ξέρουν ότι καπνίζω! Παρ’όλα ταύτα έκανα υπομονή κι έλεγα «λόγω της ημέρας υπομονή» όταν έβλεπα δασκάλους στον περίβολο του σχολείου να καπνίζουν ανενόχλητα, γυμναστές να προπονούν τάχατις τα παιδιά μας και παφ-πουφ μπροστά τους.
Τώρα όμως θα μου επιτρέψετε να καταθέσω κι εγώ την ταπεινή μου γνώμη σχετικά με την απαγόρευση του τσιγάρου στους Δημόσιους χώρους. Λοιπόν, πριν από κανά μήνα(μες το βαρύ Χειμώνα) βρέθηκα στο Λονδίνο όπου πραγματικά το τσιγάρο δεν επιτρέπεται πουθενά. Όταν λέμε πουθενά, εννοούμε ΠΟΥΘΕΝΑ! Λοιπόν…σας πληροφορώ, τα μαγαζιά ήταν όλα γεμάτα! ΕΝΤΕΛΩΣ ΓΕΜΑΤΑ!!! Με τους Άγγλους, που ίσως κάποιοι να ξέρουν, τι εστί στο θέμα του αλκοόλ και του τσιγάρου. Εγώ τότε το’ μαθα. Δεν μπορούσα να καπνίσω λοιπόν πουθενά αλλά το δέχτηκα ωραία κι όμορφα χωρίς μπλα μπλα και παραμύθια. Λοιπόν αυτό που θέλω να καταλάβετε όμως, είναι το εξής:
Ήμουνα μέσα σε μπυραρία με φίλους, όπου αρκετοί θαμώνες δεν ήταν οι
« φυσιολογικοί» σύμφωνα με τα στεγανά πρότυπα, εννοώ ήταν λίγο, αυτό που λέμε,
« λούμπεν προλεταριάτο» τύποι δηλαδή που δεν έχουν να χάσουν τίποτα, παρά μόνο τις αλυσίδες τους, γεμάτοι τατουάζ παντού, σκουλαρίκια να κρέμονται από παντού και ύφος…να σας φάω όλους! Δίμετρα θηρία με μύες που θα ζήλευε κι ο Σβαρντζενέγκερ. Φοβόσουν και να τους κοιτάξεις. Χωρίς πλάκα!
Κι όμως ρε παιδιά, εδώ είναι σύμφωνα με σας…το ακατανόητο και το απίστευτο! Αυτός ο κόσμος, και τύφλα στο μεθύσι εννοείται!!! έβγαινε τρεκλίζοντας, για τσιγάρο…ΕΞΩ!!! ΚΙ ΟΜΩΣ!!!
Και θέλω λοιπόν να πω, πόσο δηλαδή παραπάνω θεριακλήδες είμαστε εμείς που δεν μπορούμε να το δεχτούμε αυτό με τίποτε και το «αλητρόνι» ο Άγγλος έχει ένα σεβασμό και βγαίνει έξω; Γι’ αυτό παιδιά-απευθύνομαι σε κάθε νοήμον εστιάτορα και ιδιοκτήτη μπαρ και καφετέριας-σταματήστε το παραμύθι σχετικά με μείωση του τζίρου που επικαλείστε. γιατί εγώ σε τελευταία ανάλυση δεν είδα πέρα από τις επιπτώσεις της γενικευμένης κρίσης καμία επιπλέον μείωση των πελατών στα μαγαζιά σας. Μάτια έχουμε! Τώρα αν είναι κάποια μικρομάγαζα που όντως υπέστην ζημιά, πιστεύω θα ανακάμψουν με το να το δεχτούν οι πάντες. Και τώρα στους ιδιοκτήτες που αποφάσισαν να «επαναστατήσουν» και να ξαναφέρουν τα τασάκια πίσω στα μαγαζιά τους(άσε που ποτέ δεν τα πήραν κατ’ εμέ). Αν λοιπόν στο όνομα του κέρδους ή της επιβίωσης όπως λένε, είναι έτσι,(αφού γι αυτούς η υγεία παίζει δεύτερο ρόλο??? άκουσον-άκουσον λέει ..παράταση δυο χρόνια εν όψει κρίσης, και μετά όλα εντάξει, το δεχόμαστε!!!, ο κλάδος μια ζωή μπορεί να επικαλείται κρίση), ας νομιμοποιήσουμε και το μαύρο χρήμα, ν’ αγοράσουν όλοι απαλλαγμένοι απ’ το «πόθεν έσχες» ακίνητα και να μαζεύει φόρους το κράτος, κι όλα καλά. Όλοι με δουλειές και πέθανε η ανεργία! Εννοείται ρε παιδιά, πως με την εφαρμογή του μέτρου στην αρχή θα ζοριστούνε λίγο, όπως έχουμε ζοριστεί οι ΠΑΝΤΕΣ με τα οικονομικά, αλλά κάποια στιγμή, θ’ αποκατασταθεί η ισορροπία. Γιατί κακά τα ψέματα, ποιός δε θα θέλει να βγάλει έξω τη γκόμενά του στο μπαρ ή για φαγητό, ή ποιός θα την πηγαίνει στο πάρκο για πασατέμπο και να ταΐζουν τις πάπιες μόνο και μόνο για να καπνίζουν, ποιός θέλει να βρωμοκοπάνε τα ρούχα του, ποιος θα θέλει ολονυχτίς να κλείνεται σπίτι του, μόνο και μόνο για να καπνίζει; Λοιπόν, μην τρελαθούμε! Ας επαναστατήσουν λοιπόν απέναντι σε πιο σοβαρά ζητήματα(δόξα τω Θεώ!!!) έχουμε μπόλικα από δαύτα, και ας καταλάβουν ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΥΓΕΙΑΣ!!! ΤΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ!!! ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ!!! ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ!!! ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ!!!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!