tromaktiko: Οι απανταχού οργανωτές είναι υπεύθυνοι που οι βάρβαροι είναι ακόμη στις θέσεις τους και διαφεντεύουν

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Οι απανταχού οργανωτές είναι υπεύθυνοι που οι βάρβαροι είναι ακόμη στις θέσεις τους και διαφεντεύουν



Βρέθηκα στη συγκέντρωση με τους πιο άκακους (τους λιγότερο μάχιμους) διαμαρτυρόμενους χθες. Αναφέρομαι στην κίνηση που οργάνωσε η ορθόδοξη εκκλησία κατά της κάρτας του πολίτη, το διαδηλωθέν πλήθος ήταν άνω των 60 και με το σταυρό στο χέρι (στην κυριολεξία, καμία πλάκα).
Κάποιοι από αυτούς είχαν πάει μπροστά στη βουλή στο πεζοδρόμιο, έξω από τους παραταγμένους ένστολους. Ο εκφωνητής, που μιλούσε εξ ονόματος των οργανωτών, διέταξε να φύγουν από εκεί για να μην είμαστε προκλητικοί και μας διαλύσουν τη διαμαρτυρία!!! Δεν υπάκουσε κανείς (προφανώς γιατί ήξεραν ότι έχουμε κάθε δικαίωμα να διαμαρτυρόμαστε μπροστά στη βουλή και ότι είναι παράνομο να μας διώξουν). Επειδή δεν έφευγε κανείς -αφού το είπε ο εκφωνητής καμιά δεκαριά φορές- αναγκάστηκε να λάβει δραστικότερα μέτρα. Είπε: όποιος μείνει μπροστά στη βουλή θα θεωρηθεί προβοκάτορας!!!!

Προβοκάτορας θεωρείσαι αν πράξεις αυτοβούλως, αν δεν υπακούσεις στις εντολές του εκάστοτε οργανωτή, ακόμα κι αν οι εντολές είναι λάθος;; Από περιέργεια πήγα απέναντι να δω ποιοι είναι αυτοί οι περίφημοι προβοκάτορες και βρήκα τον ίδιο κόσμο με τους αποκάτω!!! Αυτούς με τον σταυρό στο χέρι! Το περίεργο; Παρά τον εκφοβισμό.. δεν έφυγαν!!! Και όχι μόνο δεν έφυγαν αλλά φώναζαν και στο πλήθος που υπάκουσε να κατέβουν κάτω, και κλείσανε με τον τσαμπουκά τους τον δρόμο -κάτι που δεν είχε σκοπό να κάνει η τροχαία γιατί προφανώς είχαν κανονίσει από πριν (ένθεν κι ένθεν οι πλευρές) ποιο θα ήταν το οριακό σημείο στο οποίο θα μπορούσαμε να σταθούμε!!

Ο πιο απλός κόσμος βρέθηκε σ' αυτή τη συγκέντρωση και δεν φοβήθηκε τους ένστολους, ούτε υπάκουσε στις ανήκουστες εντολές των οργανωτών.
Αυτό που ήθελαν είναι να τους διώξουμε από τη βουλή κι αυτοί δεν του επετρέπαν να πατάει καν στο πεζοδρόμιο!! Πού ζείτε εσείς που οργανώνεται τις διαμαρτυρίες; Σε άλλη χώρα; Μιλάτε με τον κόσμο που καλείτε για να μάθετε για ποιο λόγο κατεβαίνει στις συγκεντρώσεις σας;

Όλοι περιμένουμε να οργανωθεί μια κίνηση για να τους πούμε στοπ, δεν σας επιτρέπω, δεν σας πιστεύω, δεν με εκπροσωπείτε, να φύγετε. Γιατί κανένας δεν την οργανώνει; Γιατί οι Σπίθες ακόμη ΜΟΝΟ ΣΥΖΗΤΑΝΕ;; Πού είναι η αριστερά, που σε όσες κινήσεις συμμετέχω οι περισσότεροι άνθρωποι νομίζουν ότι το ΠΑΜΕ ή το ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται από πίσω!! Ποιο ΠΑΜΕ και ποιο ΣΥΡΙΖΑ, η αριστερά κάνει αντιπολίτευση γραφείου, ο απλός κόσμος είναι έξω στους δρόμους και μάχεται σήμερα. Τα κόμματα/οι ομαδάρχες ΟΛΑ/ΟΛΟΙ στέκουν απλοί θεατές και χώνονται μόνο όταν πλέον κανείς δεν τους χρειάζεται, για να δηλώσουν τη συμπαράσταση τους!!

Μην περιμένεις κανέναν ηγέτη, καμία οργάνωση, κανένα κόμμα, κανέναν σύλλογο, συνομοταξία να στα φτιάξει. Τη λύση, κάθε φορά σε όλη την ιστορία, τη δίνει πάντα ο απλός λαός.

Υ.Γ. Προ μηνός έλαβα ένα mail που ενημέρωνε για μια κίνηση οργανωμένη από κάποιους άγνωστους (κάποιους από τον κόσμο) με στόχο την κατάληψη της βουλής. Η ορθόδοξη εκκλησία (οι οργανωτές της κίνησης για την κάρτα του πολίτη) τους έβγαλαν κι αυτούς προβοκάτορες, γιατί επέλεξαν ημερομηνία κοντινή της δικής τους διαμαρτυρίας. Προφανώς για να λήξει η παρεξήγηση, τα παιδιά που καλούν στην κατάληψη άλλαξαν την ημερομηνία, την μετέφεραν για τις 20 του Φλεβάρη (http://hdynamhtoypolith.blogspot.com/2010/12/blog-post.html). Αν είναι όσο προβοκάτορες ήταν και οι διαμαρτυρόμενοι που παρέμειναν μπρος στη βουλή την Κυριακή, είμαι μαζί τους. Όσοι λοιποί προβοκάτορες προσέλθετε.

Αναγνώστρια
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!