tromaktiko: Απάντηση στα δημοσιευματα περι greeklish

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Απάντηση στα δημοσιευματα περι greeklish



Καταρχήν θα συμφωνήσω με το οτι δεν πρέπει να γράφουμε greeklish αλλά Ελληνικά. Ελληνικά μιλάμε και Ελληνικά πρέπει να γράφουμε.
Το οτι κάποια κινητά δεν υποστηρίζουν Ελληνικά ειναι γνωστο. Αυτα τα κινητά είναι λίγα και ώς επι των πλείστων δεν έχουν αγοραστεί απο την Ελλάδα. Αν το αντίστοιχο μοντέλο έχει κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα, τότε γίνεται αναβάθμιση και μπορεις να έχεις και Ελληνικό μενού και να γράφεις Ελληνικά.


Για τα κινητά τώρα που υποστήριζουν Ελληνικά αλλα το μηνυμα με Ελληνικά χωράει λιγότερους χαρακτήρες. Αυτο διορθώνεται και πολύ εύκολα. Πηγαίνεται στο μενου του τηλεφώνου, στις ρυθμίσεις για τα μηνυματα (sms) , και αλλάζετε την κωδικοποιήση χαρακτήρων απο "Πλήρης υποστήριξη" σε "Περιορισμένη υποστήριξη" . Ετσι όταν θα στελνεται μηνυμα θα μετατρέπεται αυτοματα σε κεφαλαία και δεν θα έχει τόνους, αλλα θα γράφεις Ελληνικά και το sms θα έχει 160 χαρακτήρες.
Για τους περίεργους, αυτη η διαφοροποιήση στην κωδικοποιήση υπάρχει για να μπορούν να αναπαρασταθούν οι τόνοι και τα επιπλέον γράμματα που έχει η Ελληνική γλώσσα, μέσα στο μήνυμα.

Καλή σας συνέχεια!
Υ.Γ.: Καλό ειναι να διαβάζουμε που και που τις οδηγίες χρήσης απο οτιδήποτε αγοράζουμε.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!