tromaktiko: «Χωρίς εκπτώσεις» η συζήτηση για το νομοσχέδιο λέει ο υπουργός υγείας Ανδρέας Λοβέδρος

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

«Χωρίς εκπτώσεις» η συζήτηση για το νομοσχέδιο λέει ο υπουργός υγείας Ανδρέας Λοβέδρος



Χωρίς εκπτώσεις στο νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας, η συζήτηση επί του οποίου ξεκινά το απόγευμα της...
 Τρίτης και αναμένεται να ψηφιστεί την Τετάρτη, δηλώνει ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος.

Παρά την ακραία σύγκρουση που έχει ξεσπάσει στον χώρο της Υγείας, ο υπουργός εκτιμά ότι οι αντιδράσεις προέρχονται από μια μικρή ομάδα γιατρών και αποφεύγει να μιλήσει για κομματική υποκίνηση.

Θεωρεί, επίσης, ότι η συζήτηση που έγινε τις τελευταίες ημέρες ως επακόλουθο των κινητοποιήσεων για τις αλλαγές στο σύστημα υγείας, βοήθησε εν τέλει στην ανάδειξη πτυχών του νομοσχεδίου οι οποίες ενδεχομένως να περνούσαν απαρατήρητες.

Ο υπουργός Υγείας είχε δεχτεί κριτική ότι δεν φρόντισε να εξηγήσει επαρκώς τι σκόπευε να κάνει στην υγεία, με αποτέλεσμα όταν ξέσπασαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις, η κοινή γνώμη να παρακολουθεί μια σύγκρουση γιατρών κυβέρνησης χωρίς να αντιλαμβάνεται ποιός είχε δίκιο.

Ο κ. Λοβέρδος, από την πλευρά του έλεγε ότι το προηγούμενο διάστημα με τις απεργίες των φαρμακοποιών αλλά και την υπόλοιπη επικαιρότητα, όποια προσπάθεια έκανε να μιλήσει για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας έπεφτε στο κενό. Αυτό άλλαξε έπειτα από την κατάληψη στο υπουργείο Υγείας.

Πάντως, σύμφωνα με συνεργάτες του ο κ. Λοβέρδος δέχεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα πολλά μηνύματα στήριξης για τις αλλαγές που επιχειρεί ιδίως στη λειτουργία του ΙΚΑ τόσο από πολίτες όσο και από ιατρούς.

Παραινέσεις για να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις στην Υγεία έχει δεχτεί και από τον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, ενώ και η συνάντηση με την τρόικα έγινε σε ιδιαιτέρως καλό κλίμα, μολονότι πίσω από τις λέξεις οι «τροικανοί» δεν έκρυψαν την ανησυχία τους για την ένταση που υπάρχει στην κοινωνία.

Το ίδιο όμως συνέβη και σε άλλα υπουργεία και στις συναντήσεις τους με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Μάλιστα, σε ορισμένα δύσκολα θέματα, π. χ αυτό της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, το οποίο αφορά τόσο το υπουργείο Υγείας όσο και το υπουργείο Εργασίας, η τρόικα δέχτηκε αμέσως να βοηθήσει ώστε αν βρεθεί μια φόρμουλα και να επισπευστούν οι διαδικασίες του σχετικού διαγωνισμού.

Σχετικά με τις κινητοποιήσεις των γιατρών, δεν έχει περάσει απαρατήρητο από το υπουργείο το κλίμα διχασμού που υπάρχει μεταξύ τους ούτε η μικρή συμμετοχή των γιατρών του ΕΣΥ στις απεργίες και στις στάσεις εργασίας.

Εκτιμούν, λοιπόν, ότι έπειτα από την ψήφιση του νομοσχεδίου -όσο δύσκολη και αν αποδειχτεί η διαδικασία στη Βουλή- η ένταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον ιατρικό χώρο θα καταλαγιάσει.

tovima.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!