tromaktiko: Στην Αρχαία Ολυμπία ο πρέσβης της Ιαπωνίας

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Στην Αρχαία Ολυμπία ο πρέσβης της Ιαπωνίας



Εθιμοτυπική επίσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία πραγματοποίησε χθες ο πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα Χιρόσι Τόντα...
ο οποίος περιηγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο και ενημερώθηκε για τα ζητήματα της ευρύτερης περιοχής. Ο πρέσβης αφίχθη στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας το μεσημέρι συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και έγινε δεκτός από το Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιο Κοτζιά με τον οποίο είχε συνομιλία. υγκεκριμένα ο κ. Κοτζιάς τον ενημέρωσε για την αλλαγή που επέφερε ο «Καλλικράτης» στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας καθώς και σε όλη την ελληνική περιφέρεια, θέμα για το οποίο ο πρέσβης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μάλιστα, ζήτησε να μάθει λεπτομέρειες για τον αριθμό των οικισμών, τις αποστάσεις, τον πληθυσμό αλλά κυρίως για το αν εκδηλώθηκαν αντιδράσεις για τις συνενώσεις των Δήμων καθώς και αν το νέο σχήμα αντιμετωπίζει προβλήματα.
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις πολύ καλές σχέσεις που έχουν αναπτύξει η Ελλάδα με την Ιαπωνία και ειδικότερα η Αρχαία Ολυμπία με την πόλη Ιναζάβα, με την οποία μάλιστα έχει αδελφοποιηθεί. Για το χρονικό της αδελφοποίησης καθώς και για τον αείμνηστο καθηγητή πανεπιστημίου Κεΐζι Κοκούμπου που την εμπνεύστηκε, μίλησε ο αναπληρωτής Δημάρχου κ. Γιώργος Δεββές.
Ο πρέσβης της Ιαπωνίας με τη σύζυγό του επισκέφθηκαν και το σημείο όπου έχει στηθεί η προτομή του καθηγητή Κοκούμπου. Ο κ. Κοτζιάς προσέφερε στο Ιάπωνα πρέσβη ειδική έκδοση η οποία περιλαμβάνει υλικό για την αρχαία Ολυμπία καθώς και ένα κρασί ενώ δέχθηκε το δικό του αναμνηστικό δώρο, ένα βιβλίο, με ιστορικά στοιχεία και φωτογραφίες για την Ιαπωνία. Μετά το πέρας της επισκέψεως στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, το ζεύγος των Ιαπώνων παρακάθισε σε γεύμα που τους προσέφερε η Δημοτική Αρχή.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!