tromaktiko: Αίγυπτος: «Stop» στις απεργίες από τον στρατό

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Αίγυπτος: «Stop» στις απεργίες από τον στρατό



Με χθεσινή τους ανακοίνωση οι ένοπλες δυνάμεις της Αιγύπτου ξεκαθάρισαν ότι δεν επιτρέπονται πλέον οι απεργίες, προειδοποιώντας ότι «όσοι παραλύουν την παραγωγή στη χώρα θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες». Αφορμή αυτής της ανακοίνωσης αποτέλεσαν οι πολυήμερες απεργίες των Αιγυπτίων εργαζομένων σε διάφορους τομείς και κλάδους, διαμαρτυρόμενοι για την διαφθορά που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

«Το Ανώτατο Συμβούλιο των Αιγυπτιακών Ένοπλων Δυνάμεων δε θα επιτρέψει αυτές οι παράνομες πρακτικές, διότι θέτουν σοβαρούς κινδύνους για τη χώρα. Θα ληφθούν νομικά μέτρα για να προστατευθεί η ασφάλεια της χώρας και του λαού» ανέφερε χαρακτηριστικά το ανακοινωθέν του στρατού.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις συνεχίστηκαν αυτή την εβδομάδα στην Αίγυπτο σε όλη την επικράτεια, παρά τις εκκλήσεις των ένοπλων δυνάμεων να επιστρέψουν στις θέσεις τους, με το επιχείρημα ότι οι απεργίες έχουν «αρνητικές συνέπειες» για την ασφάλεια, την οικονομία και τη σταθερότητα της χώρας.
Πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι μετείχαν στις απεργίες διαμαρτυρόμενοι για τους χαμηλούς μισθούς.

Παράλληλα, οι τράπεζες σε όλη τη χώρα παραμένουν κλειστές από την Δευτέρα λόγω των διαδηλώσεων και των απεργιών από εργαζόμενους που καταγγέλλουν ότι η διαφθορά και οι αχαλίνωτες καταχρήσεις συνεχίζουν να κυριαρχούν. Όσον αφορά στα δημόσια σχολεία και τα πανεπιστήμια η επανέναρξή τους μεταφέρθηκε για την 26η Φεβρουαρίου.
zougla.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!