tromaktiko: GMAG: Σε καλά επίπεδα αποτιμήσεων οι μετοχές

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

GMAG: Σε καλά επίπεδα αποτιμήσεων οι μετοχές



Σε καλά επίπεδα αποτιμήσεων σε σχέση με τα ομόλογα και τους πιστωτικούς τίτλους βρίσκονται οι μετοχές, σύμφωνα με τη...

 Μηνιαία Οικονομική Ανασκόπηση Επενδύσεων της JPMorgan Asset Management, που συνέταξε η Global Multi-Asset Group.

Οι συντάκτες της έκθεσης εκτιμούν μάλιστα ότι οι μετοχές θα έχουν καλύτερη απόδοση στη διάρκεια του χρόνου. Όσον αφορά στα ομόλογα, σημειώνουν ότι οι αποτιμήσεις τους εξακολουθούν να βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα λόγω των πραγματικών αποδόσεων.

«Διατηρούμε την αυξημένη στάθμισή μας σε μετοχές έναντι των ομολόγων στα ισορροπημένα χαρτοφυλάκιά μας και προτιμούμε τις ΗΠΑ, την Ευρώπη πλην Βρετανίας, την Ιαπωνία και τις μετοχικές αγορές των αναδυόμενων αγορών. Έχουμε ουδέτερη στάθμιση στη Βρετανία και μειωμένη στάθμιση στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού», σημειώνεται στην έκθεση.

Αναφορικά με την παγκόσμια οικονομία, η GMAG τονίζει ότι αυτή αναπτύσσει και πάλι ταχύτητα σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία και η ανάπτυξη το 2011 αναμένεται να ξεπεράσει τις προβλέψεις. Ως αποτέλεσμα, στις αγορές ομολόγων αυτή τη στιγμή προεξοφλούνται οι ανησυχίες για άνοδο του πληθωρισμού.

Οι συντάκτες της έκθεσης εκτιμούν επίσης ότι οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν τα μέτρα τόνωσης σε επίπεδο νομισματικής πολιτικής, ενώ η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα ολοκληρώσει το δεύτερο πακέτο ποσοτικής χαλάρωσης (QE2). Ενδέχεται, συνεπώς, η ανάπτυξη στις χώρες του ΟΟΣΑ να επιφυλάσσει ευχάριστες εκπλήξεις, ενώ στις αναδυόμενες αγορές οι εκπλήξεις μπορεί να είναι δυσάρεστες λόγω του πληθωρισμού, αναφέρουν

naftemporiki.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!