tromaktiko: Η στάση της Μέρκελ απειλεί την ευρωζώνη (Bloomberg)

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Η στάση της Μέρκελ απειλεί την ευρωζώνη (Bloomberg)



Με σημερινό του δημοσίευμα το πρακτορείο Bloomberg αναφέρει ότι τα σενάρια υπερπήδησης των εμποδίων ή αδιεξόδου ως προς τη “συνολική λύση” της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη είναι πάρα πολύ πιθανά...


, ενώ αυτό που προβληματίζει κυρίως είναι ότι από το στρατόπεδο της Καγκελαρίου η προχθεσινή ήττα αποδίδεται στην απροθυμία των ψηφοφόρων να υποστηρίξουν την (όποια) βοήθεια έχει παράσχει μέχρι σήμερα η γερμανίδα καγκελάριος στην Ελλάδα! και πάνω από όλα το πακέτο βοήθειας το οποίο φαίνεται να προωθείται τους τελευταίους μήνες.
Πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Γερμανία επιμείνει στην πολιτική του όχι σε όλα, δηλαδή στην πλήρη άρνησή της έναντι οποιασδήποτε μορφής λύσης του ευρωπαϊκού προβλήματος, κάτι το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντικά προβλήματα στις αγορές, λαμβάνοντας υπόψη και τις προσδοκίες οι οποίες έχουν πλέον δημιουργηθεί σε αυτές. Χαρακτηριστική είναι η δήλωσε του Μ. Ντάχαϊμ, αναλυτή της γερμανικής τράπεζας Bayerische Landesbank, ο οποίος αναφέρει τα ακόλουθα:
“Η γερμανική κυβέρνηση έχει πλήρη επίγνωση των προσδοκιών των χρηματοπιστωτικών αγορών οι οποίες προσβλέπουν σε μια συνεκτική και ολοκληρωμένη απάντηση για το πώς θα πορευθεί στο μέλλον η Ευρώπη. Αν αυτές οι προσδοκίες δεν επιβεβαιωθούν με την υιοθέτηση εθνοκεντρικών πολιτικών αυτό θα στείλει ένα πολύ αρνητικό μήνυμα στις χρηματαγορές και θα πυροδοτήσει πιθανότατα ένα νέο κύκλο αναταραχών στην περιφέρεια (της ευρωζώνης)”.

http://www.greekfinanceforum.com/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!