tromaktiko: Συνάντηση-σταθμός με Facebook, Apple και Twitter

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Συνάντηση-σταθμός με Facebook, Apple και Twitter



Σε ιδιωτική εξοχική κατοικία κοντά στο Σαν Φραντσίσκο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη η συνάντηση του Μπαράκ Ομπάμα με τους επικεφαλής των βιομηχανιών τεχνολογίας. Στόχος της πρωτοβουλίας του αμερικανού προέδρου ήταν να προωθήσει τις τεχνολογικές καινοτομίες, ώστε να μειωθεί η ανεργία και να αναπτυχθεί η οικονομία.

Προκαλώντας έκπληξη, στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Εκτελεστικός Διευθυντής (και συνιδρυτής) της Apple, Στιβ Τζομπς, ο οποίος τον τελευταίο καιρό απέχει για μια ακόμη φορά από τις δραστηριότητες της εταιρείας (υπενθυμίζεται ότι πάσχει από καρκίνο στο πάγκρεας).

Ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκενμπεργκ, και ο Γενικός Διευθυντής της Google, Έρικ Σμιντ, παραβρέθηκαν επίσης στις συζητήσεις, όπου αποφασίστηκε η προώθηση των επενδύσεων στις ΗΠΑ και η αύξηση των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο αμερικανός πρόεδρος θα διορίσει τον διευθύνοντα σύμβουλο της Intel, Πολ Οτελίνι, σε επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Λευκού Οίκου για θέματα απασχόλησης...

"Ο πρόεδρος αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις προτάσεις του για επενδύσεις στην έρευνα και την ανάπτυξη, για μεγαλύτερη παροχή κινήτρων προς τις εταιρίες και για τον διπλασιασμό των εξαγωγών τα επόμενα πέντε χρόνια για να στηρίξει εκατομμύρια αμερικανικές θέσεις εργασίας", διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.

Φωτογραφίες από τη συνάντηση που δημοσίευσε ο Λευκός Οίκος στο Flickr












real.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!